Mahir Ünal: Değişim Şarttı!

Mahir Ünal: Değişim Şarttı!

“İlk gün ki heyecanınızı kaybetmişseniz burada metal yorgunluk vardır” diyerek teşkilatlarda değişikliğin önemine vurgu yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Değişim ve yenilenme ihtiyacımız apaçık ortadadır” dedi.

05 Aralık 2017 - 03:48

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal; “Eğer ilk günkü aşkınızı, heyecanınızı kaybetmişseniz, önceliklerinizi kaybetmişseniz, artık 'biz' yerine 'ben' demeye başlamışsanız bilin ki sizde metal yorgunluğu başlamış demektir. Edep kişinin haddini bilmesidir. Edep kişinin yerini bilmesi ve nefsine teslim olmamasıdır.”

AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı ilçe kongre sürecini hafta sonu gerçekleştirdiği 4 ilçe kongresiyle tamamladı. Birlik ve beraberlik mesajının çıktığı kongrelerde Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığında Ömer Oruç Bilal Debgici görevine devam ederken, Elbistan’da Hasan Sungur, Afşin’de Ünal Peköz ve Göksun’da Ufuk Ünal ilk defa ilçe başkanı seçildi.

Ak Parti’nin Dulkadiroğlu İlçe Kongresinin gerçekleştiği Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde partililerine seslenen Ünal, “Her şey sizin gözünüzün önünde cereyan ediyor. Türkiye'ye kurulan bu tuzakların farkındasınız, verilen mücadelenin farkındasınız. Burada asıl soru, bizim bu mücadeleyi zaferle sonuçlandırmak için neye ihtiyacımız var? Onun için edep ile başladım.” Dedi.

İlçe Başkanlığına yeniden seçilen Ömer Oruç Bilal Debgici siyaset anlayışlarında yol arkadaşlarının aziz millet olduğunu, milletle yürüdükleri müddetçe hiç kimsenin yolundan ayrı koyamayacağını belirtti.

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir’de Debgici’ye övgüler yağdırarak Debgici ve ekibinin partisinin kuruluşundan bu yana canla başla emek verdiğini söyledi.

Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise Dulkadiroğlu ilçesinin yerel ve genel seçimlerde rekor kırdığını hatırlatarak; “Önümüzde ki 2019 seçimleri içinde Dulkadiroğlu’nda ki bu ana yapı ve istikameti asla kaybetmememiz gerekir. Dışardan ne derlerse desinler biz inanıyoruz ki davamız hak davadır.” Dedi.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç  de günün mücadeleye devam etme zamanı olduğunu belirterek 2002’de 3 bin dolarlarda olan milli geliri 10 bin dolarlara çıkarttıklarını söyledi.

Dulkadiroğlu’nu yapılan yatırımlardan kesitler sunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Dulkadirolu’nu müzelerin merkezi haline getireceklerini dile getirerek; “ Artık şehrin doğusu ve batısı kalmayacak. Şehrimizi 4 bir yandan saracağız ve kentimiz daha aktif hale gelecek.” Dedi.

Cumartesi günü geceyi Kahramanmaraş’ta geçiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı v Parti sözcüsü Mahir Ünal, Pazar günü Afşin ve Göksun ilçe kongrelerine katıldıktan sonra Ankara’ya döndü.

 

İLÇE KONGRE SÜRECİ TAMAMLANDI

“İlk gün ki heyecanınızı kaybetmişseniz burada metal yorgunluk vardır” diyerek teşkilatlarda değişikliğin önemine vurgu yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Değişim ve yenilenme ihtiyacımız apaçık ortadadır” dedi.

AK Parti hedeflediği 9 günde 9 kongre sürecini tamamladı. Önceki hafta Nurhak, Türkoğlu, Ekinözü, Çağlayancerit ve Pazarcık ilçelerinde yapılan kongrelere geçtiğimiz hafta Afşin, Göksun, Elbistan ve Dulkadiroğlu kongreleri eklenerek, AK Parti Kahramanmaraş teşkilatında, 2019 hedeflerine bir adım daha yaklaşıldı.  

Süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “metal yorgunluk” sözünü ile başladığını hatırlatan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel başkan olduktan sonra "metal yorgunluğu" olarak ifade ettiği konunun çok önemli bir konudur. Birilerinin 'siyasetin o ilk günkü heyecanını, o ilk günkü önceliklerini, değerlerini, ilkelerini, o ilk günkü aşkı kaybedip kaybetmediğini' kendilerine sormasını istedi. Metal yorgunluğundan bizim kastettiğimiz nedir? Eğer ilk günkü aşkınızı, heyecanınızı kaybetmişseniz, önceliklerinizi kaybetmişseniz, artık 'biz' yerine 'ben' demeye başlamışsanız bilin ki sizde metal yorgunluğu başlamış demektir” diye konuştu.

