Meyve sebze fiyatları düşüyor!

Meyve sebze fiyatları düşüyor!

Yükselen sebze, meyve fiyatları vatandaşların ceplerini yakıyordu. Patates ve soğan fiyatları geçen haftalar da 5 ila 6 TL arasında seyrederken, bu hafta içerisin de 3.50 TL’ye düştü. Pazarcı esnafı fiyatları Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine değerlendirdi.

03 Temmuz 2018 - 01:46

Meyve sebze fiyatlarında değişimler son günlerde gündemdeki yerini almıştı. Geçtiğimiz haftalarda bir anda yükselen fiyatları ile dikkat çeken Soğan ve Patates bu hafta yarı fiyatına düştü. Fiyatlardaki düşüş hem esnafın hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Pazarcı esnafına fiyatlardaki değişimleri sorduk.

Kahramanmaraş'ta manavcılık yapan Durdu Mehmet Kalın Patates ve Soğan'ın son durumu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, ''Birinci kalite patates 3.50 TL, daha önce  5 ile 6 TL’ydi. Fiyatlarda düşüş var'' dedi.  

Meyve sebze fiyatlarının ihtiyaca göre yükselip düştüğünü belirten Kalın, ''Sebze olarak domates, salatalıkta ihtiyaca göreydi. İhtiyaç varsa fiyat yüksek olur. Ama patetes ve soğan da bir oyun vardı ben öyle biliyorum. Şuan düşüş yaşanıyor dedi ve Piyasadan bazı ürünler çıkarıldı o yüzden fiyatlar yükseldi. Ama şuan yerine oturacak eskisi halini alacak. Türkiye çok iyi olacak ve bu yüksek olan fiyatlarda düşecek.'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Manavcı esnaflarından Burak Dağlı ise bu durumu şöyle değendirdi;‘’Patatesin etiket fiyatı 3.50 TL. şuana kadar fiyatlar sabit ama daha da düşebilir’’dedi.  Fiyatların daha da düşüceğine dair düşünceleri olan Dağlı sözlerine ek olarak da şunları söyledi; ‘’Seçimden önce ki fiyatlar aracıların, stokcuların  yapmış olduğu birşeydi  bence.’’ Seçimlerden fiyatların etkilenmediği bunun nedeninin ise stokcuların olduğunu ifade etti.  Şemi Durmaz, ‘’Patates ve soğan da 3-4 günden bu yana bir düşüş var ve daha da düşücektir.’’

Kahramanmaraş’ta manavcılık yapan diğer vatandaş ise Mehmet Ali Beyazıt ise  sebze ve meyve fiyatlarının bilinçli olarak yüksetildiğine dair düşüncelerini belirtti. Mevsim şartları da yükselen fiyatla ilgisini olduğunu söyledi. Beyazıt, ‘’Bundan sonra da fiyatların düşüceğini düşünüyorum ve bu hem bizim için hem halkımız için iyi olacaktır’’ ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü