MADO rekorlara doymuyor!

MADO rekorlara doymuyor!

Kahramanmaraş’ın Türkiye’ye ve dünyaya açılan en büyük pencerelerinden biri olan MADO, rekorlarına bir yenisini daha ekleyerek Ankara’da gerçekleştirilen Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’nde yaptıkları baklava ile Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

03 Nisan 2018 - 04:31

Türkiye’nin Başkenti Ankara önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi adı altında gerçekleştirilen yarışmada Kahramanmaraş damgasını vurdu. Kahramanmaraş’ın Türkiye’ye ve dünyaya açılan en büyük pencerelerinden biri olan MADO, dev fırında yaptıkları 2 buçuk metrelik genişliğinde 7 metre uzunluğunda ve 11 bin 800 dilimlik baklavası ile adını Guinness Rekorlar Kitabı’na yazdırdı ve Kahramanmaraş’ı gururlandırdı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, “Biz burada Türk baklavasını dünyaya tanıtmak için varız. Osmanlı Devleti’nden bu yana baklavanın Türk kültürü üzerinde büyük bir etkisi vardır. Baklavanın bizim için çok ayrı bir yeri var. Herhangi bir insanın doğumunda, ölümünde, düğününde ve nişanında baklava yenir. Onun için bizim gayemiz baklavayı tüm dünyaya tanıtmaktır ve çok şükür onu da başardık. 513 kiloluk baklava ile dünya rekoru kırdık. Bu kırmış olduğumuz rekor sadece MADO’nun değil, tüm Türkiye’nin rekorudur. Bunu başkentimiz Ankara’da yapmamızın nedeni ise Türk baklavasının Türkiye’nin başkentinde yapılması gerekli olduğudur. 11 binin üzerinde dilimi olan bir tatlıyı 14 kişilik bir ekiple 6 aylık bir ön çalışma ile gerçekleştirdik. Bununla birlikte aldığımız ödül ise Kahramanmaraş’ın ödülüdür. Çünkü bu MADO tüm Kahramanmaraşlı halkın markasıdır ve bu ödül onlara layıktır. Bizim gayemiz rekorlarla birlikte insanlara model olmaktır. Biz Türkiye olarak ve Kahramanmaraş olarak bunları herkese gösterdik” diye konuştu.

Ankara’da gerçekleştirilen ve uluslararası mecrada da büyük yanlı uyandıran organizasyonun ardından Kahramanmaraş’ı zirveye taşıdıklarını belirten MADO Yöneticilerinden Atilla Kanbur, “Baklava her ne olursa olsun ülkemizin tatlısıdır. Burada Türkiye’nin en büyük baklavası yapıldı. Bunu Kahramanmaraşlı olarak, MADO olarak yaptık demek istemiyoruz. Önemli olan her zaman ülkemizin tanıtımıdır. Aldığımız bu ödül ilk başta ülkemize daha sonra şehrimize ondan sonra ise markamızadır. Bizimle birlikte bu çalışmada yer alan ustalara ve emekleri geçen herkese teşekkür etmemiz lazım” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x