 

‘EDEP, NEFSİNE HAKİM OLMA SANATIDIR’

Sözlerine edep sözünün tanımlayarak devam eden Ünal, “Edep kişinin yerini bilmesi ve nefsine teslim olmamasıdır” ifadesinin önemine vurgu yaparak şöyle devam etti: “Edep kişinin haddini bilmesidir. Edep her yerde kulun Allah'ın huzurunda olduğunu unutmamasıdır. Edep, yaptığın işi siyasetin ve o siyaseti de nefsinin aracı haline getirmemesidir. Biz Tayyip Erdoğan'dan böyle gördük. Büyüklerimizin olduğu yerde edep ettik. Büyüklerimizin olmadığı yerde de büyüklerimizi edeple temsil ettik. İşin ahlakı budur. İşin ahlakı şov yapmak değildir. Her şey sizin gözünüzün önünde cereyan ediyor. Türkiye'ye kurulan bu tuzakların farkındasınız, verilen mücadelenin farkındasınız. Burada asıl soru, bizim bu mücadeleyi zaferle sonuçlandırmak için neye ihtiyacımız var? Onun için edep ile başladım.”

 

‘TÜRKİYE’NİN REKORTMEN İLÇESİ’

AK Parti hareketinin bir vefa hareki olduğunun altını çizen 65. Hükümet Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, “Biz kökü bin yıllık bir hareketin ete kemiğe bürünmüş şehriyiz. Bu hareket bir vefa hareketidir. Cumhurbaşkanımız 35 yıl önce birlikte yol yürüdüğü hiçbir kimseye vefasızlık yapmaz. Bu hareketin içerisinde sadece teşkilatlarda görev alanların rolü yok bu hareketin içerisinde koskoca bir millet var. Dulkadiroğlu ilçemiz Türkiye genelinde rekor kıran bir ilçedir. Önümüzde ki 2019 seçimleri içinde Dulkadiroğlu’nda ki bu ana yapı ve istikameti asla kaybetmememiz gerekir. Dışardan ne derlerse desinler biz inanıyoruz ki davamız hak davadır. Biz inanıyoruz ki istikametimiz doğru istikamettir. Biz inanıyoruz ki liderimiz doğru bir liderdir. Bizleri başarıdan başarıya koşturan teşkilatlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Yeni teşkilatımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

YOLSUZLUĞA HIRSIZLIĞA BİZDEN ASLA İZİN YOK

Gidecek çok yollarının olduğunu işaret eden ve AK Parti’nin en önemli sloganları arasında yer alan ‘Durmak Yok Yola Devam’ sözü ile durumun önemine vurgu yapan TBMM İçişleri Komisyon ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Başkanı Celalettin Güvenç, “Şiddetin, terörün Müslümanın Müslümanı öldürmesini Allah’tan niyaz ediyorum.  Allah’ımdan bu olayları bitirebilmemiz için bize güç kuvvet vermesini niyaz ediyorum. Yolsuzluğun istismarın bize bulaşamayacağını AK Parti hükümetinin kurumsal olarak, yolsuzluğa hırsızlığa izin vermeyeceğini haykıracağız. Öbürlerinin yargılanan adamları hala siyaset yapıyor ama bu hareket o kadar büyük bir hareket ki yargı kararı olmamasına karşın ismi karışan 4 bakanını kenara çekmeyi bu parti başarmıştır. Bu siyasetçi için cezaların en büyüğü siyasi hayatının bitirilmesidir. Gezi olaylarını solcular yaptı ağırlık solculardaydı başbakan yardımcısı karşılarına çıktığında dünyanın en büyük havaalanının yapımı durdurun dediler. Burada konu ağaç değildi. 17-25 Aralık’ta FETÖ yargı darbesi yaptığında 25 Aralık’ta o havaalanını yapan tüm işadamlarını tutuklamaya çalıştı. İşte FETÖ işte gezide ki adamların talepleri, işte aynı şekilde çocuklarımıza saldıran PKK talepleri. Amerika diyor ki bana boyun eğmezseniz başınız çorap örerim diyor. Biz de Türkiye ve dünya mazlumları olarak hodri meydan diyoruz. Gün safları sıklaştırma birlik olma zamanıdır. Gün mücadeleye devam etme zamanıdır. Ortadoğu’daki akan kanı engelleyeceğiz. 2002’den bu yana 3 bin dolar olan milli geliri 10 bin dolara çıkarttık. Daha gidecek çok yolumuz var çocuklarımızın gençlerimizin daha büyük bir ülkede daha güzel şehirlerde yaşaması için hep birlikte durmak yok yola devam. Pes etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

‘TEŞKİLATTA TAZELİK ESASTIR’

“Değişiklik bayrak yarışıdır teşkilatların bazen tazelenmesi gerekir” diyerek sözlerini sürdüren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, şunları kaydetti: “Kongremiz hayırlara vesile olsun. Ömer kardeşimizle uzun yıllar birlikte çalıştık. Bu ailenin içinde olmaktan bu kutlu yürüyüşün bir ucundan da ben tutmaktan çok mutluyum. İlçemiz çok başarılı bir ilçemiz. Dulkadiroğlu ilçesi her seçimde kentimizin birincisi olarak çıkmıştır. Kadın kollar ve gençlik kolları olarak ta gayretli seçim çalışmaları yaparlar. Bu zaman kadar emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bu bir bayrak yarışıdır bazen tazelenmesi gerekiyor. Yapılan değişiklikler gidenin başarısız olduğunu göstermiyor. Yeni dönemde başkanımıza başarılar diliyorum.”

‘DAHA YAŞANILABİLİR KAHRAMANMARAŞ İÇİN’

Birlik  kentte yapılan projelerden bahseden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, “Kongremiz hayırlı olsun. Kahramanmaraş milletvekillerimizle, yaptığımız çalışmalar neticesinde bir çok projenin yapılmasında yoğun çalışmalar yürüttük. Göksun yolumuz elhamdülillah bu hafta içerisinde faaliyete geçecek.  Yolumuzun proje fiyatı 540 bin. Yeni dönemde iki hastanemizin bütçeye koyulmasını sağladık. Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu için önemli olan Güney Çevre Yolu’nun yapımı ile ilgili ihale süreci başladı takipteyiz. Kentimizin güney çevre yolunu için de takipteyiz. Kahramanmaraş daha yaşanabilir bir Kahramanmaraş olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

 

YENİLENME SÜRECİ

Kongreleri dinlenme ve yenilenme süreci olarak yorumlayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, şu ifadelere yer verdi: “17’nci yılımızda Allah’a şükür hız kesmeden ve devamlı daha ileri giderek ülkemizi de daha müreffeh ülkeler seviyesine taşıyacak hamlelerle bir aradayız. Kongreler bizim dinlenme ve yenilenme sürecimizdir. Eski yönetimimize teşekkür edip yeni yönetimimize hayırlı olsun diyoruz. Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum yeni dönemde başarılar diliyorum. Ülkemizi daha ileriye taşımayı düşündükçe dış güçler yakamızı bırakmadı. Allah’a şükür biz birlik sağladıkça, hep birlikte Türkiye oldukça şu ana kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de tüm şer odaklarını boşa çıkaracağız.”

“Yoğunluğumuz çoktur ama yorgunluğumuz yoktur” sözü ile hizmetine olan bağlılığından ödün vermeyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, “Bugünlere kolay gelmedik bize Sevr’i dayattılar Mısak-ı Millimizi gerçekleştiremedik ama kurtuluş savaşımızla birlikte Cumhuriyetimizi kurduk. Cumhuriyetimizi kurduğumuz andan itibaren güzel günlerimizde, sıkıntılı anlarımızda oldu. Tek parti dönemlerinde adam yerine koyulmadık açık oy gizli tasnif günlerinden demokrasiye gelmiştik. Bu dönemde bile milletimizin yakasını bırakmadılar. 4 darbe 2 muhtıra 3 kriz 2 darbe teşebbüsü ve sayısız kumpaslar 4’te büyük kıtlığın akabinde bugünlere geldik. AK Partimiz ile Türkiye’miz hamle üstüne hamle yaptı ve yapıyor. AK Partimiz kurulduğu günden itibaren plan ve kumpaslarını bırakmadılar. AK Partimize yönelik ellerinden geleni arkalarına bırakmıyorlar ama hamd olsun Allah’mız var milletimiz var ve AK kadrolarımız ve teşkilatlarımız var. Bürokratlarımız, il, ilçe teşkilatlarımız, muhtarlarımız birlikte çalışıyoruz el birliği ile her şeyin üstesinden gelebiliriz. Biz medeniyet sahibiyiz ve medeniyetimiz en temel olmazsa olmaz insanlık alemi tarafından kabul görmüş değerleri birliğimizdir. Birliğimiz kardeşliğimizdir. Milletimize hizmet uğrunda yoğunluğumuz çoktur ama yorgunluğumuz yoktur. Sizlere hizmet bizim için en büyük şereftir” şeklinde konuştu.

