Merve, TSK’daki intibak eğitimini de tamamladı

Merve, TSK'daki intibak eğitimini de tamamladı

Kahramanmaraşlı Merve Gürbüz, TSK’da intibak eğitimine alınan ilk başörtülü öğrenci oldu. Gürbüz, intibak eğitimini başarıyla tamamladı.

26 Şubat 2017 - 04:43

15 Temmuz darbe girişiminden sonra bazı askeri okullara tanınan yatay geçiş hakkı sonrası eğitim almaya başlayan Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinden olan Merve Gürbüz, Hava Harp Okulu’ndaki intibak eğitimini başarıyla tamamladı.

Afşinli Gürbüz, TSK’da pilotluk için intibak eğitimine alınan ilk başörtülü öğrenci olma özelliği taşıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişiminden sonra askeri okulda eğitim alma hakkı kazanan Merve Gürbüz, Hava Harp Okulu'ndaki intibak eğitimini de başarıyla tamamladı. Şu an Hava Harp Okulu üçüncü sınıf eğitimlerini alan Merve Gürbüz, yayınlanan yönetmelikle birlikte pilotluk öncesi tüm dersleri almaya başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde intibak eğitimine alınan ilk başörtülü öğrenci olma özelliği taşıyan Gürbüz'ün, eğitimleri sırasında da yönetmelik sıkıntısı gündeme gelmişti.

 

ERDOĞAN İMZALADI

Merve Gürbüz'ün eğitimleri sırasında gündeme gelen başörtüsü serbestisinin ihtiyacı Milli Savunma Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Bakanlıkça hazırlanan yönetmelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Bahreyn'e giderken uçakta imzalandı.

 

KOMUTAN DESTEĞİ

Yaşanan süreçte kılık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsü olmadığı için eğitim sorunları yaşayan Merve Gürbüz'e rahat bir nefes aldırdı. Önceki gün itibariyle eğitimlerine tam manasıyla başlayan genç kıza, bu süreçte komutanları da psikolojik destek sağladı. TSK ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nde başörtüsünün yasak olduğu hiçbir kamu kurumu kalmazken, Merve Gürbüz de daha sonra askeri okullara girmek isteyen başörtülü kızlara umut oldu.

 

TÜM ZORLUKLAR TEK TEK AŞILDI

Geçtiğimiz aylarda başörtüsüyle Muğla Milas Hava Meydan Komutanlığı'nda uçuş eğitimlerini alan Merve Gürbüz, burada komutanlarının desteğiyle eğitimlerini başarıyla tamamlamıştı. Daha sonra Milli Güvenlik Soruşturması, Milli Savunma Bakanlığı mülakatını geçti. Zorlu intibak süreci ise TSK'nın başarılı öğrencilere verdiği destekle ortadan kalktı.

 

AZMİN ZAFERİ

Afşin'de yaşayan Merve Gürbüz, Osmaniye Hasan Aybaba Anadolu Öğretmen Lisesi'nden mezun olduktan sonra Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni kazandı. Son sınıf öğrencisiyken babası Mehmet Emin Gürbüz'ün desteğiyle Hava Harp Okulu'na geçiş yaptı. 3,5 ay önce Hava Harp Okulu'na girmek için başvuru yapan Gürbüz, ilk olarak Hava Harp Okulu'nun sınavlarına tabi tutuldu. Çok detaylı bir sağlık incelemesine alınan 23 yaşındaki genç kız, farklı ana bilim dallarında 19 heyete girdi, yaklaşık 10 gün süren sağlık kontrolünden de geçti.

 

TSK'DA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI KALKTI

Milli Savunma Bakanlığınca yapılan düzenleme kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerinde Genelkurmay karargahı, kuvvet komutanlıkları ve bağlı birliklerde görev yapan kadın subay ve astsubaylar başörtüsü takabilecek.

Milli Savunma Bakanlığınca Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hazırlandı.

Düzenlemeyle Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliği'nin "Genel Hükümleri" bölümüne eklenen maddede, "Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri mensubu bayan subaylar, sözleşmeli subaylar, astsubaylar, sözleşmeli astsubaylar ve askeri öğrenciler ile bunların adayları ve kursiyerleri, resmi üniformalarıyla birlikte şapka, bere veya kep altına başlarına taktıkları üniforma renginden istihkak olarak verilen desensiz giysileri yüzlerini kapatmayacak şekilde takabilirler" ifadeleri yer aldı.

Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...