Kültürünü Keşfet yarışmasının ikinci etabı tamamlandı

Kültürünü Keşfet yarışmasının ikinci etabı tamamlandı

Onikişubat Belediyesi 7 dalda öğrencilerin kültür seviyesini ölçmek ve bilinçlendirmek adına düzenlenen Kültürünü Keşfet Bilgi ve Kültür Yarışması devam ediyor. Yarışmanın ikinci etabında öğrencilere Kahramanmaraş’ın kültürü, tarihi, coğrafyası gibi sorular soruldu…

31 Mart 2018 - 03:10

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi tarafından öğrencilere kültürünü hatırlatmak ve pekiştirmek adına düzenlenen Kültürünü Keşfet Bilgi ve Kültür Yarışması İkinci etabı 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşti.

Yarışmada Maraş Edebiyatı, Maraş Sanat Tarihi, Maraş El Sanatları, Maraş Yiyecek ve İçecek Kültürü, Maraş Coğrafyası, Maraş’ta Spor, Maraş’ta Müzik olmak üzere toplamda 7 dalda konuların yer aldığı sorular soruldu. 28 Lisenin katılımıyla gerçekleşen yarışmanın ikinci etabının ilk oturumuna Şehit Erol Olçak İmam Hatip Lisesi, Süha Erler Anadolu Lisesi, Aziz Sancar Anadolu Lisesi, Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kavlaklı Anadolu Lisesi, Şehit İdare Ateşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi katıldı. İlk oturumda 110 puanla Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi finale yükseldi.

İkinci etabın ikinci oturumuna ise Tekir Programlı Anadolu Lisesi, İklime Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ali Galip Çalık Anadolu Lisesi, Mükrime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Çok Programlı Anadolu Lisesi, Akşemsettin İmam Hatip Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi katıldı. İkinci oturumda 120 puanla Sosyal Bilimler Lisesi finale yükseldi.

Öğrenciler Kültürünü Keşfet Bilgi Yarışmasını düzenleyen Onikişubat Belediyesi Başkanı Hanefi Mahçiçek’e teşekkürlerini ileterek, memnuniyetlerini dile getirdi. Öğrenciler Kahramanmaraş’ın tarihi, kültürü hakkında bilgiler öğrendiklerini ve çok güzel bir coğrafyada yaşadıklarını fark ettiklerini ifade etti.

Sosyal Bilimler Okul Müdürü Abdülkadir Demir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

‘’Biz bu yarışmaya katılırken öğrencilerimizle bir karar vermiştik. Mutlaka bu yarışmada önce elemeleri sonra da finali kazanmak istiyorduk. Öğrencilerimiz bizim yüzümü kara çıkartmadılar, öncelikle onlara çok teşekkür ederim. En azından Maraş’ın kültürünü, tarihini, değerlerini gelecek nesillere aktarmanın faydasını bu yarışma ile görmüş olduk. Yarışmayı düzenleyen Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek Beyefendiye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emek veren ekibimize çok teşekkür ediyorum. Öğrencilere başarılar diliyorum.’’

Kültürünü Keşfet Bilgi ve Kültür Yarışması kapsamında finale yükselen Gülizar Şamil Aktaş Anadolu Lisesi, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi, Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi 5 Nisan Perşembe günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bilgilerini yarıştırarak, son turu tamamlamış olacak.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...