Mahçiçek: “Erzurum Kongresi Milli Mücadelenin Dönüm Noktası...
Reklam

Mahçiçek: “Erzurum Kongresi Milli Mücadelenin Dönüm Noktası Olmuştur”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Erzurum Kongresinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Erzurum Kongresini Cumhuriyetin doğuşu olarak nitelendiren Başkan Mahçiçek “99 yıl önce bugün Erzurum Kongresi ile birlikte Cumhuriyet yeniden doğmuş, milletimiz ebedi varlığını tüm dünyaya ispat etmiştir. Erzurum Kongresi Milli Mücadele döneminin dönüm noktalarından biri olmuştur.

24 Temmuz 2018 - 02:09

Manda ve himayeyi istikrarlı bir şekilde tereddüt etmeden reddeden Türk Milleti, birlik ve beraberlik içerisinde göstermiş olduğu asil direniş ile Kurtuluş Savaşı’nın nihai hedefini de ortaya koymuştur.

Aziz Türk Milleti Milli Mücadele döneminde göstermiş olduğu üstün cesaret ve topraklarına olan bağlılığını yine yakın tarihimiz 15 Temmuz’da da göstermiştir. Bağımsızlık mücadelesi için binlerce yıllık tarihinde canını ortaya koyarak, vatanın bir bütün olduğu ilkesini yol benimsemiş Türk Milletinin, üstün fedakâr tavrı bizlere yarınlarımız için tükenmeyecek bir umut olmuştur.

Aklı, zekâsı ve cesareti ile dünyaya örnek liderlerimizden olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin sevk ve idaresinde bizlere emanet edilen kıymetli topraklarımızın düşmanlardan korunacağına ve layıkıyla bu emanetlere sahip çıkılacağına şüphesiz inanıyorum.

Erzurum Kongresinin yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatanı, bu toprakları bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi
Kahramanmaraş’ta beton mikseri devrildi