KSÜ’den “Biriz Bir’deniz Kardeşiz” Paneli
Reklam

KSÜ’den “Biriz Bir’deniz Kardeşiz” Paneli

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İdeal Gençlik Öğrenci Topluluğu, Mavi Hilal Öğrenci Topluluğu, Diriliş Nesli Öğrenci Topluluğu ve Milli Kültür Hareketi Öğrenci Topluluğu işbirliği ile “Biriz Bir’deniz Kardeşiz” başlıklı panel düzenlendi.

06 Mart 2019 - 10:15

KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Araştırmacı-Yazar Faruk Yıldız yaptı. Panelde konuşmacı olarak ise KSÜ İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları Dr. Öğretim Üyesi Alimcan Buğda, Öğretim Görevlisi Baha Eddin Aljasam ve Öğretim Görevlisi Youssoufa Soumana yer aldı.

Panelde ilk sözü alan Dr. Öğretim Üyesi Alimcan Buğda, Doğu Türkistan’da Çin tarafından Müslümanlara uygulanan zulüm ve asimilasyon politikalarından bahsetti.  Doğu Türkistan’da 35 milyon Müslümanın dinlerini ve örflerini yaşatmak istedikleri için baskı altında olduğunu ifade eden Buğda, “Müslümanlar ne zaman birlik olduysa dünyaya adalet dağıtmıştır. Ne zaman ayrıştılarsa beraberinde felaketler gelmiştir. Birlik olmazsak zulüm başka kardeş toplumlar,  Müslüman toplulukları vurmaya devam edecektir.” dedi.

Aslen Suriye’li olan Öğretim Görevlisi Baha Eddin Aljasam ise 100 yıldır başsız kalan İslam toplumunun yarasının kanamaya devam ettiğini söyledi. Suriye’deki savaşın birlik ve beraberlik ruhunda birleşinceye kadar süreceğini belirten Aljasam, “Her toplumun içinde iyi de kötü de vardır. Tarihte bazı olaylardan yola çıkarak bütün Arap toplumunu hain olarak nitelemek yanlıştır. Unutmayalım ki İslam barış ve kardeşlik dinidir. Kardeşlik ruhunu yeniden yaşatmak gerekir.” şeklinde konuştu.

Nijer’li Öğretim Görevlisi Youssoufa Soumana da Afrika’da Müslümanların karşılaştığı sömürge ve asimilasyon politikalarına ilişkin katılımcıları bilgilendirdi. Afrika’da birlik ve beraberliğin batının işgali neticesinde paramparça olduğunu belirten Soumana, “Kendimizi en iyi şekilde geliştirerek İslam ahlakını Afrika coğrafyasına yeniden taşıyalım. Aramızdaki bağları yeniden kuralım ve güçlendirelim.” diye konuştu.

Panel, katılımcıların konuya ilişkin sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x