Melek İpek İlkokulu Şehitleri andı

Melek İpek İlkokulu Şehitleri andı

Dulkadiroğlu Melek İpek İlkokulu öğretmenlerinden Ali Taş öncülüğünde yapılan “18 Mart Çanakkale Zaferi 102 Yaşında, Öğrencilerimiz Şehitlerimizin Başında” etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı.

23 Mart 2017 - 16:44

Çanakkale Savaşı veya Çanakkale Muharebeleri, I. Dünya Savaşı sırasında 1915–1916 yılları arasında Gelibolu Yarımadası’nda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında yapılan deniz ve kara muharebeleridir.[9] İtilaf Devletleri; Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul’u alarak İstanbul ve Çanakkale boğazlarının kontrolünü ele geçirmek, Rusya’yla güvenli bir erzak tedarik ve askeri ikmal yolu açmak, başkent İstanbul′u zapt etmek suretiyle Almanya′nın müttefiklerinden birini savaş dışı bırakarak İttifak Devletlerini zayıflatmak amaçları ile ilk hedef olarak Çanakkale Boğazı’nı seçmişlerdir. Ancak saldırıları başarısız olmuş ve geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Kara ve deniz savaşı sonucunda iki taraf da çok ağır kayıplar vermiştir.

Melek İpek İlkokulu öğretmenlerinden Ali Taş öncülüğünde yapılan “18 Mart Çanakkale Zaferi 102 Yaşında, Öğrencilerimiz Şehitlerimizin Başında” etkinliğinde duygu dolu anlar yaşandı.

1/H Sınıfı velileri, öğrenciler, Yavus Selim Mahallesi Muhtarı Hasan Yorulmaz’ın, Okul Aile Birliği Başkanımız Akif Malkoç ve Başkan Yardımcısı Fadime Kozlu’nun katıldığı etkinlikte dualar eşliğinde birlik beraberlik mesajları verildi. Şehitlerimizin ruhlarına Kuran okunarak Şehitlik ile ilgili bilgiler verildi. Her Şehidimizin mezarına karanfiller bırakıldı. Öğrenciler Al Bayraklı tişörtleriyle, gönüllerinde vatan sevgisiyle mana dolu bir gün yaşadılar.

Ali Taş Öğretmenin vatan bayrak sevgisiyle yoğurduğu evladı vatanlarımız, anneleriyle, babalarıyla, mahalle muhtarıyla, okul aile birliği ile el ele gönül gönüle vererek kardeşliğimizin, birliğimizin harcını bir kez daha perçinleştirdiler.

Okul Müdürü Erol Yorulmaz “Ali Taş öğretmenimiz başta olmak üzere, Yavuz Selim Mahallesi Muhtarımız Hasan Yorulmaz’a, Okul Aile Birliği Başkanımız Akif Malkoç, Başkan Yardımcımız Fadime Kozlu’ya, duyarlı, vatansever, fedakâr velilerimize, canımızdan can bildiğimiz öğrencilerimize bu anlamlı etkinliklerinden dolayı teşekkür ederiz. “ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x