KSÜ’de toplanan mavi kapaklar umut oldu
Reklam

KSÜ’de toplanan mavi kapaklar umut oldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) toplanan yaklaşık 2 ton mavi kapak 11 engelliye umut oldu. Toplanan mavi kapaklarla alınan 10 manuel 1 akülü tekerlekli sandalye Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve üniversite üst yönetiminin katılımlarıyla engelli vatandaşlarımıza teslim edildi.

01 Ekim 2019 - 23:47

Üniversitelerin eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra topluma öncülük etme misyonlarının bulunduğunun altını çizen Rektör Can, “Bizler toplumumuzun sorunlarını kendi sorunumuz olarak gören bir bakış açısıyla ele alıyor bu doğrultuda projeler üretiyoruz. Devletimizin dezavantajlı bireylere yönelik önemli destekleri var. Bizlerde üniversite olarak bu desteklere ek olarak üzerimize düşen görevi yapmanın gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın da büyük hassasiyet gösterdiği mavi kapak toplama kampanyasına bizde üniversite olarak destek vererek 11 vatandaşımıza tekerlekli sandalye kazandırdık. Bu konudaki gayret ve desteklerimiz artarak devam edecektir.” diye konuştu.

“En büyük engel merhametten, sevgiden, hoşgörüden yoksun olmak, çevresinin farkında olamamak ve çevresine faydalı olmamak ve sevgisizlik girdabında boğulmaktır.” diyen Rektör Can, “Bu kardeşlerimiz bizim nazarımızda engelli değildir. Biz dezavantajlı bireylerin sosyal hayatın her alanında var olması için üniversite olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu seve seve yerine getiriyoruz. Üniversitemiz kampüslerinde yürüttüğümüz bu yöndeki çalışmalarımız neticesinde Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ kapsamında ‘Mekânda Erişim Bayrak Ödülü’ olan ‘Turuncu Bayrak Ödülü’ne layık görüldük. Şehrimizde bulunan kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızla birlikte insanımızın mutluluğuna, saadetine ve sağlığına dönük her türlü çalışmayı yürütmeye bundan sonrada devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ta birçok aileye tekerlekli sandalye temin edilmesinde öncülük eden hayırsever Abdulkadir Gülmez ise 1 akülü ve 10 manuel olmak üzere 11 tekerlekli sandalyenin temin edilmesine katkı sağlayan KSÜ yönetimi, öğretim elemanları, personel ve öğrencilerine teşekkürlerini sundu.

Tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelliler ve aileleri de duyarlılığı için Rektör Can ve KSÜ ailesine teşekkürlerini belirttiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi