Madde bağımlıların yaşamı bu proje ile değişecek!

Madde bağımlıların yaşamı bu proje ile değişecek!

Gençlik Spor Bakanlığı ve Kahramanmaraş Rıdvan Hoca Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı ile ortaklaşa düzenlenen madde kullanmış bireylere eğitim ve iyileştirme yoluyla farkındalık oluşturmayı hedefleyen “Değişim Başladı” projesinin kayıtları başladı.

02 Kasım 2017 - 02:29

Proje kapsamında yaşamı boyunca en az bir defa uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanan, emniyet ve savcılıkça haklarında madde kullandığına ilişkin herhangi bir resmi işlem yapılmayan, 16-27 yaş grubunda bulunan 15 gence uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

“Değişim Başladı” projesi hakkında bilgiler veren proje danışmanı Sosyolog Şükrü Bilgiç, “Proje kapsamında servis tutulup gençlerinden alınacak ve kurs sonunda evlerine bırakılacaktır. Belirlenen hedeflere ulaşmak için Prof. Dr. Kültegin Öğel tarafından hazırlanan ve Adalet Bakanlığınca Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde uygulanan Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Farkıdanlık Programı (SAMBA) uygulanacak” dedi.

 

“UYUŞTURUCUYU SPORLA YENECEĞİZ”

Projenin Kahramanmaraş’ta merkez ilçelerinde yürütüleceğini belirten Bilgiç şunları söyledi: “Gençlerimize teorik eğitimlerin uyumlu bir şekilde bağımlılığın yerine ikame edilebilecek doğru alanlara yönelmelerini sağlanacak. Bu amaçla eğitsel, sportif, kültürel vb. faaliyetlere ağırlık verilecektir. Sosyal-kültürel faaliyetler olarak üç halı saha maçı, iki sinema gösterimi, bir masa tenisi turnuvası, bir satranç turnuvası, iki yüzme etkinliği, Doğa Fotoğrafçılık Kursu (30 saat), ikisi il dışı üçü il içi olmak üzere dört tarihi ve kültürel gezi planlanmakta. Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yapılan araştırmada dezavantajlı ve riskli grupta belirtilen bölgelere öncelik verilecektir. Hazırlanan proje ile madde kullanmış veya kullanmaya devam eden bireylerin aileleri tedavi ve iyileştirme süreçlerine dâhil edilecek böylelikle gençlerin madde bırakma süreçlerinde kendilerine olan özgüvenleri ve kabul edilmişlikleri yükselecektir. Uyuşturucu maddelerin vermiş olduğu halüsinasyon/yanıltıcı/gerçek olmayan mutluluk ve eğlence yerine gerçek hayatta karşılığı olan sportif, kültürel ve sanat çalışmalarla gerçek hazzı elde edebileceklerdir.”

 

“YARIM KALAN SAVAŞ DEVAM EDİYOR”

Projede destek veren Rıdvan Hoca Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Seyfi Pınarbaşı ise, “STK’lar Devletimizin yapmış olduğu projelere destek olup ve aynı zamanda bağımsız toplum yararına projeler yapması gerekiyor. Bizde gençlerimizin göz göre göre kaybolmasına izin vermemek adına bu proje destek olduk” diye konuştu.

Ülke genelinde uyuşturucu kullanımın arttığına dikkat çeken Başkan Pınarbaşı konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Özellikle ülkemizde son yıllarda uyuşturucu kullanma yaşının 10 yaşa kadar düştüğünü görmekteyiz. Uyuşturucu kullanım yaşının sıklıkla 15 ile 35 yaş arası görünüyor.  Uyuşturucu madde kullanımı azaltma adına devletimiz çok büyük kaynaklar ayırmasına rağmen gerekli başarının sağlanamadığını görüyoruz. STK’lar olarak bizim özellikle toplumun yararına çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bizim geleceğimiz olan gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Uyuşturucuya karşı savaşan dernek ve kuruluşlarının önlerinin açılması gerekiyor.  Yüz yıllar önce yarım kalan savaşlar aslında devam ediyor. Emperyalist güçler gençlerimizi uyuşturucuya bağımlı gençlik ürütmeye çalışıyor. Tabi biz muhtıralarımızı ailelerimiz ziyaret ettik gerekli bilgilendirmelerde yaptık. Biz programa katılan kişilerin fotoğraflarını çekmeyeceğiz. Bu program tamamıyla gizlilik içerisinde yürütülecek. Çocuklarımıza manevi değerleri yeniden verilecek. O gençlerimizi topluma kazandıracağız. Bu projemize gerekli desteklerin verilmesini istiyoruz.” (RESÜL KÖMÜ)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi