Ligde Rakibimiz Zonguldak

Ligde Rakibimiz Zonguldak

Ligde zor günler geçiren Kipaş Kahramanmaraşspor bu hafta süper lig takımlarının bile tribünlere çekemediği taraftar kitlesine sahip olan Zonguldak Kömürspor ile kendi sahasında karşı karşıya gelecek.

02 Aralık 2017 - 01:58

Kipaş Kahramanmaraşspor, 2017 - 2018 Futbol Sezonunda Beyaz grubundaki, 15. Hafta karşılaşmasında kendi sahasında Karadeniz Temsilcisi Zonguldak Kömürspor’u konuk edecek. Ligin 15. Haftasında 12 şubat Stadyumunda Zonguldak Kömürspor maçına çıkacak olan Kipaş Kahramanmaraşspor önemli müsabakadan puanla ayrılmayı planlıyor. Pazar günü 12 Şubat Stadyumunda Zonguldak ekibi ile karşılaşacak olan Kipaş Kahramanmaraşspor'un bu hafta işi oldukça zor. İşte Pazar günü konuk olacağımız Zonguldak Kömürspor geçmişi ve yeni sezon öncesi neler yaptığı…

 

TARİHCESİ

Zonguldakspor, 1945 yılında Kömürspor adıyla Zonguldak'ta kurulan ve 1966 yılında 2. Lig'e çıkınca bugünkü ismini alan Türk spor kulübü. Kulübün renkleri kırmızı-laciverttir.

1973-1974 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olarak Kırmızı Grup şampiyonu Trabzonspor'la beraber 1. Lig'e çıktı. 14 yıl boyunca yer aldığı 1. Lig'de 1979-1980 sezonunda en başarılı performansı sergileyerek 3. oldu. 1981-1982 sezonundaki dördüncülükten sonra güçten düşmeye başlayan Zonguldakspor; 1987-1989 arası inişe geçti ve iki yıl içinde 1. Lig'den 3. Lig'e düştü. 1989'dan sonra, 2. Lig ve 3. Lig arası gidip gelen Zonguldakspor, 2005-2006 sezonunda oynadığı 2. Lig B Kategorisi 4. Klasman Grubu'nu sonuncu bitirdi ve 3. Lig'e düştü. Zonguldakspor, 2007-2008 sezonunda 3. Lig 4. Grup'ta verdiği amatör kümeye düşmeme mücadelesini malî sıkıntılar yüzünden kaybetti ve 1. Amatör Küme'ye düştü. 2010-11 sezonunda kurulan ve kısaca BAL diye tabir edilen Bölgesel Amatör Lig'de Kilimli Belediyespor ile birlikte Zonguldak ilini temsil etme hakkı kazanan Zonguldakspor; lider Eskişehir Demirspor ve Kilimli Belediyespor'un 1 puan gerisinde 3. sırada ve şampiyonluk iddiasıyla girdiği sezonun son haftasında Pursaklar Belediyespor ile kendi seyircisi önünde golsüz berabere kalınca BAL statüsü[1] gereğince Zonguldak 1. Amatör Küme'de 2. olan Demir Madencilik Dilaverspor'la baraj maçı oynamak durumunda kaldı. Karşılaşma, 4-2 Zonguldakspor aleyhine bitince rakibi BAL'a yükselirken 30 yıl önce -o zamanki adıyla- Türkiye 1. Ligi'ni -deyim yerindeyse- sallayan Zonguldakspor ise Türkiye'deki amatör futbolun 2. seviyesi olan il bazında mücadeleye yani Zonguldak 1. Amatör Küme'ye (6. seviyeye) düştü.

 

İSMİNİ FENER SPOR OLARAK DEĞİŞTİRDİ

Bu olaydan sonra Zonguldakspor'un adının Fenerspor olarak değiştirildiği ve yukarıda belirtildiği gibi baraj maçını kazanarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Demir Madencilik Dilaverspor'un da 2011-2012 sezonunda "Zonguldakspor" adı altında mücadele edeceği açıklandı.[2] Bu kararın -aynı zamanda- Zonguldakspor'u borçlardan kurtarmak için olduğu açıklandı.

 

KISA SÜRMEDEN 3. LİGE AYAKBASTI

2013-14 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 10.Grup'ta sezonu şampiyon olarak bitirdi ve 3. Lig'e terfi maçında Zara Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek 3. Lig'e yükseldi. 2014-2015 sezonu sonunda Play-off mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor İstanbulspor'a elenince, 2015-2016 yıllarında da ikinci ligde mücadele etmek zorunda kaldı. 2015-2016 yılında ise ligi 5. sırada bitirerek tekrar Play-Off şansı yakaladı. İlk maçlarda İzmir ekibi Tirespor'u eleyen Zonguldak Kömürspor, final maçını Çanakkale'de Denizli ekibi Kızılcabölük ile oynadı ve maçtan 2-1 galip ayrılarak şampiyon oldu. Böylelikle 10 yıl aradan sonra tekrar 2. Lige yükseldi.

 

2 SEZON ÖNCE PLAY-OF’LARDAN 2. LİGE ADINI YAZDIRDI

Zonguldakspor'un taraftar topluluğunu Ultras Elmas ve Genç Zonguldaklılar adlı iki grup oluşturmaktadır. Takım iç sahada ortalama 15,000'e yakın seyircisiyle oynamaktadır ve 2014-2015 sezonu onuncu haftasında Süper Lig takımlarının taraftar ortalaması 8,500 civarındayken, bu sayı Zonguldak Kömürspor'da 9,562 dir. 2016-2017 Sezonunda Zonguldak Kömürspor

Kulüp Başkanı: Süleyman Caner, Teknik Direktör: Şenol Demir, Stadyum: Karaelmas Kemal Köksal (13795) Zonguldak Kömürspor stadı bakımda olduğu için 1.yarı iç saha maçlarını Devrek Stadyumunda oynayacak. Devrek İlçe Stadı (750)

 

TRANSFER RAPORU

GELENLER (11)

Ekrem Sarıçam (Kanat-Tokat),Hasan Küççük (Orta Saha-İnegöl) Şevket Güngör (Stoper Diyarbakır),Oğuzhan Yıldız (Sağ bek, Sağ kanat- Çatalca),Kamil İçer (Stoper-Y.Malatya),Orhan Dombaycı (Almanya 4. lig takımlarından Sprockhövel), Melihşah Aslan (Hacettepe)* Yollar ayrıldı.

Ali Kemal Özkan (Karşıyaka),Sinan Ören (Şanlıurfa),Cenk Sarıtaş (Sivasspor-24 Erzincan da Kiralıktı),Semih Beyaz (Sol bek-Y.Malatya-Tokat ta Kiralıktı), Ertan Koç (Forvet-B Ç.Tepecik)

 

KALANLAR

Mert Caymaz, Okan Eken, Onur Eriş, Burak Et, Hüseyin Yılmaz, İbrahim Kılıç, Mustafa Söylemez, Ercan Coşkun, Berkan Akdeniz, Cömert Kandemir, İlyas Sarı, Sinan Uzun (Niğde Belediyespor) Geri döndü ve Pazarspor'a gitti.

 

GİDENLER

Sinan Uzun (Niğde Belediyespor) *Geri döndü ve Pazarspor'a gitti. (Anıl Akkoyun (Erokspor),Batuhan Otyıldız (Kiralıktı Eskişehirspor'a döndü), Turan Yılmaz (Güzelordu),Ali Temur (Silivrispor),Osman Kurtuldu (Bugsaş),

 

GEÇEN SEZON NE YAPTI ?

2.Lig Beyaz Grupta 47 puanla 8.oldular.

 

HEDEFLERİ NE ?

Kulüp Başkanı Süleyman Caner Başkanı Süleyman sezona tecrübeli bir takım kimliğiyle başlayacaklarını, hedeflerinin  önce şampiyonluk, olmazsa kesinlikle Play-Off olacağını

söyledi. Artık 2. Lig’e yabancı olmadıklarını, hedeflerinin kesinlikle Play-Off olacağını belirtti.

 

HAZIRLIK MAÇLARI

Zonguldak Kömürspor 2 Osmaniyespor 2

Zonguldak Kömürspor 0 Sancaktepe 1

Giresunspor 2 Zonguldak Kömürspor 0

Zonguldak Kömürspor 1 Şanlıurfa 0

Zonguldak Kömürspor 2 Keçiörengücü 3

 

TAKIM GENEL ANALİZ

Geçen sezon ilk kez oynadıkları 2.lig'te stad, seyircisiz ceza v.s. problemlerine rağmen Play Off oynama durumuna gelmişlerdi ancak son 4 maç kala çok konuşulan Fethiye deplasmanında 3-0 önden 4-3 maçı vermeleri hedeflerine taş koydu,o galibiyetle Fethiye kümede kaldı. Bu sezon hedef mutlak Play Off diyorlar. En büyük avantajları oturmuş teknik heyet ve futbolcu kadroları. Transferin gözde isimleri Onur Eriş ve Okan Eken ve Kaptan Mert Caymaz, Hüseyin Yılmaz gibi önemli isimlerin takımda kalması, Cenk Sarıtaş, Ekrem Sarıçam Kamil İçer, Şevket Güngör, Sinan Ören, Ali Kemal Başaran, Hasan Küççük, Ertan Koç gibi takviyeler takımı güçlendirmiş gözüküyor. Kalede sorun yaşadıkları Osman Kurtuldunun yerine Şanlıurfa dan Sinan Öreni aldılar. Takımdan ayrılan diğer önemli isimler Turan Yılmaz, Erdinç Pekgöz ve Kiralık sözleşmesi biten Batuhan Otyıldız. Geçen sezon Erzurum'u, Diyarbakır'ı yenip, Of ve Tepecik'e yenilmek, Fethiye maçı gibi istikrarsızlıklar yaşamazlarsa Play Off'a oynayabilirler. Ekrem Sarıçam ve Kamil İçer'in sakatlıkları var.

 

ANALİZ-YORUM

Zonguldak için de geçen sezonun başarılı takımlarından diyebiliriz. İlk kez yükseldiği 2.Lig’de 47

puanla 8. Sırada yer almışlardı. Play-offu kaçırdıklarını söylersek çokta yanlış bir tabir kullanmamış

oluruz.  Yeni sezonda transferlerine bakarsak; Şanlıurfa’dan kaleci Sinan Ören, Sancaktepe’den Okan

Duran, Malatya’dan stoper Kamil İçer, Amed’den stoper Şevket Güngör, İnegöl’den orta saha Hassan Küççük, Sivas’tan forvet arkası-forvet Cenk Sarıtaş, Karşıyaka’dan kanat Ali Kemal Özkan, Tokat’tan kanat-forvet Ekrem Sarıçam ve Tepecik’ten forvet Ertan Koç dikkat çekmekte. Geçen sezon takımın en önemli oyuncularından sayılabilecek Okan Eken, Mert Caymaz, Onur Eriş gibi ellerinde tutmayı başarmaları Zonguldak adına büyük bir kazanç. Özellikle Onur ve Okan geçen sezon sadece attıkları gollerle takımlarının gol yükünün %50sini çekmişlerdi. Zonguldak taraftarı yeni sezonda da kendilerinden aynı performansı bekliyor. Zonguldak’ın yeni sezonda da geçtiğimiz sezona benzer bir çizgide ilerleyeceğine inanıyorum. Ligin orta sıralarında yer alabilirler. Ancak özellikle iç sahada çok şampiyonluğa giden çoğu takıma darbe vurabilecek kalitededeler. Geçen sezon 2 maç oynadık ve ikisinde de berabere kaldık. Bakalım hafta sonu ne olacak?

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x