Mehmet Saygaz tahliye edildi

Mehmet Saygaz tahliye edildi

Çağlayancerit Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saygaz, 24 Mart 2017’de girdiği Antalya L tipi kapalı cezaevinden 21 Kasım Salı günü tahliye edildi.

25 Kasım 2017 - 08:16

Saygaz, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle hâkimlik görevinden ihraç edilen oğlu Muhammed Enes Saygaz’ın yanında bulunmak üzere gittiği Antalya’da gözaltına alınmış; akabinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Belediye Başkan Yardımcısı Saygaz’ın, hapis yattığı 243 günlük süre içerisinde hem oğlu ve kızı hem de eşi Havva Ece Saygaz, umutlarını hiç kaybetmemişti. Aslen Çağlayancerit’in Helete Mahallesi’nden olan Mehmet Saygaz’a Heleteliler de her zaman destek olmuş, bir gün Saygaz’ın suçsuzluğunun ispatlanacağına inanmışlardı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle 20 Mart 2017’de 202 hâkim ve savcıyı açığa almadan direkt ihraç etmişti. İhraç edilen hâkim ve savcılar arasında Manavgat Adliyesi’nde görev yapan Hâkim Muhammed Enes Saygaz da bulunuyordu. Oğlunun ifadesi sırasında yanında olmak için gittiği Antalya’da koridorda beklerken gözaltına alınan Saygaz, 8 aylık tutukluluk süresinin ardından sonunda özgürlüğüne kavuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü