MHP İl Kongresi iptal

MHP İl Kongresi iptal

Son yılların en çekişmeli geçen MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı Kongresini Yüksek Seçim Kurulu İptal etti. İptal nedeninin kongrede oy kullananların içerisinde tüzüğe göre kongreden önceki 3 aylık üyelik süresini doldurmayan ve başka partilerde kaydı bulunan delegelerin bulunduğu gerekçesiyle yapıldığı öğrenildi.

04 Haziran 2017 - 17:50

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanlığı kongresi 21 Mayıs 2017 Pazar günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleşmişti. Mevcut İl Başkanı Süleyman Öner, eski Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar’ın yarıştığı kongre kıran kıran bir yarışa sahne olmuştu.

 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşen kongrede 9 oy farkla mevcut İl Başkanı Süleyman Öner güven tazelerken, kongre yapılan itiraz üzerine iptal edildi. Kongrenin iptal sürecini Bugün Gazetesine değerlendiren MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, kongrelerine ilçe teşkilatları tarafından yazılan, tüzüklerine göre kongreden önce 3 aylık süreyi doldurmamış ve başka partilere kayıtlı delegelerin oy kullandığı gerekçesiyle itiraz edildiğini söyledi.

YSK’ya itirazı kongredeki rakibi olan Ömer Özkan’ın yaptığını belirten Öner; “YSK’nın kararı bize tebliğ edilmedi fakat kararı öğrendik. 21.05.2017 tarihinde yaptığımız kongremize Ömer Özkan 26.05.2016 tarihinde YSK’ya itirazda bulunmuş. İtiraz nedeni; tüzüğümüze göre bir delegenin kongrede oy kullanması için kongre tarihinden en az 3 ay önce üye olması gerekiyor. Yine delege olan arkadaşlarımızın da partimize kayıtlı olması gerekiyor. Kongremizde oy kullanan delegeler içinde 3 aylık süreyi doldurmayan üyelerin olduğu ve başka partilere de kayıtlı delegelerin olduğu gerekçesiyle arada da 9 oy fark olunca Ömer Özkan tarafından yapılan itiraz üzerine YKS kongremizi iptal etti. Şunu da belirtmek istiyorum, delegeleri ilçe teşkilatlarımız yazıyor, ben müdahil olmamaya çalışıyorum.” Dedi.

 Kararın kendilerine resmi tebliğinin ardından 30 günden az olmamak ve 60 günü de geçirmemek kaydıyla yeniden kongre yapacaklarını belirten İl Başkanı Öner Temmuz ayının ortaları gibi kongre tarihini belirlemeye çalışacaklarını dile getirdi.

 21 Mayıs 2017 tarihinde yapılan kongrede 608 delegeden 571’i oy kullanmıştı. Kongrede Mevcut Başkan Süleyman Öner 272 oy alarak güven tazelerken, eski Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan 263’te kalmıştı, Dulkadiroğlu İlçe Bakanı Mustafa Akpınar da 35 oy almıştı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi
Başkan Görgel, İlçe Belediye Başkanlarıyla Bir Araya Geldi