’’Meclis gerçek anlamda gücüne kavuştu’’

''Meclis gerçek anlamda gücüne kavuştu''

CNN Türk ekranlarında 'Yeni Sistem' ile ilgili soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Yeni sistem kuvvetler ayrılığı için önemli bir avantaj. Meclis gerçek anlamda gücüne kavuştu" dedi.

13 Temmuz 2018 - 02:56

Ünal, demokratik olan her tutumu takdirle karşıladıklarını belirterek "Sayın Muharrem İnce çıktı dedi ki "yenilgiyi kabul etmeyenler zafer kazanamazlar" biz bunu takdir ettik" İYİ Parti'nin "yapıcı muhalefet" açıklaması da demokratik siyaset açısından doğru bir tutumdur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bizim için Cumhuriyet esastır. Bugün yeni bir durumla karşı karşıyayız. Yeni sistemin en büyük özelliği devlet yönetimi, bürokrasi artık hantallıktan kurtuluyor. Hızlı karar alan, yeniliklere hızlı adapte olan, insan kaynaklarının gelişmesine imkan sağlayan, sorun çözme becerisine sahip.

CHP'nin "Erdoğan yemin ederken ayağa kalkmama" kararı

Cumhuriyet Halk Partisi bunu ilk kez yapmıyor. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si 2010'dan bugüne kadar adeta devletin kurumlarının meşruyetini tartışmaya açmak, seçilmiş cumhurbaşkanını tanımamak, 2011'de ilk çıkardıkları kriz yemin kriziydi. Arkasından yargı ile ilgili, emniyetle, TSK ile ilgili, milletin iradesinin tecellisine dönük saygısız tutumunu sürdürüyor. Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı'nı tebrik etmeyeceğini söyledi, biz de dedik ki demokrasi bir tahammül rejimidir, eğer sen insanların tercihlerine saygı duymuyorsan bu zaten anti demokratik bir tutumdur.

İYİ Parti'nin "yapıcı muhalefet" açıklaması ile ilgili konuşan Ünal, ''Biz demokratik olan her tutumu takdirle karşılıyoruz. Sayın Muharrem İnce çıktı dedi ki "yenilgiyi kabul etmeyenler zafer kazanamazlar" biz bunu takdir ettik. Demokrasinin kazanımlarını birlik beraberliği sürdüreceksek devletin meşruyetini, terörle mücadelede ortak bir bakış açısını koruyacağız.  İYİ Parti'ninki de demokratik siyaset açısından doğru bir tutumdur. HDP'nin bir stratejik ortak olarak barajı aşması için özel bir çaba gösterilmesi "Bizce demokratik siyaset açısından yanlıştır" dedik. Teröre şiddete karşı olmanız gerekir. HDP'nin Kandil'den talimat aldığını kendisi de söylüyor dünya da biliyor. HDP'nin mecliste devletin terörle mücadelesini zaafa uğratmak için çaba gösterdiğini hepimiz biliyoruz'' dedi.

Ünal, Yeni kabine ile ilgili olarak ise şöyle konuştu; ''Bu konuda yeni yönetim modelinin bir güzelliği var; artık milletvekillerinden kabine oluşmayacak. Seçilmiş cumhurbaşkanı liyakat temelinde bir yeni ekip kuracak. Bu konuda da fikir beyan etmemiz doğru olmaz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...