MHP’li Ceyhan Bakırcılar Odası’nı ve Sanayi Esnafını...
Reklam

MHP’li Ceyhan Bakırcılar Odası’nı ve Sanayi Esnafını ziyaret etti

MHP’nin Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Fatih Mehmet Ceyhan, Bakırcılar Odası’nı ve sanayi esnafını ziyaret etti. Ceyhan, esnafların sıkıntılarını dinledi ve bu sıkıntıları giderebilmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

12 Haziran 2018 - 06:17

MHP Kahramanmaraş Üçüncü Sıra Milletvekili Adayı Fatih Mehmet Ceyhan, seçim çalışmaları kapsamında Bakırcılar Odası Başkanlığı’nı ve sanayi esnafı ile bir araya geldi. Odanın ve esnafın sıkıntılarını dinleyen Ceyhan, bu sıkıntıların aşılması için ellerinden gelen tüm çabayı sarf edeceklerini ifade etti. Kendisinin de bir sanayici iş insanı olduğunu aktaran MHP’li Aday Ceyhan, “Bugün de Bakırcılar Odası’nı ve sanayi esnafını ziyaret ettim. Bakırcılar Odası Başkanı ile de kendi aramızda konuşurken de aynı dertleri dile getirdik. Bakırcılar Çarşısı’nda, Kalaycılar Çarşısı’nda esnafları ziyaret ettik ve gerçekten durum içler acısı. Kahramanmaraş gibi gittikçe büyüyen bir şehirde, yılda 1 milyar Dolar ihracat yapan bir şehirde bakırcılık gibi Kahramanmaraş’ın mesleği olan bir şeyin kaybolma noktasına gelmesi çok üzücü bir durumdur. Bunun yanında o iş yerlerinde su sıkıntısı ve ihtiyaçlarını giderecek lavabo bile yok. Sanayiye geldiğimizde şu anda orada 15 bin çalışan var ancak şu anda öksüz evlat muamelesi yapılıyor. Bakırcılık şehrimizi temsil eden bir değer ve bizler de sanayinin içerisinden gelen bunun diğer ticari sıkıntılarını da konuştuk. Sektörün bir arada olması ile ilgili, odalara kayıt sıkıntıları ile ilgili konuları hep konuştuk. Bugün Ticaret Odaları’na kayıt olan insanlar odalara kayıt olmuyorlar ve odalarda da belli bir üye sayısı olmadığı zaman odaların kapanma riski oluyor. Odaların da kapanması ile birlikte bu tür meslekleri yaşatmak için hiçbir çatı kalmayacak. Oysaki bugün ileri demokrasi dediğimiz Avrupa’ya öykünüyoruz ya bugün demokrasinin en büyük ölçüsü STK’lardır. STK’lar ne kadar güçlü ise, ne kadar aktif ise o ülkenin hem demokratik hakları noktasında hem de ekonomi noktasında oldukça güçlü olur” dedi.

‘DERTLERİNİ ANKARA’YA İLETECEĞİM’

Bakırcılık mesleğinin Kahramanmaraş için önemli bir yeri olduğunu dile getiren Ceyhan, “Bugün Bakırcılar Odası kadar bu meslek grubunun sıkıntılarını ben bilemem. Onların sıkıntısını Bakırcılar Odası Başkanım bilebilir. Bu odalar da kapanırsa esnafların derdini kimlere anlatacak? Yani bizim bu odaları kapatmamamız lazım ve canlı tutmamız lazım. Biz eğer vekil olup Ankara’ya gidersek, bu odaların sıkıntılarını dile getireceğiz. Hükümette olacağız veya olmayacağız onu bilemiyorum ancak ama biz sanayi esnafını derdini en azından Ankara’da dile getireceğim. Birebir bu dertleri biliyoruz ve aynı sıkıntıları ben de yaşıyorum. Bizim birbirimizi anlamamız çok kolay çünkü benzer sıkıntıları yaşıyoruz” diye konuştu.

