Meslek Liseleri artık daha değerli olacak!

Meslek Liseleri artık daha değerli olacak!

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan çıraklık eğitim kurslarına 1 yılda 31 bin kişi katıldı. Programlara katılan kişilerin büyük bir çoğunluğunun mesleki eğitim kurslarına ilgi gösterdiği gözlenirken, genel sosyal ve kültürel kurslara ise 10 binin üzerinde kursiyer katıldı.

16 Kasım 2017 - 22:17

Açılan çıraklık eğitim kursları hakkında bilgiler veren, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, bayanların en çok ilgilendiği kursların kuaförlük, güzellik ve saç bakımı olduğunu erkeklerin ise Ahşap oymacılığı, kaynakçılık, motor, kaporta kurslarına daha fazla ilgi gösterdiğini söyledi.

 

“Açılan Kurslar İş Bulma İmkanını Arttırıyor”

Açılan kursların vatandaşların talepleri doğrultusunda olduğunu belirten Akkurt konuşmasını şöyle sürdürdü: “2017 yılı eğitim öğretim yılı içerisinde 2 binin üzerinde mesleği eğitim kursları açtık. Bu kurslardan 20 bin 268 kişi belgelerini aldı. Açılan genel sosyal ve kültürel kurslardan ise 10 bin 291 kursiyerimiz sertifikasını almıştır. Okuma yazma kurslarından, 651 kişi okuma yazma öğrenmiştir. Bir yıl içerisinde 3 bin 238 kurs açılmış, kurslardan 31 bin 211 kişide belgesini almaya hak kazanmıştır. Bu kurs sürecimiz istekler doğrultusunda devam etmektedir.  İnsanlarımızdan talep olduğu sürece biz kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda STK ve diğer kurumlar ile yapılan protokoller sonucunda devam eden kurslarımız var. En çok ilgi mesleki teknik kurslarımızda oluyor. Bu kurslarımızın hem teorisi hem de pratiği oluyor. Kursiyerlerimiz, çıraklık, ustalık, kalfalık belgeleri alıyorlar. Bayanların en çok ilgilendiği kuaförlük, güzellik ve saç bakım kursları oluyor. Erkekler ise Ahşap oymacılığı, kaynakçılık, motor, kaporta kurslarına daha fazla ilgi gösteriyor. Kurslarımızın yaş aralığı diye genel bir kriteriz yok. Ama yaş aralığını getiren şartlar var. 1 ustalık belgesi alabilmek için öncesinden başlamış kalfalık, çıraklık belgelerinin alınması gerekiyor. Buda tabi ki otomatikman bir yaş aralığı getirmiş oluyor. Bir kurs açılabilmesi için en az 10 kursiyerin olması bizim için önemli.”

 

“Organize Sanayi Merkezinde Meslek Lisesi Olacak”

Kahramanmaraş organize sanayi merkezinin içerisine meslek lisesi açılacağını dikkat çeken Mehmet Emin Akkurt şunları söyledi: “Sanayicilerimizin talepleri doğrultusunda oluşturduğumuz kurslar, kalifiye eleman yetişmesi hususunda çok ciddi etkileri oluyor. Kurslara giden arkadaşlarımız ciddi anlamda da sektörde iş bulma fırsatını yakalıyorlar. Meslek liselerimizin eğitimleri devam ederken, aynı zaman staj yapmaları da gerekiyor. Biz pratikte bunları eşleştirdiğimiz yerde ustalarımızın gözetiminde çalıştırıyoruz. Hem lise diplomalarını hem ustalık belgelerini alıyorlar. Organize Sanayi Bölgelerinde Milli Eğitim Bakanlığı, meslek lisesi açıp işletmelere katkı sağlamanın önünü açıyor.  Bu sanayi bölgesindeki okullar ihtiyaç doğrultusunda açılacak.  Sanayiciler bu okullardaki öğrenci sayısına göre belirli bir ücret alacaklar.  Şehrimizde de böyle bir çalışma mevcut, en kısa sürede tamamlanacağını düşünüyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...