Kuvâ-yi Milliye Şehidinin madalyası torununa verildi

Kuvâ-yi Milliye Şehidinin madalyası torununa verildi

97 yıl önce Kahramanmaraş’ın kurtuluşu için mücadele verirken şehit olan Medineli Oğlu Hacı Hüseyin Oğlu Ali’nin İstiklal madalyası torunu Şemsettin Namlı’ya verildi.

09 Aralık 2017 - 09:08

İstiklal madalyası almaya hak kazandığı halde, madalya almadan 4 Şubat 1920 tarihinde şehit olan Kuvâ-yiMilliyeci, Medineli Oğlu Hacı Hüseyin Oğlu Ali’nin madalyası Savunma Bakanlığı Namına ve Cumhurbaşkanı onayı ile Kahramanmaraş Askerlik Şube Müdürlüğü tarafından torunu Şemsettin Namlı’ya verildi.

İstiklal madalyasının kendileri için çok büyük anlam ifade ettiğini belirten TAŞHAN Derneği Başkanı Şemsettin Namlı, “Bizlerin her zamankinden daha çok düşmanlarımıza karşı cesaretli olmalıyız. Dedelerimizin yaptığı gibi düşmanların üzerine yılmadan gideceğiz. Vatanımızı düşmanlara teslim etmeyen ecdadımızın izinden yürümeye devam edeceğiz” dedi.

 

“Maneviyatı Olmayan Bireyden Hiçbir Şey Olmaz”

Yeni neslin kurtuluş mücadelesi veren dedelerinin izinden gittiğine dikkat çeken Namlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “97 yıl önce hiç düşünmeden Vatanı, Bayrağı, Ezanı, Milleti için gözünü kırpmadan şehit olan şanlı al bayrağımızın renginde kanı ve teri bulunan dedemin istiklâl madalyasını teslim almak bana nasip oldu. Bu kurtuluş madalyasını almak bizi eski tarihimize götürmüştür. Bu madalyanın bizim için önemi çok büyüktür. Her zamankinden daha çok düşmanlarımıza karşı cesaretli olmalıyız. Dedelerimizin yaptığı gibi düşmanların üzerine yılmadan gideceğiz. Vatanımızı düşmanlara teslim etmemiş ecdadımız, biz o maneviyatlar onların izinden devam ediyoruz. Vatanımız için canımız feda olsun. Yeni nesillerimize o kurtuluş savasındaki vermiş olduğumuz maneviyatı aşılamaya çalışıyoruz. Gençlerimiz bu konuda bilinçleniyor. Vatan, millet, ezan, bayrak sevgisi olmayan bireyden hiçbir şey olmaz.”

 

“Ailemizden Çok Şehit Verdik”

Soyadlarının ailelerinde çok fazla şehit verildiği için Namlı ismini verildiğini belirten Başkan Namlı şunları söyledi: “Dedemiz Fransız askerleri tarafından 4 Şubat 1920 tarihinde şehit düşürülmüştür. Şehrimiz 11 Şubat’ta kurtarılmış, 12 Şubat’ta ise kutlamalar yapılmıştır. Bizim ailemizde çok şehit olduğu için soyadı kanunu verilirken şehitlerimizden dolayı bize Namlı ismi verilmiştir. Cumhurbaşkanımıza,Bakanlarımıza,Genelkurmay başkanlarımıza sonsuz teşekkür ederiz. Bizleri 97 yıl sonra bu madalyayı vererek onurlandırmışlardır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x