‘ODALAR CANLI TUTULMALI’

Bazı durumların yerel yönetimlerin çabası ile birlikte olacağına dikkat çeken Fatih Mehmet Ceyhan, “ü Ama bazı şeyler yerel yönetimlerle birlikte oluyor. İşte Kapalı Çarşı’daki esnafın lavabo ihtiyacını veya kaldırım yapımı gibi işler yerel yönetimlerin elinde olan şeylerdir. Biz bu noktalarda baskıları yapacağız. Burada önemli olan odaların canlı tutulması, odalardaki meslek arkadaşlarının odalarına sahip çıkmalarıdır. Çünkü bu olmadığı zaman birebir gittiğinizde sizleri kimse dinlemez. Bu noktada STK’ları güçlendirmemiz gerekiyor. Çünkü Kahramanmaraş için bakırcılık mesleği önemli bir meslek grubudur” şeklinde konuştu.

‘EKONOMİ KAN DOLAŞIMI GİBİDİR’

Yok olmaya yüz tutan mesleklerde çırak bulma sıkıntısının da olduğunu hatırlatan Ceyhan, Türkiye toplumunun tüketim toplumu olduğunu ve üretmekten çekindiğini savundu. Kahramanmaraş’ta bakırcılık mesleğinin yaşaması için büyük bir çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getiren Ceyhan, bu konuda şunları dile getirdi: “. Bu mesleklerin yaşaması için de usta-çırak ilişkisi ahilik noktasında bu kültürün ve bu edebin verilerek yaşatılması noktasında bugün büyüklerimiz yapmış ancak bugün bu meslekler sıkıntıya giriyoruz. Bugün bu meslekleri yaşatabilmek için modern dünyaya adapte edebilmek adına teknik liselerde bölümler olmalı ve tekrar o bölümlerde okuyan gençlerin bu mesleklere adapte edilmeleri gerekiyor. Bu noktada da Oda Başkanımız bununla ilgili çalışmalar yaptığını ve Üniversite’ye bir bölüm açılması noktasında çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Bunlar gerçekten hem bizim için hem de Kahramanmaraş için çok güzel şeyler. Bu memleket bizim. Kahramanmaraş’ın ekonomisini canlı tutmamız gerekiyor. Ekonomi bir ülkenin makro düzeyde kan dolaşımı gibi bir şeydir ve bu kan dolaşımı hayati bir önem arz eder. O kan dolaşımı belli bir seviyenin altına düşerse o ülke ciddi şekilde sıkıntıya girer. Esnaf kardeşlerimiz de bunun en dibindeki kardeşlerimizdir ve bu olumsuzluğun yükünü taşıyorlar. Bu gibi sektörlerin yeni bir değerlendirme yapılması gerekiyor. Bakırcılık Kahramanmaraş’a ait olan geleneksel bir meslek ve mutlaka korunması ve desteklenmesi lazım. Bunun yanında 15 bin çalışanı ile bir esnaf kolu ve zanaat olarak ayakta kalmaya çalışıyor. Bu noktada ekstra bir desteğe ihtiyacı var. İnşallah bizler buradayız ve bu sıkıntıları her zaman dile getirmek için çalışmalar sürdüreceğiz. Bu memleket bizim memleketimiz ve elimizden gelen en iyi şeyi yapacağız.”

‘ADAYIMIZ ERDOĞAN’

Kayseri’de gerçekleştirilen miting hakkında da konuşan Ceyhan, kendisinin de Kayseri’de bulunduğunu ve salonun tıklım tıklım olduğunu söyledi. “Güzel bir miting oldu ve yaklaşık 1 saatlik bir toplantı gerçekleştirildi. Salon tıklım tıklım doluydu ve önemli konuşmalar ele alındı” diyen Ceyhan, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Ben burada arkadaşlarıma şu mesajı vermek isterim: Cumhur İttifakı’nı bozmak isteyen fitne tohumlarına fırsat vermeyin. Bir kere daha tekrar ediyorum bizim cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Kimse MHP üzerinden oyunlar kurmasın. Bu ortaklığı bizler bozacak değiliz ve bozmayacağız. Çünkü bu birliktelikler güçten rahatsız olan bazı kesimler var. Birlik ve beraberlik olmak insanlara hiçbir zaman zarar getirmez ve her zaman fayda getirir. Bu birlikten rahatsız olan kesimlere de en güzel cevabı 24 Haziran’da halkımız verecektir.”

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x