KSÜ Tıp Fakültesi Son Teknolojiyle donatılıyor
Reklam

KSÜ Tıp Fakültesi Son Teknolojiyle donatılıyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (KSÜ Tıp), bölge hastanesi olma yolunda emin adımlarla ilerlerken sağlık alanındaki güncel gelişmeler ve teknolojiler de hastanemiz sistemine entegre ediliyor. Bu kapsamda hastanemiz bünyesinde kullanılmaya başlanan son teknoloji ürünü yeni beyin cerrahi mikroskobu ve diğer ekipmanlar, düzenlenen basın toplantısıyla Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensuplarına tanıtıldı.

04 Ocak 2019 - 04:28

KSÜ Tıp Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, KSÜ Tıp Başhekimi Doç. Dr. Ökkeş Bilal, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Zafer Yüksel, Doç. Dr. İdiris Altun, Dr. Öğretim Üyesi Kutsal Devrim Seçinti ve hastane yöneticileri katıldı.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bölge hastanesi olma yolunda önemli bir aşama kaydettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, gelişen teknolojilerin üniversitemiz hastanesine kazandırılması noktasında üniversite yönetimi olarak destek ve teşviklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Üniversitenin bütün birimlerinde kalite ve verimliliği esas alarak çalışmalar ortaya koyduklarının altını çizen Rektör Can,  “Eğitimde hizmette kalite en büyük önceliğimizdir. Öğrencilerimizi hayata hazırlarken teori ve pratiği buluşturan yöntemleri kullanıyoruz. Uygulama ağırlıklı eğitimin kariyer yaşamına olumlu katkılar sunacağının bilincindeyiz.” diye konuştu.

Beyin ve Sinir Cerrahi alanında yapılan ameliyatlarda büyük katkılar sunan son teknoloji ürünü beyin cerrahi mikroskobu hakkında bilgiler veren Rektör Can, “Hastanemize kazandırdığımız beyin cerrahi mikroskobu sayesinde hasta ve hasta yakınlarımız başka illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Bugün hastanemiz, beyin ve sinir cerrahisinde her türlü vakaya müdahale edebilecek teknik yeterliliğe sahip.  Hasta ve hasta yakınlarımızın kendi şehirlerinde bu imkâna sahip olmaları, hem şehrimiz hem de ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır. Üniversitemiz hastanesinin her bakımdan daha donanımlı olması için imkânlarımız ölçüsünde çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Unutmayalım ki hepimiz bu hastalıklara yakalanabiliriz, bir yakınımız bu hastalıklarla mücadele edebilir. Bu yatırımlar sadece ülkemize şehrimize değil kendimize de yapılan yatırımlar. Bu teknolojiye hepimiz ihtiyaç duyabiliriz.” şeklinde konuştu.

Üniversitemizde yoğun olarak beyin tümörü ameliyatlarının yapıldığını, üniversitemiz rektörlüğünün katkılarıyla oldukça gelişmiş teknolojik ekipmanlara sahip olduklarını ve yılda yaklaşık 1100 beyin ve sinir cerrahisi ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirten KSÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Yüksel ise, “Beyin cerrahisinde özellikle tümör ameliyatlarında kullanılan teknoloji ne kadar yeni olursa hastalarımıza olan faydamız, elde ettiğimiz sonuçlar o kadar iyi olur. Bölümümüze kazandırılan son cihaz, yüksek teknolojili beyin cerrahisi mikroskobu. İçerdiği özel filtre sayesinde ameliyat sırasında hastaya uygulanan ilaçla tümör yoğun şekilde boyanıyor ve tümörün normal beyin dokusundan ayrılması sağlanıyor. Böylelikle hastaya en az zararı vererek en çok miktarda tümörü çıkarabiliyoruz. Bu da hastanın yaşam süresini uzatarak nörolojik defisit dediğimiz kol bacak felçleri, doku kayıpları ve bitkisel hayata girme gibi istenmeyen etkilerin ortaya çıkışını engelliyor.” dedi.

Yine hastanemizde yapılan ameliyatlarda kullanılan son teknoloji beyin cerrahisi intraoperatif ultrasonografi cihazının da gerçek zamanlı olarak ultrason dalgaları yöntemiyle beyin dokusundan alınan gerçek zamanlı görüntüler vasıtasıyla vakaya anında müdahale imkanının sağlandığını ifade eden Yüksel, KSÜ Tıp olarak beyin cerrahisinde her türlü vakaya müdahale edebilecek yeterlilikte olduklarını söyledi.

KSÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdiris Altun da özellikle beyin tümörü ameliyatlarının planlanmasına kolaylıklar sunan nöronavigasyon cihazı hakkında bilgiler verdi. Derin yerleşimli ve sıkıntılı yerlerdeki alınması zor tümörlerin derin beyin biyopsisi ile mümkün olduğunu ve bu işlemin çok az merkezde yapılabildiğini belirten Doç. Dr. Altun, “Bu işlemin yapılmasına olanak sağlayan cihazımız ise nöronavigasyon cihazı. Bu cihaz yardımıyla hastaya 1-1,5 cm kesiden girilerek en derin yerden biyopsi alınıp hastaya tanı konulmakta ve bu tanıyla birlikte tedavisi düzenlenmektedir. Bu cihaz yardımıyla trigeminal nevralji dediğimiz çok şiddetli dayanılmaz baş ağrılarında hastanın ağrılı yerinden ağrıya sebep olan sinire cihazla girilerek işlem yapılmakta, bu tür hastalarda büyük yararlar sağlanmaktadır.” dedi.

Yüksek teknolojili özel ışık filtreli beyin cerrahi mikroskobu, tümör ameliyatları dışında beyin damar hastalıklarının ameliyatlarında da ameliyat sırasında hastaya damardan verilen özel madde sayesinde mikroskobun filtresi ayarlanarak beynin damarlarını gösterebilmekte, beyin damar anjiyografisi yapabilmektedir. Bu sayede henüz ameliyat bitmeden beynin damarsal ağı görülebilmektedir. KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’de bu teknolojiyi kullanan sayılı merkezlerden biridir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...