KSÜ, Hıdırellez’i coşku ile kutladı

KSÜ, Hıdırellez’i coşku ile kutladı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), kültürümüzde bolluk ve bereketin sembolü olan Hıdırellez’i düzenlenen bir dizi etkinlikle kutladı.

09 Mayıs 2018 - 21:17

KSÜ Rektörlüğü, Onikişubat Belediye Başkanlığı ve İlahiyat Eğitimini Destekleme Derneği işbirliğiyle Eğitim Fakültesi otoparkında oluşturulan etkinlik alanında gerçekleştirilen Hıdırellez programının açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

“Milletlerin tarihinde ve kültüründe milli ve dini bayramların yanında Hıdırellez gibi kültürel bayramlar da vardır. Türk dünyasında Hıdırellezin önemli bir yeri olmakla birlikte İslam dünyasında da Hıdırellez bayramının kutlandığını görmekteyiz.” diyen Rektör Can, Hıdırellez’in şehir yöneticileri, üniversite yönetimi ve öğrencilerin bir araya gelmesine ve birlik ve beraberliğimizin pekişmesine katkı sağladığını söyledi.

Hıdırellez’in Kahramanmaraş’ta olduğu gibi bütün Türkiye için birlik ve beraberliğe vesile olması temennisinde bulunan Rektör Can, “Bu programı düzenleyen başta Onikişubat Belediye Başkanı Sayın Hanefi Mahçiçek olmak üzere tüm organizasyon ekibini kutluyor, hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.  Hıdrellezin birliğimizin ve beraberliğimizin kuvvetlenmesine vesile olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de konuşmasına Hıdırellez etkinliklerine katkı sağlayanlara teşekkür ederek başladı. “Kahramanmaraş güzel bir memleket değerli gençler. Suç işleme oranının en düşük olduğu ve tabiatıyla, sosyal yapısıyla gerçekten yaşanılabilecek bir kent. Dolayısıyla burada öğrenci olmak ve burada okumak güzel bir şey olsa gerek.” diyen Başkan Mahçiçek, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemiz yeni Rektörümüz ile daha bir gayret içerisinde, güzellikler içerisinde, yeni atılımlar içerisinde geleceğe çok daha iyi hizmetler yapacak.” dedi.

“Türkiye’nin geleceğinde odak noktası olan bir tarafta hocalarımız, bir tarafta öğrencilerimiz var.” diyen Mahçiçek, “Hocalarımız, öğrencilerimizi çok daha iyi eğitecekler, daha iyi şeyler öğretecekler. Çocuklarımız; yani siz gençler de bu ülkenin gelecekte yöneticileri olarak daha çok çalışmak ve bizlerden devralacağınız bu ülkeyi çok daha iyi yönetmek zorundasınız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Hanefi Mahçiçek, “Bizler Onikişubat Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyemizle beraber sizlerin burada rahat ortamda okumanız için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sizlerden beklentimiz ise alanınızın en iyisi olmanızdır.” diye konuştu.

KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ise öğrenci, öğretim elemanları ve protokolü bir araya getiren Hıdırellez etkinliklerine katkı sağlayan KSÜ Rektörlüğüne, Onikişubat Belediye Başkanlığına ve İlahiyat Eğitimini Destekleme Derneğine teşekkürlerini sundu.

İlahiyat Eğitimini Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Maraşlıgil de kısa bir selamlama konuşması yaparak, etkinliğe destek olanlara teşekkürlerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamza Karaoğlan “Türk-İslam Kültüründe Hıdırellez: Hızır-İlyas” başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Türk edebiyatında çok sayıda eserde Hızır ve İlyas kıssalarına yer verildiğini belirten Doç. Dr. Karaoğlan, günümüzde halen sürdürülen Hıdırellez geleneklerine ilişkin bilgiler verdi. Karaoğlan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren Hıdırellez kültürünün gelecek nesillere taşınmasının önemine vurgu yaptı.

Konferans sunumunun ardından halk ozanları birbirinden güzel türküler seslendirirken, KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Seher Atmaca, Azerbaycan ezgileri eşliğinde türküler söyledi. Âşık Devai ve Âşık Ahmet Poyrazoğlu’nun atışmaları ise katılımcılardan büyük alkış aldı.

Etkinlikler kapsamında Onikişubat Belediyesi tarafından katılımcılara kavurma ve ayran ikramı yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x