Milletvekili Öçal; “Başörtülü Kadınlarımıza Seçilme...
Reklam

Milletvekili Öçal; “Başörtülü Kadınlarımıza Seçilme Hakkı 80 yıl sonra verildi.”

Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 84. yıl dönümünü sebebiyle TBMM Genel Kurul’unda söz alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, başörtülü kadınlara seçilme hakkının 80 yıl sonra verildiğini söyledi.

07 Aralık 2018 - 15:28

5 Aralık günün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 84. Yıl dönümü olduğunu hatırlatan Milletvekili Öçal, pek çok batılı ülkeden önce atılan bu adım ile kadınlarımız toplumsal ve siyasal alanda güçlendiğini ifade etti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal açıklamasında; “Kamusal alan yalanıyla siyasetten men edilen başörtülü kadınlarımıza ise seçilme hakkı 80 yıl sonra 2014’te Cumhurbaşkanı’mızın ve Parti’mizin kararlı ve güçlü mücadeleleri sonucunda kazanılabilmiştir. Bu gazi meclisin çatısı altında başörtülü kadın vekillerimize had bildirilen günlerden gerçek demokrasiye AK Partimizle eriştik. 2002’de parlamentoda 24 olan kadın milletvekili sayısı 2018 seçimleriyle 104’e yükseldiği de bir gerçektir.  Ve inanıyorum ki; 2023, 2071 hedeflerimize ulaşmamızda kadınlarımız büyük rol oynayacaktır. Bu duygularla; bu anlamlı günün hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm kadınlarımızı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x