Mete Yarar’dan 15 Temmuz değerlendirmesi

Mete Yarar’dan 15 Temmuz değerlendirmesi

AK Parti Onikşubat Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “15 Temmuz Süreci ve Darbenin Kayıp Saatleri” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, 15 Temmuz’un bilinmeyen yönlerini ve darbenin seyrini değiştiren Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir gerçeğini anlattı.

24 Aralık 2016 - 07:34

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde 22 Aralık Perşembe akşamı düzenlenen konferansta konuşan Yarar, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’de inancından, vatan sevgisinden ve birbirine kenetlenmekten asla vazgeçmeyen bir millet gördüğünü söyledi. Bananecilik anlayışının ülkelerin sonunu getirdiğine değinen Güvenlik Uzmanı Yarar, 115 Temmuz gecesi banane demeyen bir Ömer Halis Demir’in darbenin seyrini değiştirdiğini ifade etti. Milli birlik bilinci vurgusu yapan Yarar, “239 şehit, sayesinde biz buradayız. Geçmişten bu yana diyor ki; biz, sizler için hayatımızdan vazgeçtik. Bizim sesimiz daha fazla çıkmalı. Uyumamalıyız. İçimizdeki hainlerden daha yüksek sesle konuşmak için cesaretimiz olmalı! Şimdi birlik zamanı! Süper güç olmak için önce süper millet olmalısınız. Bunun için de vatan sevdalısı olmalıyız” dedi.

15 Temmuz gecesinde Türkiye’yi her partiden vatandaşların kurtardığını kaydeden Mete Yarar, kurtuluşun yolunun vatanseverlikten geçtiğini dile getirdi.

Vatanın, her şeyin yanında bir namus olduğu vurgusunu yapan Yarar, “Maraş’ın kahraman olmasının sebebi bu. Vatan olmayınca hiçbir şeyin mantığı yok. 15 Temmuz, bir gece; ama bizim mücadelemiz binlerce yıldır devam ediyor. 15 Temmuz sonrasında da devam edecek. Bizim bunlarla mücadele edebilmemiz için ekonomi, sanayi, eğitimde de mücadele etmeliyiz” dedi. Yarar, 15 Temmuz gecesi şehit olan Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir ile ilgili bilinmeyen şu anıyı paylaştı: “15 Temmuz'da Ömer Halisdemir'i bu ülke kahramanlığıyla, şahadetiyle hatırladı. Ömer Halisdemir 20 yılını özel kuvvetlere vermiş şerefli bir astsubaydı. 15 Temmuz olmasa 3 ay sonra emekliliğine ayrılacak bir arkadaşımızdı. 15 Temmuz'dan yaklaşık 1 ay önce memleketine gidiyor, bir asra satın alıyor, öyle büyük hedefleri de yok yani İstanbul'da, Ankara'da yaşayım hedefi yok. Doğduğu köye gidiyor, orada bir ev alıp evin etrafını duvarlarla çeviriyor, bahçesine güllerini ve ağaçlarını dikiyor şehit arkadaşları için, onları hatırlamak için. Bu anılarında var. Çocukları, eşi var. 20 yıl boyunca yılda belki 2 ay görmediği çocukları var. Onlarla beraber köyünde onlara zaman ayırarak geçirmek istiyor. 15 Temmuz günü komutanı 'Bunun sonunda şehadet var' dediğinde 'Başım üstüne' diyebiliyor. 'Yahu ben 3 ay sonra emekli olacaktım, çocuklarıma daha fazla zaman ayıracaktım. Ben yapmasam başkası yapar'ı getirmiyor aklına. Hiç düşünmüyor. Bunları yapan şehitlerin bizlere yüklediği sorumluluğu düşünebiliyor musunuz? Her şeyden vazgeçerek şahadete gidiyor.”


VATANSEVERLİĞİN EMEKLİLİĞİ OLMAZ

Ordudan Binbaşı rütbesiyle ayrıldığını ancak; çağırsalar er olarak geri döneceğini belirten Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, konuşmasının devamında Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Bugün El Bab'da ne işiniz var?' diyenler yaklaşık 4 ay önce 'Kilis'e roketler atılıyor, vatandaşlarımız öldürülüyor, siz IŞİD'le ne zaman mücadele edeceksiniz?' diye soruyorlardı. Bugün El Bab'a gittik 'El Baba'da ne işiniz var?' diye soruyorlar. Ankara'da, İstanbul'da, Kayseri'de bombalar patlıyor, gencecik vatandaşlarımız, askerlerimiz, polislerimiz şehit ediliyor 'Siz ne zaman PKK ile mücadele edeceksiniz, Kobani veya diğer yerlerde bu işi engelleyeceksiniz?' diye soranlar Suriye'ye geçtiğinizde 'Sizin Suriye'de ne işiniz var?' diyorlar. Bizim her yerde işimiz var kardeşim. Benim vatandaşımın yaşı ne olursa olsun saçının kılına zarar verecek olan adam bilecek ki, bunun hesabını bu devlet sorar. Buraya geldiğinde bir daha o kıla el uzatamaz. O el o kadar uzun olacak ki, dünyanın neresinde olursanız olun, onun hesabını soracaksınız. Benim ülkem oraya doğru gidiyor. Zaten bugünlerde bu kadar uğraşmalarının ana sebeplerinden bir tanesi bu, elimiz uzuyor arkadaşlar, kolumuz uzuyor.”


 İDAM YASASI İADELERİ ENGELLER

İdamın yasalaşması durumunda yurt dışına kaçanların Türkiye'ye iade edilmeyeceğini öne süren Yarar, idamla ilgili bir soru üzerine idam getirilse dahi geriye doğru işlemediğini ifade ederek şunları kaydetti: “Eğer idam cezası çıkartırsak bu iadesini beklediğimiz hiç kimse Türkiye'ye iade edilmez. Yani idam çıkarttığımız andan itibaren yurt dışına kaçanların hiçbiri o ülkelerden alma şansına sahip değiliz. Bu olayı iyi değerlendirmek zorundayız. İdamı çıkarmanın iyi ve kötü sonuçları ne olur düşünmek zorundayız. 'Bu adamların Türkiye'ye getirilip yargılanmasını istiyor muyuz, istemiyor muyuz?' sorusunu iyi düşünmek lazım. Ani karar verdiğimiz de hata yapabiliriz. Çünkü belki bunlar bunu da istiyor olabilirler. Türkiye'ye ide edilmemek için bir sebep oluşturmak da istiyor olabilirler.” Konferansa Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, resmi kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. (KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...