KSÜ öğrencilerinden Fransa’ya sert tepki
Reklam

KSÜ öğrencilerinden Fransa'ya sert tepki

KSÜ Mavi Hilal Gençlik ve Kültür Öğrenci Topluluğu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Şubesi öncülüğünde bir araya gelen KSÜ öğrencileri, Fransa'da, aralarında eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, üç eski başbakan, Yahudi ve Hristiyan cemaat temsilcileriyle yazarların da bulunduğu 300 kişinin imzasıyla yayımlanan, Kur'an-ı Kerim'den "şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı iddiasıyla bazı ayetlerin çıkarılması" yönündeki bildiriye tepkilerini dile getiren basın açıklaması yaptı.

12 Mayıs 2018 - 03:53

KSÜ İlahiyat Fakültesi önünde toplanan KSÜ öğrencileri adına basın açıklamasını TÜGVA Kahramanmaraş İl Yüksek Öğretim Koordinatörü Enes Dölek yaptı.

Tüm İslam âlemini saygısızlık ve hakaret içeren bu saldırgan tavra karşı harekete geçmeye davet eden açıklamada “Yüce İslam dinimizin kutsal rehberi olan Kur’an-ı Kerimimize yapılan bu saldırıya ve gelecekte yapılması muhtemel saldırılara asla sessiz kalamayacağız, kalmayacağız.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada “Allah’u Teâla En’am Suresinin 115. ayetinde ‘Rabbinin sözü doğruluk ve adaletle tamamlandı. Onun sözlerini [Kur'an’ı] değiştirebilecek [hiçbir şey, hiçbir kuvvet] yoktur.’ diye buyuruyor. Biz de bu ayetin ışığında yüce dinimizin kutsal kitabına yapılan bu saldırıya karşılık veriyoruz. Tüm kamuoyu huzurunda açıkça bu saldırıyı tel’in ediyoruz. Herkes bilsin ki istedikleri kadar toplansınlar, istedikleri kadar çabalasınlar, her şeyden ve herkesten büyük olan Rabbimizin koruduğu Kutsal Kitabımızı asla değiştiremeyecekler, bozamayacaklar, bir ayet dahi çıkarıp ekleyemeyecekler.” denildi.

Geçmişten bu yana İslam dinine karşı en alçakça saldırıları yapmakla meşgul olmuş, İslam dininin içeriğini değiştirmek için çalışmış olan Batılı ülkelerin Kur'an-ı Kerim'den haz almadıklarına vurgu yapılan açıklamada, “Batı özellikle Kuran'dan haz almıyor. İslam’ı nasıl parçalarız, Müslümanları nasıl gerçek İslam’dan koparırız diye büyük bir uğraş veriyor. Yüzyıllarca İslam’ın hâkim kılındığı coğrafyada ecdadımızın yönetiminde yani Osmanlı Devleti zamanında buna cesaret edemeyen Fransa, şimdi şiddet ve Yahudi düşmanlığı yapıyor bahanesi ile Kur'an-ı değiştirme densizliğine cüret ediyor. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ düsturunu esas kılmış olan Osmanlı'nın nasıl bir medeniyet kurduğunu tüm dünya iyi bilir. Osmanlı, Avrupa'ya medeniyeti götürmüştür. Tüm insanlığı kucaklayan hoşgörü ve sevgisiyle, Avrupa toplumunun dinlerini huzur içerisinde yaşamasını her alanda sağlamıştır.” ifadelerine yer verildi.

İslam medeniyetinin tarihten bugüne hoşgörü medeniyeti olduğunun altının çizildiği açıklamada, “Yahudi düşmanlığı diyorlar. Batı, Yahudilere yaptığı büyük soykırımı unutmuş olmalı. Oysaki Yahudiler Osmanlı zamanında bizim topraklarımızda İslam’ın yüce anlayışı sayesinde güvenle yaşamış ve günümüzde de halen aynı güven içinde yaşıyor. Bu tarih bilmez açıklamalarıyla algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ama unutmasınlar ki tarih Batının gerçek yüzünü iyi biliyor. Daha yakın zamanda Bosna'da, Avrupa'nın gözü önünde ve BM gözetiminde on binlerce silahsız Müslümanın Bosna'da nasıl katledildiğini hepimiz iyi biliyoruz.” sözlerine yer verildi.

“Şunu iyi bilmeliyiz ki dünyaya huzur getirecek düzen Allah’ın (c.c) indirdiği Kur’an-ı Kerim’in düzenidir. Onu anladığınız gün tüm dünyada şiddet azalacaktır. Bizim dinimiz şefkat ve merhamet dinidir, barış dinidir. Yaşatmak için mücadele görevi verir Müslümanlara. Yüce Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim, insanların değiştirmeye güç yetireceği bir kitap değildir. Kutsal kitabımız, vahyolunduğu gibi kıyamete kadar korunacaktır. Son olarak belirtmek isteriz ki İslam’ın Kutsal Kitabı olan Kur’an-ı Kerim’i değiştirmeye çalışan kim olursa olsun biz Türkiye’nin Gençliği olarak buna asla izin vermeyeceğiz.” ifadelerinin yer aldığı basın açıklaması metni ile tepkilerini ortaya koyan KSÜ akademisyen ve öğrencileri yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi