MHP’de heyecanlı yarışı Öner kazandı

MHP’de heyecanlı yarışı Öner kazandı

Son yılların en çekişmeli kongresine sahip olan MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı yarışını 9 oy farkla mevcut İl Başkanı Süleyman Öner kazandı. Sandıkların açılmasıyla heyecan doruklara çıkarken, sayımlarda bir Ömer Özkan’a bir Süleyman Öner’e çıkan oy salondaki partilileri de heyecanlandırdı.

22 Mayıs 2017 - 13:56

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş 12. İl Olağan Kongresi 3 liste ile gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleşen kongrede İl Başkanı Süleyman Öner, eski Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar yarıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kongrede Divan Başkanlığını MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor yaptı. Tor; “Bu hareketin buraya taşınmasında büyük emekler, fedakarlıklar, cefalar var. Bu kongreden sevgi ve kardeşlik içinde çıkacağız. Sevginin olmadığı yerde başarı olmaz.” Dedi.

Adaylardan ilk konuşma sırası Ömer Özkan’a verildi. 11 dakika sahnede kalan Özkan, 1999’da olduğu gibi Milliyetçi Hareket Partisini Kahramanmaraş’ta birinci parti yapacaklarını bunun içinde çok çalışacaklarını söyledi.


İkinci konuşmayı ise Mustafa Akpınar yaptı. 9 dakika sahnede kalan Akpınar, İl Başkanı olması durumunda Büyükşehir Belediyesine üç hilal bayrağını dikeceğine ve Elbistan’ın il olması için gayret göstereceğine söz verdi.

Mevcut İl Başkanı Süleyman Öner ise 6 dakika kaldığı sahnede, delegelerden tekrar yetki isteyerek, eksiklerini tamamlayacaklarını, yapılacak yerel ve genel seçimlerde partilerini başarıya ulaştırmak için gayret göstereceklerini belirtti.

MHP’de ilçeler arasında bir ön yargı oluşmaması için delegeler ilk defa alfabetik sıraya göre oy kullandı. İsimlerinin baş harflerine göre alfabenin yarısı 1 nolu diğer yarısı ise 2 nolu sandıkta oy kullandı. MHP İl Başkanlığına kayıtlı 608 delegeden 571’i oy kullanmak için sandık başına gitti. 1 Nolu sandıkta kıyasıya yarış yaşandı. Bir Ömer Özkan, bir Süleyman Öner’e oy çıkınca salonda heyecan doruklara çıktı. 1 Nolu Sandıkta lider 132 oyla Ömer Özkan oldu. Süleyman Öner 131 oy alırken Mustafa Akpınar ise 19’da kaldı.


Seçimin galibini belirleyecek ikinci sandık açıldığında son 30 oya kadar isimler yine baş başa gitti. 2 Nolu sandık sayımının tamamlanmasıyla Mevcut İl Başkanı Süleyman Öner toplam 272 oy alarak güven tazeledi. Eski Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan da 263 oy alarak büyük bir başarıya imza attı. MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ise 35’te kaldı.

Seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından sahneye çıkan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor 3 adayı da sahneye davet ederek kucaklaştırdı. Tor Adayların ellerini havaya kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Seçimin tamamlanmasının ardından partililer sessizce dağıldı.

 

BAŞ BAŞA KIRAN KIRANA GEÇEN SEÇİMDE 9 OY FARK

Kahramanmaraş son yılların en çekişmeli seçimine sahne oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığında yarışan kıyasıya rekabeti 9 oy farkla mevcut İl Başkanı Süleyman Öner kazandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş 12. İl Olağan kongresi Mevcut İl Başkanı Süleyman Öner, eski Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’ın yarışıyla tamamlandı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde dün gerçekleşen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığına seçilen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor yaptığı konuşmasında Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal çok ciddi problemlerle karşı kaşıya olduğunu belirtti. Tor; “Dünde birçok ciddi problemlerle karşı karşıyaydı. Binlerce şehit verdik, bunu önledik. Bugün Amerika’sı, Almanya’sı, İngiltere’si, Fransa’sı Kuzey Irak’ta bir oluşum sağladılar. Aynı oluşumu Suriye’de de sağlamak istiyorlar. Terörün karşısında olduğunu söyleyenler bugün teröriste yardım ediyor, ağır silahlar veriyor. Bunları şiddetle kınıyoruz. Ancak unutmamız gereken bir konu var.


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Habur’un rezalet olduğunu, Kobani’nin rezalet olduğunu, açılımın rezalet olduğunu defalarca söyledi ve haklı çıktı. Biz PYD konusunda da iktidarı çok ciddi şekilde uyardık. Burada liderlerinin ayağına bir tek kırmızı halı sermedikleri kaldı. Kobani’ye teröristi geçirdiler, arabanın mazot paralarını Türkiye verdi.  Hastalarını Şanlıurfa’da, Suruç’ta Devlet hastanelerinde tedavi ettik. Bugün onlar bizim askerimize, polisimize, korucumuza kurşun sıkıyor. İktidar ayağını denk alsın. İktidar bunları görsün. Bu konuda da haklı çıktık. Amerika’yı kınayalım ama iktidarda yanlış olmasın. Salih Müslim’de teröristtir, Barzani’de teröristtir. Türk’ün düşmanıdır, Kürdün düşmanıdır, Türkiye’nin düşmanıdır. İktidar MHP’nin söylemlerine kulak asmadığı müddetçe Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz. Bu yüzden ayrımcılığa son vermesi en büyük arzumuzdur. MHP’nin millet için, devlet için, geleceğimiz için vereceği desteği başka şekilde anlamak, Türkiye’nin zararına olacaktır.” Dedi.


MAKAM VE MEVKİ İÇİN SAVRULMADIK

Divan Başkanı il başkan adaylarına sırasıyla konuşma sözü verdi. Kürsüye ilk gelen İl Başkan Adayı Ömer Özkan ne kendisinin ne de dava arkadaşlarının makam ve mevkiler için oraya buraya savrulmadıklarını söyledi. Özkan; “Küsmedik, darılmadık. Benim için en büyük ukde Ülkücü hareketin neferi olmaktır. Bu şuurla davamıza bağlı kalmaktan asla ayrılmadık. Çocukluğum, gençliğimden itibaren partim Milliyetçi Hareket Partisi. Gazeteci arkadaşlarımızda sordu, Kahramanmaraş’ta AK parti birinci parti, MHP’nin burada şansı az eğer ki siz başkan olursanız bu tabloyu nasıl değiştireceksiniz dediler. Biz kimin ikinci, kimin birinci olduğuyla ilgilenmiyoruz. Her maç başlarken sıfır, sıfır başlar. Hiçbir maçta oynanmadan kazanılmaz. Biz bir iddia ortaya koyuyoruz. MHP’yi Kahramanmaraş’ta birinci parti yapacağız. MHP Kahramanmaraş’ta başarılı olacak ki Türkiye’de başarılı olacak. Bunu nasıl yapacaksınız diyorlar. Çalışarak yapacağız. Milliyetçi hareket partisinin tüm konularda haklı çıktığını herkes kabul ediyor. Biz bu haklılığı milletimizin siyasi desteğine çevirmek için gecemizi gündüzümüze katacağız. Partimizin milletimizin sinesinde ayrı bir yeri var. Bizimde çalıp gidemeyeceğimiz hiçbir kapı ve gönül yok. Önemli olan çalışmak. Biz işimize bakacak ve çok çalışacağız. Durmayacak, yürümeyeceğiz, koşacağız. 1999’da Kahramanmaraş’ta nasıl birinci parti olduysak tekrar birinci parti olacağız. Türkiye’de iktidar olacağız.” Dedi.

 

BİR NEFER OLARAK ÇALIŞACAĞIM

MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı MHP Kahramanmaraş İl Başkan Adayı Mustafa Akpınar da bu davada yola çıkış hedefinin Büyükşehir Belediyesine 3 hilali dikmek olduğunu belirtti. 1 Kasım seçimlerinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı olumsuz hareketlerin olduğun ve bu hareketler karşısında dim dik durduklarını belirten Akpınar; “Ben MHP’de olsam da, İl başkanı olsam da, İlçe başkanı olarak kalsam da bir nefer olarak kalsam da Milliyetçi ve Ülkücü hareketin lideri Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin her zaman emrinde olacağım. Milliyetçilik ve ülkücülük bir yaşam tarzıdır. Bunu yaşayarak insanlara anlatacaksınız, kendinizi göstereceksiniz. Bu zamana kadar Milliyetçi ve Ülkücü hareketin içerisinde bir nefer olarak sizlerin boynunu yere eğecek hiçbir hareketin içerisinde olmadık, olmayacağız.” Diye konuştu.

 

PARTİMİZİ BAŞARIYA ULAŞTIRMAK İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen İl Başkanı Süleyman Öner’de 25 Ocak 2015 tarihinde seçildiklerini hatırlatarak şöyle konuştu, “ 25 Ocak 2015 tarihinde bu salonda değerli başkanım ve dava arkadaşlarım teveccühü ile milliyet ülkücü hareketin Kahramanmaraş’ta bayrağı il yönetimine teşvik etmiştiniz. Şuanda görevimiz süresi doldu. Tabi iki değerli arkadaşta bu bayrağı üstlenmek için aday oldular. O günden bugüne kadar hatalarımız olabilir yönetimim adına hepinizden helallik istiyorum. Biz hakkımızı sizlere helal ediyoruz. Faaliyetlerimizi gördünüz, 2 buçuk yıl içerisinde bizleri tanıdınız. Eğer bizlere tekrar bu yetkiyi verirseniz bizde bu eksiklikleri tamamlayarak önümüzde yapılacak olan yerel seçimlerde ve genel seçimlerde inşallah milletin ülkücü hareketi Kahramanmaraş’ta başarıya ulaştırmak için hep birlikte çalışacağız. Ben MHP’ne verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum.  Gün birlik günüdür. Gün bir olma, dirlik olma, birlik olma günüdür. Çünkü önümüzde 2023 Milliyetçi Türkiye hedefimiz var. Nasıl ki milli mücadele yıllarında Kahramanmaraş Türkiye’nin kuruluşuna vesile olduysa buradan Kahramanmaraş’tan bozkurtların şahlanışı da hürriyetle Türkiye için öyle olacaktır.”

Konuşmaların ardından seçime geçildi. MHP’de kayıtlı 608 delegeden 571 oy kullandı. Sandıkların açılmasıyla heyecan doruklara ulaştı. MHP’de ilçeler arasında bir ön yargı oluşmaması için delegeler ilk defa alfabetik sıraya göre oy kullandı. İsimlerinin baş harflerine göre alfabenin yarısı 1 nolu diğer yarısı ise 2 nolu sandıkta oy kullandı. MHP İl Başkanlığına kayıtlı 608 delegeden 571’i oy kullanmak için sandık başına gitti. 1 Nolu sandıkta kıyasıya yarış yaşandı. Bir Ömer Özkan, bir Süleyman Öner’e oy çıkınca salonda heyecan doruklara çıktı. 1 Nolu Sandıkta lider 132 oyla Ömer Özkan oldu. Süleyman Öner 131 oy alırken Mustafa Akpınar ise 19’da kaldı.

Seçimin galibini belirleyecek ikinci sandık açıldığında son 30 oya kadar isimler yine baş başa gitti. 2 Nolu sandık sayımının tamamlanmasıyla Mevcut İl Başkanı Süleyman Öner toplam 272 oy alarak güven tazeledi. Eski Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan da 263 oy alarak büyük bir başarıya imza attı. MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ise 35’te kaldı.

Seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından sahneye çıkan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor 3 adayı da sahneye davet ederek kucaklaştırdı. Tor Adayların ellerini havaya kaldırarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İl Başkanı Süleyman Öner’in yeni yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu; “Ökkeş Turaç, Özcan Çabukkurtul, Necmi Ulutaş, Halil İbrahim Ahmetoğlu, Ömer Yılmaz, Mustafa Demir, Ahmet Özkömeç, Hulusi Kaya, Mehmet Numan Aydoğan, Hüseyin Vahit Demiröz, Ahmet Kahveci, Fikret Ali Arayan, Osman Arıcı, Yusuf Polat, Rızvan Çalışır, Sinan Çevik, İsmail Yıldırım, Ahmet Çabukel, Çağrı Karabina, Hanifi Kekeç, Murat Doğan, Ömer Emrah Satıcı, Mürsel Şakalar, Mehmet RAmazanoğlulları.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...