Kültürel mirası gelecek nesillere ilmek ilmek nakşediyor
Reklam

Kültürel mirası gelecek nesillere ilmek ilmek nakşediyor

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin restorasyonunu tamamlayarak hizmete açtığı Dulkadiroğlu Konağı, Kahramanmaraş Kültürü’nün en önemli el sanatlarını gelecek nesillere aktarıyor. Sim sırma, halı dokuma ve ahşap yakma kurslarına öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

25 Haziran 2019 - 15:19

Kahramanmaraş’ın Kültürel Mirasını gelecek nesillere en verimli şekilde aktarmayı hedefleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, restorasyonunu tamamladığı son konağı el sanatları merkezi haline getirdi. Tarihi dokusuyla Kahramanmaraş’ın en büyük ve en güzel konaklarından biri olan Dulkadiroğlu Konağı, Sim sırma, halı dokuma ve ahşap yakma kurslarıyla kursiyerlere hizmet vermekte.
Özellikle gençler kurs çalışmalarına yoğun ilgi gösterirken, ortaya çıkan çalışmaların kursiyerlere ekonomik katkı sağladığı belirtildi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konak ile ilgili projelerinin tam anlamıyla hayata geçtiğini söyledi. Konak restorasyonu projelerinde Kahramanmaraş’ın tarihini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Okay, bu gibi çalışmalarla da konakların en verimli şekilde yaşatıldığını söyledi.
Dulkadiroğlu konağının şehir merkezinde çok önemli bir noktada olduğunu aktaran Başkan Okay, turizm anlamında Kahramanmaraş’a çok büyük katkı sağladıklarını aktardı.
Başkan Okay, kurslar ile ilgili yaptığı konuşmasını da şu şekilde sürdürdü: “Göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizin tarihi ve kültürel değerlerine çok büyük önem verdik. Bu kapsamda birçok konağı restore ederek yeniden ayağa kaldırdık. Bu konaklarımızın yaşatılması ve şehre katkı sağlaması adına da önemli çalışmalar yaptık. Bu kapsamda Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Mutfak Müzesi, Maraş Araştırmalar Konağı ve Dulkadiroğlu Konağı ortaya çıktı. Bugün Dulkadiroğlu Konağı’nda çeşitli kurs programları uygulanmaktadır. Bu kurslarda Kahramanmaraş’ın el sanatları gelecek nesillere aktarılmaktadır. Halı dokuma, sim sırma gibi kursların önemi çok büyük. Bu bilinçle kursiyerlerimize eğitimler veriyoruz ve bu kursların yaşatılması adına çalışma yapıyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu gibi kültürel faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Ben kursiyerlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. Kahramanmaraş’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin Dulkadiroğlu Konağı’nı mutlaka görmelerini tavsiye ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”