Lezzetini özel sosundan alıyor

Lezzetini özel sosundan alıyor

Çeşitli baharatlarla çeşnilendirilmiş etin hamurla buluştuğu Mantı Yemeğini kendine has sosu ve yapım şekliyle Kayserili ustalara taş çıkaran Ülkü Gök, yaptığı mantıyla Kayseri’ye rakip oldu.

14 Aralık 2017 - 01:47

Küçük samimi bir dükkanda açtığı ‘Mantı Evim’ isimli işyeri ile Kahramanmaraş halkına hitap eden Ülkü Gök, mantının yanı sıra Çerkez yöresine ait olan kurzunuş ve cirgindiş yemekleriyle damakları şenlendiriyor. Kendine has lezzetiyle her gün ziyaretçi akınına uğrayan Mantı Evim’in müşteri potansiyeli de lezzetini anlamaya yetiyor.

LEZZETİ ALAN BİR DAHA GELİYOR

 Ailesinden çok hazırladığı mantılara zaman ayırdığını söyleyen Gök, bu işi yapmayı çok sevdiğini belirtti. Müşterilerinin beğenisiyle birlikte mantılarını daha büyük bir şevkle yaptığını dile getiren Gök, “Bu işe başladığımda tedirginliklerim vardı önce yapamayacağım diye düşündüm. Normal zamanlarda kendi evimde yapıyorum ama sonuçta az oluyor dolayısıyla kendi ölçülerim var onlara göre yapıyordum. Eşim yaptığım mantıyı çok beğeniyordu bende ondan destek alarak böyle bir yer açmayı planladım ve açtım. Açtığım ilk günlerde çok fazla müşterim olmasa da yine de gelenler oluyordu. Sonra gün geçtikçe gördüm ki gelen müşterilerim tekrar gelmeye başladı ve ben bu durumu görünce daha da heyecanlandım. Zamanla müşterilerim çoğaldı ve ben mantıya ek olarak ev yemekleri ve Çerkez yöresine ait kurzunuş ve cirdingiş yapmaya da başladım. Baktım başarıyorum ve yaptığım miktarları fazlalaştırdım.  Kendi müşteri potansiyelimi yakaladım. Şimdi ise mini iş yerimle mantı severlere hizmet veriyorum.

LEZZET KATAN ÖZEL SOS

Hazırladığı sosun ve etin içerisine koyduğu baharatların sırrını vermeyen Gök, mantı severleri Mantı Evim’e davet ederek lezzeti tatmaları gerektiğine vurgu yaptı. Mantı yapımında iddialı olduğunu dile getiren Gök, mantının sosunu da kendisinin özel olarak hazırladığının altını çizdi. Gök, “Mantı açımında ve hamurun kıvamında dikkatli olduğum kadar etin içerisine koyduğum baharatlar ve hazırladığım sosta da dikkatli oluyorum ve bunlarla mantımın lezzetine lezzet katıyorum. Mantı yapımında iddialıyım özellikle sos yapımında da daha iddialıyım. Söylediğim gibi ben bu işi seviyorum ve müşterilerimin de her geldiğinde beğenmesi aynı zamanda tekrar tekrar gelmeleri beni mutlu ediyor bana şevk veriyor. Mantımın sosunu da kendime özel tarifle yapıyorum ve sos konusunda da o kadar iddialıyım ki, yaptığım sosun lezzetini hiçbir yerde bulamazsınız” diye konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi