“Makamlar babamızın malı değil!”

“Makamlar babamızın malı değil!”

Ak Parti Genel Bakan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal; “Geldiğimiz ilk günden beri bir şehri taşıyacak olan o şehrin evlatlarıdır diyoruz. Bir kentin ne kadar güçlü, kenti kucaklayan, ayakta tutan ve geleceğe taşıyan evlatları varsa o şehir o kadar bahtiyardır. Bu evlatlar arasında da herhangi bir çekişme olmaz.” Dedi.

12 Haziran 2017 - 16:16

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MYK’da görev almasının ardından geldiği Kahramanmaraş’ta kalabalık bir parti topluluğu tarafından karşılandı. Önce Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret eden Ünal, daha sonra Taş Mescid’i gezdikten sonra Ak Parti İl Başkanlığı önündeki partililerine seslendi.

Öğle saatlerinde 33 derece sıcak altında toplanan partililerine seslenen Ünal, Kahramanmaraş’ın Başbakan yardımcılığı, Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü, İçişleri Komisyon Başkanlığı ve Parlamenterler Birliği Başkanıyla Türkiye siyasetinde en üst seviyede temsil edildiğini belirtti.

Konuşmasında kişilerle makamların karşılaştırılmaması gerektiğini de dile getiren Ünal şöyle konuştu; “Makamlarla kişileri birbirine karıştırmamak gerekir. Mahir Ünal başka bir şeydir, Veysi Kaynak başka bir şeydir ama milletin emanet olarak verdiği başbakan yardımcılığı başka bir şeydir. Genel başkan yardımcılığı, büyükşehir belediye başkanlığı, milletvekilliği başka bir şeydir. Bunlar milletin bize emanet ettiği makamlardır. Bunlar bizim babamızın malı değil, bunlar milletin emeğinin, gayretinin karşılığıdır. Hizmet için kullanılan yerlerdir. O yüzden bu makamlardan dolayı nefsimize bir gurur, kibir gelirse bundan da Allah’a sığınırız.”

Konuşma aralarında ince ince mesajlarda veren Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Büyükşehir belediye başkanımız dört bir tarafta çalışma başlattı. Yollar yapılır, hizmetler getirilir. Başbakan yardımcımız bütün gayreti ve çabası ile çalışıyor. Milletvekillerimiz çalışıyor. Her birimiz çalışıp gayret gösteriyoruz. Hamd olsun okullarımız, yollarımız, hastanelerimiz her şeyimiz yapılıyor ama 5 yıldan beri söylediğim bir şey var; bunların içindeki insanın yani bizim kalbimiz eğer sevgi ve şefkate çarpmıyorsa, birbirimize kardeş nazarı ile bakmıyorsak bir Müslüman gibi düşünmüyorsak, o zaman bu hizmetlerin hepsi taş yığınından başka bir şey değildir.”

 

KALBİMİZ SEVGİ İLE ATMIYORSA HİZMETLER TAŞ YIĞINIDIR

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal MYK’da görev almasının ardından ilk kez geldiği Kahramanmaraş’ta partililerine seslendi. Ünal; “kalbimiz eğer sevgi ve şefkate çarpmıyorsa, birbirimize kardeş nazarı ile bakmıyorsak bir Müslüman gibi düşünmüyorsak, o zaman bu hizmetlerin hepsi taş yığınından başka bir şey değildir.” Dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal geldiği memleketinde önce Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret etti. Ardından yaya olarak Taşmescit’e geçen Ünal Taşmescit’te iki rekât namaz kıldı. Yapıyı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Ardından Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir’i makamında ziyaret eden Ünal, kendisini selamlamaya gelen partililerine parti önünde kürsüye çıkarak selamlama konuşması yaptı.

 

HEPİMİZ KARDEŞİZ

Ak kadrolar çatısı altında herkesin kardeş olduğunu belirten Ünal; “Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti davasının lideri Recep Tayyip Erdoğan ile yürüdüğümüz yolda hepimiz kardeşiz ve hepimizin bu kardeşliği, muhabbeti bizleri bu noktaya getirdi. Her bir il kendi içinde Türkiye davasını yürütmek, yükseltmek ve ileriye taşımak için mücadele ediyor. Ama bu iller içerisinde her zaman söylediğimiz istiklal ve istikbal şehri olan Kahramanmaraş’ın ayrı bir yeri ve ruhu var. Kahramanmaraş’ın bu davaya, bu harekete sahip çıkışı, Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkışı, onu anlaması onu kavraması Recep Tayyip Erdoğan’ın ruhaniyetini ve maneviyatını en iyi şekilde anlayan, kavrayan şehir olarak cumhurbaşkanımızın yanında çok ayrı ve özel bir yeri var. Bu yüzden bugün şehrimiz Türkiye siyasetinde hem başbakan yardımcılığı ile hem genel başkan yardımcılığı ile hem parti sözcülüğü ile hem içişleri komisyonuyla hem parlamenterler birliği başkanlığıyla Türkiye siyasetinde şehrimiz en üst seviyede temsil ediliyor. Bu korunması gereken ve muhafaza edilmesi gereken bir şeydir.” Dedi

 

BİR ŞEHRİ O ŞEHRİN EVLATLARI TAŞIR

Kahramanmaraş’a ilk milletvekilliği döneminden bu yana birşehri taşıyacak olanların o şehrin evlatları olduğu sözünü bir kez daha hatırlatan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal hiçbir milletvekilinin veya partililerin kendi arasında çekişme olmadığını ve olmayacağına dikkat çekerek şöyle konuştu; “Bir kentin ne kadar güçlü, kenti kucaklayan, ayakta tutan ve geleceğe taşıyan evlatları varsa o şehir o kadar bahtiyardır. Bu evlatlar arasında da herhangi bir çekişme olmaz. Veysi Bey bakan olduğunda çok büyük bir sevinç yaşadık. O gün bu bir bayrak yarışıdır, biz aynı kulvarda koşuyoruz. Sevinmemiz gereken şey şehrimize başbakan yardımcılığının gelmesidir dedik. Şimdi de hamd olsun başbakan yardımcılığımızın yanı sıra şehrimiz genel merkezimizde de temsil ediliyor. Bunlar sadece temsil makamlarıdır. Makamlarla kişileri birbirine karıştırmamak gerekir. Mahir Ünal başka bir şeydir, Veysi Kaynak başka bir şeydir ama milletin emanet olarak verdiği başbakan yardımcılığı başka bir şeydir. Genel başkan yardımcılığı, büyükşehir belediye başkanlığı, milletvekilliği başka bir şeydir. Bunlar milletin bize emanet ettiği makamlardır. Bunlar bizim babamızın malı değil, bunlar milletin emeğinin, gayretinin karşılığıdır. Hizmet için kullanılan yerlerdir. O yüzden bu makamlardan dolayı nefsimize bir gurur, kibir gelirse bundan da Allah’a sığınırız.”

Ünal; “Hatalarımız, kusurlarımız olabilir. Peygamber efendimiz bile buyuruyor ki; Bende sizin gibi bir beşerim” diyor. Helalleşmeyi bilmeliyiz. Kusurlarımızı hoşgörü ile karşılamayı bilmeliyiz. Kalbimize kin ve nefret koymak yerine birbirimize merhametle bakabilmeliyiz. Ben Kahramanmaraş’tan bu anlamda çok ama çok umutluyum. Ben şuna inanıyorum; Bu ülkede yeniden bir ahlaki tasavvur yeniden bir medeniyet tasavvuru ortaya çıkacaksa bunun merkezi ve membağı bu şehir olacaktır. Bu da bizim sorumluluğumuzdur.” Dedi.

 

KALBİNİZ SEVGİ İLE ÇARPMIYORSA HİZMETLER BİR TAŞ YIĞININDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR

Hizmetlerin yapılacağını fakat kalplerin sevgi ve şefkatle çarpmaması durumunda o hizmetlerin bir taş yığınından başka bir anlam taşımayacağını da dile getiren Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Büyükşehir belediye başkanımız dört bir tarafta çalışma başlattı. Yollar yapılır, hizmetler getirilir. Başbakan yardımcımız bütün gaye ve çabası ile çalışıyor. Milletvekillerimiz çalışıyor. Her birimiz çalışıp gayret gösteriyoruz. Hamd olsun okullarımız, yollarımız, hastanelerimiz her şeyimiz yapılıyor ama 5 yıldan beri söylediğim bir şey var; bunların içindeki insanın yani bizim kalbimiz eğer sevgi ve şefkate çarpmıyorsa, birbirimize kardeş nazarı ile bakmıyorsak bir Müslüman gibi düşünmüyorsak, o zaman bu hizmetlerin hepsi taş yığınından başka bir şey değildir. Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a her baktığımda mahcup oluyorum çünkü hepimizden daha çok çalışıyor, hepimizden daha çok mütevazi, hepimizden daha merhametli, şefkatli ve kendisine yapılanları affetme konusunda hepimizden daha affedici. Biz küçücük bir güç sahibi olduğumuzda kılıcımızın iki tarafı da kesmeye başlıyor.  Biz diyeceğiz ki bu ümmetin emanetidir, bununla kurduğumuz ilişkiden de, güçle

kurduğumuz ilişkiden de hesaba çekileceğiz.

ÜLKEMİZ ÜZERİNE OYNANAN OYUNLARI GÖRÜYORSUNUZ

Şu anda hem bölgemizde yaşanan krizleri hem de küresel ölçekte yaşanan sorunları görüyorsunuz. Türkiye’ye oynanan oyunları görüyorsunuz. Şu anda Katar üzerinden körfezin yaşadıklarını görüyorsunuz. Küresel güçlerin bölgeyi dizayn etmek için nasıl çalıştıklarını hepiniz görüyorsunuz. Türkiye’nin dimdik ayakta benim mahallemi benim içinde olmadığım bir masada düzenlemenize izin vermeyeceğim dediği için Türkiye’ye hangi baskıların yapıldığını görüyorsunuz. Bütün bu sorunlar yaşanırken Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider önümüzde olmasaydı Türkiye’nin hali ne olurdu. Şu anda Suriye krizi yaşanırken Irak’ta bu kriz yaşanırken, Türkiye’nin dört bir tarafı ateş çemberinde iken eğer Türkiye’nin içinde güçlü bir siyasi irade, güçlü bir liderlik olmasaydı Türkiye’nin hali çok kötü durumda olurdu. Bu kadar saldırıya rağmen 15 Temmuz başka bir ülkenin başına gelseydi ülkenin kendisini toparlamasını bırakın, o ülke toz duman olurdu. Biz o kadar güçlü bir ülkeyiz ki 16 Temmuz sabahı kalktık normal hayatımıza devam edecek kadar güçlü bir şekilde yolumuza devam ettik.”

 

MUHALEFET PARTİLİ VEKİLLER TERÖRİSLERİN MAHKEMİSİNDE GEZİYOR

Konuşmasında Muhalefet partilerine de yüklenen Ünal; “Bir ana muhalefet partisinin lideri Avrupa’ya yaptırım çağrısında bulunuyor. Bu milletin evladı DHKPC tarafından Şehit edildiğinde bu milletin ana muhalefet partisinin milletvekillerini bu ülkenin savcısını Şehit eden teröristlerin mahkemesinde görüyorsunuz. Peki bunları bir kez olsun 15 Temmuz şehitlerinin savunulduğu hiçbir yerde neden görülmedi. Göremezsiniz bu ülkenin evlatlarının savunulduğu hiçbir yerde bunları göremezisiniz ama bunları PKK, DHKPC cenazelerinde görürsünüz. O yüzden bizim cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bir olmamız gerekiyor, diri olmamız gerekiyor, iri olmamız gerekiyor ve hep birlikte güçlü Türkiye olmamız gerekiyor. Nefsimizi bir kenara bırakıp küçük kişisel hesaplarımızı bir kenara bırakıp Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde karınca misali hani karında İbrahim’in ateşine su taşıyormuş ya demişler ki;  “Bu koca alevi senin taşıdığın bu küçücük damla bile olmayan su mu söndürecek” sorusuna karşılık karınca “Bizim belki ateşi söndürmeye gücümüz yetmez ama nerede olduğumuz belli olsun” demiş. Biz ise karınca misali, bizim durduğumuz ye bu milletin yanıdır. Bunlar Rabia’dan rahatsız oldular, Rabia’nın terör örgütüne ait olduğunu söyleyecek kadar cahil bir açıklama yaptılar.” Dedi

 

RABİA İŞARETİ DEMOKRASİYİ VE MİLLETİN GÜCÜNÜ GÖSTERİR

Muhalefet partilerin Rabia işaretinin anlamını başka yerlere kaydırması sonucu Rabia işaretinin hikayesini de anlatan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü; “Rabia döneminde ben Parlamentolar arası Mısır Dostluk Grubu başkanıydım ve Mısır darbesinin bütün aşamasını yakinen yaşadım. Mısır’da bir diktatör devrildi ilk defa seçimlerle bir cumhurbaşkanı görevin başına geldi. Tabi 2002’de bize yapmak istediklerini hemen orada uygulamaya koydular. Seçilmiş cumhurbaşkanı göreve başlar başlamaz Mısır’da darbe planı başladı. Mısır’da darbe olduğunda insanların sandıkta verdiği oyu darbeciler çaldığı için barışçıl protesto gösterileri yapmaya başladılar. Bir toplumun darbeye karşı çıkmasından daha doğal ne olabilir. Biz 15 Temmuz’da tankların önüne, tankların namlusuna kafalarını koydular. Tabi ki darbeye karşı çıkacağız ve Mısır’da insanlar Rabia-tül Adeviye Meydanı’nda darbeye karşı çıkmak için toplandılar. Bir sabah ezanı namaz kılınırken silahsız binlerce kişi orada katledildi ve dünya bunu görmedi.   Siz Suriye’deki PYD’ye YPG’ye terör örgütü demezken darbeye karşı çıkana nasıl terör yaftası vuruyorsunuz. Kendimize güvenelim ülkemize güvenelim, kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize güvenelim. Eğer biz birbirimizin hukukunu layıkı ile yerine getirebilir ve kardeş olursak inanın Allah’ın yardımı da bizimle birlikte olacaktır.”

 

ÜNAL’IN KENT SİYASETİNE GETİRDİĞİ YENİLİK BİZE YOL GÖSTERİCİ OLMUŞTUR

Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir’de yaptığı konuşmada, Ünal’ın Kahramanmaraş siyasetine getirdiği yeniliklerin kendilerine her zaman yol gösterdiğini söyledi. Özdemir; “İlk zamanlar Grup Başkanvekili olduğu dönemde Kahramanmaraş’ı yeniden hayal etmek projeleri ile kentin büyümesine, modern bir şehir olmasına sistematik bir düzen getirmişti. Daha sonra ilk defa AK Parti hükümetlerinde Kahramanmaraş’ın bakanlık sevincini Mahir Ünal ile birlikte yaşamıştık. Şimdi de AK Parti Genel Merkezi’nde kentin temsilini yine kendisiyle yaşıyoruz. Kendisinin bize bu konuda sağladığı imkânı, bize yol göstericiliğini siyasete getirmek istediği ahlak anlayışını her zaman gıptayla izledik ve onu takip ettik. Bu yönüyle kendisine minnettarız.” Dedi. (HABER-FOTO: ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...