Kuzey çevre yolu daire fiyatlarını düşürecek
Reklam

Kuzey çevre yolu daire fiyatlarını düşürecek

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz Kahramanmaraş’ta da kendini gösterirken, 260 kalemi ayakta tutan İnşaat Sektörü Kuzey Çevre yolu ile yeniden canlanmanın sinyalini verdi. Çevre yolunu gezen Müteahhitler Birliği Başkanı Yusuf Kiraz ve Başkan Yardımcısı Atilla Küpelikılıç Kuzey Çevre yolunun kısa sürede birçok konuda kentin olmazsa olmazı haline geleceğini ifade ettiler.

30 Mayıs 2019 - 09:30

Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından yapılan ve 55 Milyon TL’ye mal olduğu öğrenilen Kuzey Çevre Yolunun önemiyle ilgili Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Yusuf Kiraz ile Başkan Yardımcısı Atilla Küpelikılıç Kuzey Çevre yolunun sadece bir yol olarak adlandırılamayacağını, hem ucuz arsa, ucuz daire hem de ekonominin lokomotifi olan İnşaat sektörünün canlanması açısından büyük önem taşıdığını belirttiler.

ŞEHİR GELİŞECEKSE BU YOLA İHTİYAÇ VAR

Yolun medeniyet olduğunu ve bu medeniyeti getiren dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür eden Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Yusuf Kiraz; “Şehirlerin gelişimi için ana bulvarlar ve çevre yolları çok önemli. Kuzey Çevre yolunun erken yapıldığını gündeme getiren bazı vatandaşlar gelip buradan bir kere geçsinler. Geçtikleri takdirde tamamen fikirlerinin değişeceğine inanıyorum.” Dedi.

ÇEVRE YOLU TRAFİĞİ RAHATLATTI

Kuzey Çevre yolunun şehir içi trafiği rahatlattığını, kuzeyde ana aks olarak şehrin kuzey bölgesinde ikamet eden vatandaşlara ulaşımda büyük kolaylık sağladığına da vurgu yapan Kiraz; “Şehir trafiğinin rahatlaması için böyle yollara ihtiyaç var. Kuzey Çevre yolundan gelip geçiyorum, gerçekten çok rahat olmuş. Az bir yeri kalmış ora da tamamlanırsa Mado kavşağından yola giren bir sürücü Üngüt’e kadar hiçbir engele takılmadan çok rahat gelebilecek.” Diye konuştu

VATANDAŞ UCUZ DAİRE SAHİBİ OLUR

Şehir içindeki trafiği de rahatlatan otoban gibi yapılan Kuzey Çevre yolunun yeni imara açılan alanlar açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Yusuf Kiraz şöyle konuştu; “Şehir Merkezimizin Kuzey Doğu bölgesinde bulunan Alıçsekisi mevkii imara açıldı. Zaten İmara açılan yerlere Belediye yol götürmek zorunda. Bu yerlere bulvarlar ve çevre yolları götürdüğün zaman bu bölgeler gelişimini daha iyi tamamlar. Aynı zamanda batıya sıkışan şehir için de bu bölgeler nefes alma yerleridir. Böylelikle daire fiyatları ucuzlar, batı bölgesinde yüzde 50-55’lere varan arsa payları var. Bunlardan dolayı inşaat sektörü ucuz daire üretemiyor, vatandaş da ucuz daire sahibi olamıyor. İşte Alıçsekisi mevkisi gibi alanlar hem daire fiyatlarını ucuzlatacak, hem ucuz arsa oluşturacak, hem de inşaat sektörünü canlandıracak. Şehrin batısında yüzde 55’lere varan arsa payları bu bölgelerde yüzde 25’lere düşecek. Döngü içerisinde de vatandaş ucuza daire sahibi olacak” ifadelerini kullandı

İNŞAAT SEKTÖRÜNE KUZEY ÇEVRE YOLU CAN SUYU OLACAK

İnşaat sektörünün şuan yüzde 20’nin altında bir kapasite ile çalıştığını, döviz kurlarının artışının malzeme fiyatlarını artırdığını vurgulayan Kiraz inşaat sektörünün Kahramanmaraş ekonomisinin lokomotif sektörü olduğunu, 200’ün üzerindeki iş kollarını ekonomik olarak desteklediğini, inşaat sektöründe yaşanan ekonomik durgunluğun tüm ile yansıdığını dile getirdi. Kuzey Çevre yoluyla imara açılan yeni alanları yapılaşmaya açılarak inşaat sektörünün ve silsile yoluyla da şehir ekonomisinin rahatlayacağını kaydetti.

ERKOÇ’A KAHRAMANMARAŞLILAR OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kiraz; “Kuzey Çevre Yoluna tepki gösteren vatandaşların en az bir kere buradan geçmesini isterim. Geçmeyen insanlar mutlaka bu yolu eleştiriyorlar. Yoksa tenkit edilecek bir yanı yok. Yani bu konuda Fatih Mehmet Erkoç’a gerçekten Kahramanmaraşlılar adına teşekkür ediyorum. Çok güzel bir hizmet” dedi.

BU YOLU HERKESİN GÖRMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM

Müteahhitler Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Atilla Küpelikılıç da Kuzey Çevre yolunu Kahramanmaraş’ın ufkunu açacak bir proje olarak nitelendirdi. Kuzey Çevre yolunda röportaj veren Başkan Yardımcısı Küpelikılıç; “Şu anda bulunduğumuz alan Kuzey Çevre yolu. Çevre yoluna emeği geçen bütün kişilere tek tek teşekkür ediyorum. Gerçekten Kahramanmaraş’ın ufkunu açacak bir proje. Çok zor bir yoldu. Zorlukları aşarak bu yol yapılmış. Kahramanmaraş’ta arkadaşlarımızın çoğu daha burayı kullanmadan ve görmeden belli bir eleştiri yapıyorlar. Ama herkesin görmesini tavsiye ediyorum. Yolun bize sağladığı fiziki kolaylıklar haricinde, en azından bizim meslektaşlarımız için çok avantajlı olan Alıçsekisi ve doğusu ile kuzeyi bizim için en büyük arsa açılımı oldu.

ARSA VE KONUT FİYATLARI YÜZDE 50 DÜŞER

Şehir merkezinde arsa fiyatları çok yüksek. Burada da direk kullanıcıya konuta sahibi olmak isteyen insanlara yansıyor. Buradaki arsa konuta açılırsa, en az yüzde 50 düşeceği kanaatindeyim. Çok güzel bir alan. Hem eğimli, hem de tarım arazilerinden uzak olarak tek çıkış yolumuz burası. Burayı bir an önce yetkililerin değerlendirmesini istiyorum. Değerlendirilirse Kahramanmaraş’a çok büyük katkı yapacağını kanaatindeyim.

Ekonominin lokomotifi olan İnşaat sektörü kent ekonomisini şuana kadar taşıdı. Fakat şuanda sektörümüzde ciddi bir tıkınma söz konussu. Tüm meslektaşlarımız çok zor durumda.  Hem inşaat hem de kent ekonomisinin rahatlaması para döngüsünün devam edebilmesi için Kuzey Çevre yoluyla rantabl duruma geçen Alıçsekisi bölgesinin yapılaşmaya açılmasında sektörün tekrar ivme kazanması için çok önemli bir katkı sağlar. Çıkmazda sektör, hem alıcılar hem de yapıcılar açısından. Gerçekten bunu kabul etmek zorundayız. Ciddi sıkıntılar ve riskler taşıyoruz.” Diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”