 

DAVA HEYECANI OLMALI

AK parti davasının yükünü taşıyabilmek için heyecanın şart olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, şöyle devam etti: “Dulkadiroğlu ilçesine en büyük katkı her zaman Ömer başkanımızdan oldu. Başkanımız partimizin kurulduğu günden bu yana bu partiye canla başla emek veriyor. Ekipleri değişti kendisi devam ediyor. Hem değişen hem de devam eden arkadaşlarımıza minnettarız çünkü bu davanın yükünü taşımak zor. Bu davanın yükünü taşıyabilmek için devanın heyecanına sahip olmak gerekir. Ömer başkanımız kahramanca bu heyecanı ekip arkadaşlarına aşıladı. Çok değerli arkadaşlarımızı bize kazandırdı ve bundan sonra da inşallah kazandırmaya devam edecek. Kendisinin arkadaşlığının, dostluğunun, dava şuurunun artarak devam edeceğini temenni ediyorum. Dulkadiroğlu’nun başarılarını izledik ama 2019’de daha büyük bir başarı bekliyoruz. Kendileri bunu yapabilecek düzeyde buna cani gönülden inanıyorum. AK Parti’nin 2019’da cumhurbaşkanının başta olduğu ve milletvekillerinin iktidarda olduğu bir hayalimiz var. Bir şeyi hayal etmediğiniz zaman onun enerjisini içinizde hissetmediğiniz sürece başarılı olamazsınız. Kahramanmaraş teşkilatları ise en başından bu yana bunu çok iyi yaptılar. Şimdi bir kez daha yapacağız. Hem 2019’debüyük başarı ile AK Parti’nin Türkiye’de ki lider illerinden biri olduğumuz göstereceğiz. 2019’den sonra her şey yeni başlayacak. Bu partinin 10-20-30 yıllara yetişecek gençlere ihtiyacı var.  O yüzden birlikte çalışacağız. Biz teşkilatımıza, vekillerimiz ise şehrimize hizmet için çalışacak.”

 

TARİH İLÇESİ DULKADİROĞLU

Tüm teşkilat ve belediyeler olarak ortak çalıştıklarına işaret eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Kahramanmaraş Büyükşehir olarak yeni bir statüye kavuştu. Bizde kentimizin büyükşehir unvanının ardından kolları sıvadık ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK kadrolar ile omuz omuza şehrimizi en güzel hale getirme gayreti içerisindeyiz. Şu an itibariyle Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçemiz birbirine girmiş durumda. Bizde buna karşılık ortak hareketler ediyoruz. Dulkadiroğlu ilçemiz şehrimizin tarihi ve merkezi bir ilçesi. Dulkadiroğlu bize tarihten devrolan bir mirası anımsatıyor.  Yoğun bir şekilde başta Kapalı Çarşı olmak üzere Demirciler Çarşısı7nı restore ettik. 7 güzel Adam Müzesi ile inşallah Dulkadiroğlu’nun müzeler merkezi haline getiriyoruz. Bu müze Türkiye ve dünyada çok az örneği olan bir müzedir.  Sosyal tesisler inşa ettik. Yolları saymayacağım çünkü hamd olsun ilçemizde asfaltsız ana arterler kalmadı. Artık şehrin doğusu ve batısı kalmayacak. Şehrimizi 4 bir yandan saracağız ve kentimiz daha aktif hale gelecek. Özellikle Dulkadiroğlu’muzun Sütçü İmam, Aslanbey, Büğlek Mahallelerinde o bölgeden ana arterler geçmemesi nedeniyle konut sektörleri gelişmemekteydi inşallah yol çalışmalarımızla bu alanlarda inşaatlar hızla ilerlemekte.  Bölgede kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Yatay mimarinin Türkiye’de ki en güzel örneklerinden bir tanesi Dulkadiroğlu ilçemizin doğu bölgeleri olacak. Hep birlikte olacağız inşallah. Birlik içerisinde kentimizi en iyi yerlere getireceğiz. Partimizin kuruluşundan bu yana Ömer Başkanımız çok güzel başarılarda bulundu inşallah bu başarıları yeni dönemde ve yeni kadrosu ile de devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

450 KİLOMETRE 350 BİN TON SICAK ASFALT

Yol ihtiyacının yüzde 90’lık kısmını tamamladıklarını belirten Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “İlçemizde ki alt yapı ve yol eksikliğinin farkındayız ve hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Şu ana kadar da 450 kilometre 350 bin ton sıcak asfaltı ilçemizin merkezine ve kırsal mahallelerine, dar sokaklarına 3,5 yıllıkk zaman zarfında döşedik. Bunların neticesinde asfaltla ilgili ihtiyaçlarımızı yüzde 90 oranında tamamladık. 600 kilometreye yakın kilit parkemizi hem şehir merkezimize hem de en ücra mahallelerimize kadar döşedik ve halende devam ediyoruz. İlçemizi de yeni imar alanları da geliştirdik. Yine Kamu Külliyesi’ni de çok yoğun çalışmalar neticesinde oluşturacağımız alanı belediyemizden bir kuruş para çıkmadan imar uygulamaları neticesinde vatandaşlarımızdan gönüllü hibe ile elde ettik. İlçemize 3 tane çok büyük gençlik merkezini inşa ediyoruz. İlçemizin kamu külliyesinin bulunduğu ve artık ilçemizin merkezi dediğimiz Doğukente Kahramanmaraş’ın en büyük yüzme ve spor merkezini inşa ediyoruz. O bölgeye değer katacağız. Dulkadiroğlu ilçemiz kentin eski mahallelerinin bulunduğu bölgeyi kapsıyor. Bu eski mahalleler çok büyük zenginliklerin bulunduğu bir alan. Bunun farkındayız ve bu zenginliklerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Söz verdiklerimizin tamamını yaptık yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

 

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı 2’nci Olağan kongresi ile güven tazeleyen  İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, hizmet ve duygularını şöyle anlattı: “Böyle güzel bir toplulukla siyaset yapmanın, memlekete hizmet etmenin onurunu bize bahşeden Allah’ıma hamd olsun. Birinci olağan kongremiz sonrasında göreve geldiğimiz 29 Kasım 2014 tarihinde oluşturduğumuz yeni yönetimimizle bugüne kadar millete hizmet yolunda gerektiğinde işimizi, eşimizi, çocuklarımızı bir kenara bırakarak gece gündüz demeden gidilmedik mahalle sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmadan yoğun ve yorucu çalışmalar neticesinde bugünlere geldik. Görev aldığımız dönem zarfında Türkiye ve dünyada bir takım kumpasların kurulduğu çok badireli bir dönem yaşadık ancak çıktığımız bu yolda amacımız salih olduğu için tüm kurulan olunlar Allah’ın yardımı ile bir bir bozuldu. Allah’ın yardımı ve halkımızın partimize büyük teveccühü ile AK kadrolar her zaman hizmete devam ettiler. 7 Haziran seçimleri sonrasında partimiz Türkiye genelinde en yüksek oyu almasına rağmen hükümeti kurmak anlamında yeterli çoğunluğu sağlayamamıştı. Bir takım şer odakları ise boş durmayarak adete durumdan vazife çıkararak, AK Parti’nin hükümette olmadığı senaryolar üretmeye başlamış, terör belasını hortlatmaya başlayarak ekonomik anlamda da Türkiye nasıl parçalayabiliriz hesapları içerisine girmişlerdir. Bu dönem çok şükür Cumhurbaşkanımızın göstermiş olduğu dirayetli duruş ile atlatılmış ve akabinde de 1 Kasım seçimlerinde partimiz aziz milletimizin oyunları bozması neticesi ile tekrar rekor düzeyde oy alarak hükümeti kurarak icraatlarına devam etmiştir. Bizde elhamdülillah yeniden başladık.


İSTEYEN MEMLEKET İDARESİNDE SÖZ SAHİBİ OLABİLİR

Çalışmalarımız kapsamında ilçemize yeni bir hizmet binası kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. İlçe binamızın tamamı 2017 ocak ayında faaliyete geçtiği günden bu yana sürekli vatandaşlarımızla dolup taşıyor ve onların sorunlarını çözmeye ve elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye devam ediyoruz. Her zaman söylemişimdir. İlçe binamız bizim ya da yönetimdeki arkadaşlarımızın değil, Dulkadiroğlu’nun Kahramanmaraş’ın her bir köşesinde ki her bir ferdin yeridir. İsteyen istediği zaman gelebilir ve memleket idaresinde söz sahibi olabilir.  Aldığımız oy oranlarının başarısı partimizin millet tarafından sevilmesi ve millet tarafından saygı duyulan bir lidere sahip olmasından kaynaklanıyor. Bizim siyasetimizde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi yol arkadaşımız aziz milletimizdir. Milletimizle birlikte yürüdüğümüz müddetçe bizi yolumuzdan ayırmaya kimsenin gücü yetmez.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...