Maraş’tan 38 kişi ihraç edildi

Maraş’tan 38 kişi ihraç edildi

OHAL kapsamında Resmi Gazete'de yayımlanan 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Kahramanmaraş’tan 38 kişi ihraç edildi, 6 kişi de görevine iade edildi.

19 Temmuz 2017 - 00:54

Resmi Gazete’nin 14 Temmuz tarihli mükerrer sayısında yayımlanan 692 Sayılı KHK’da görevden ihraç edilen ve göreve iade edilen personellerin listesi de yer aldı. En fazla ihraçların yaşandığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) eski Rektör Mehmet Fatih Karaaslan’ın ismi de ihraç listesinde yer aldı. İşte KSÜ’den ihraç edilenlerin listesi: “Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Prof. Dr. Şeref Olğar, Yardımcı Doç. Dr. Yahya Yaşar, Uzman Ali Küsmüş, Araştırma Görevlileri Nadire Güneş, Nurşen Bolat, Ömer Bolat, Tuğba Semiz; Hemşire Fatoş Uysal ve Feride Karaca, Memur Hatice Sonay ile Bilgisayar İşletmeni Zeynel Abidin Topalca.”

Kahramanmaraş’ta diyanete bağlı kuruluşlardaki görevinden ihraç edilen personellerin isimleri şöyle: “Murakıp Hacı Mustafa Aslan, İmam Hatip Samettin Şenkaya, İmam Hatip Hüsamettin Çiriş, Müezzin Kayyım Hacı Aksoy, İmam Hatip Nevzat Karaca, İmam Hatip Yaşar Çakmak.” İhraç listesinde Kahramanmaraş’taki adliye çalışanlarından; Şoför Cuma Sarıaltun, Zabıt Katipleri İrfan Yılmaz, İsmail Tuncil ve Necla Durmuşoğlu da yer aldı. Kahramanmaraş’ta ihraç edilenler arasında İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli 5 asker bulunuyor. J. Sağ. Atğm. Enes Güney, J. İkm. Asb. Üçvş. Tml. İkm. Mehmet Yıldız, J. Asb. Çvş. Okan Çakır, J. Asb. Kd. Çvş. Yusuf Kızıl ve Uzm. J. II. Kad. Çvş. İsa Başdoğan son KHK ile görevlerinden ihraç edildi. Kahramanmaraş’ta Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarda çalışan Uzman Tabip Mehmet Akif Camkurt, Uzman Tabip Numan Güvenç, Uzman Diş Tabibi Enes Güngör, Tabip Zeynep Yalman ve Hemşir Ali Canbolat da ihraç listesinde yer aldı. Şehirde diğer kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç edilenlerin isimler ise şöyle: “Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü’nde görevli Uzman Teknisyen Murat Boyraz, Tüketici Hakem Heyeti’nde raportör Gökhan Arslan, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda görevli Gelir Uzmanı Serdar Doğan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Öğretmen Tuba Yılmaz ve Ömer Çakmak, PTT’de görevli dağıtıcı Aslan Çakıroğlu.”

Yeni KHK ile Kahramanmaraş’ta görevine iade edilenlerin isimleri ise şöyle: “Diyanete bağlı kurumlarda görevli Kur’an Kursu Öğreticisi İmran Arıcan Fedakar, Adalet Bakanlığı ve bağlı Kuruluşlarda görevli İnfaz ve Koruma Memuru İsmail Bayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim A.Ş’de görevli işçi Fatih Özcan, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdarelerde görevli Topograf Mehmet Akça, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Öğretmen Aslı Bayrı ve Maarif Müfettişi Mehmet Altay.”

692 Sayılı KHK ile Türkiye genelinde toplam 7 bin 438 kişi ihraç edildi. KHK ile 2933 Sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu kapsamında Hakan Şükür ve Arif Erdem'e verilen madalyalar geri alındı. (HABER: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...