KSÜ ve İŞKUR’dan 1250 kişiye uygulamalı eğitim

KSÜ ve İŞKUR’dan 1250 kişiye uygulamalı eğitim

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ile Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanan Girişimcilik Eğitim Programı Tip İşbirliği Protokolleri kapsamında, Üniversitemiz Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) aracılığıyla 2017 Yılı Nisan ayından 2018 yılı Nisan ayına kadar olan süre içerisinde 14 ayrı dönemde, 25’er kişilik 50 grup halinde, toplam 1250 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verildi.

20 Nisan 2018 - 04:24

Kariyer ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİM) tarafından gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, alanlarında önemli çalışmalara imza atmış olan KSÜ öğretim üyeleri tarafından veriliyor.

Bu eğitimlerin sonucunda 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemizde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; Kahramanmaraşlı girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amaçlanıyor.

KSÜ–İŞKUR işbirliğinde bahar döneminde yapılacak olan 5. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri,  5-8 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek olup bu eğitimler için başvurular 25 Nisan 2018 tarihine kadar Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne doğrudan yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr adresinden de yapılabilecek. Eğitimleri tamamlayanlara KOSGEB tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi veriliyor.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, KOSGEB ile paydaş kurum/kuruluşların işbirliği ile düzenlenmekte olup 50.000 TL’ye Geri Ödemesiz, 100.000 TL’ye Geri Ödemeli olmak üzere 150.000 TL’ye kadar destek sağlanmaktadır. Yeni Girişimci Desteğine başvurunun ön şartlarından biri de bu eğitimi tamamlamış olmaktır. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Girişimcilik Destek Programı için detaylı bilgiye: 

http://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/detay/1231/girisimcilik-destek-programi

web adresinden ulaşılabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi