Milletvekili Öçal Kırgızistan Meclis Başkanı Cumabekov’a...
Reklam

Milletvekili Öçal Kırgızistan Meclis Başkanı Cumabekov’a ziyaret

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Türkiye – Kırgızistan arasındaki eğitim alanında işbirliğinin artmasıyla ilgili konular ele alındı.

22 Ekim 2019 - 00:07

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi davetiyle Fuat Sezgin adında uluslararası bir sempozyuma katılmak üzere Bişkek’e giden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kırgızistan Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov ile bir araya geldi.

Öçal ile Cumabekov arasında yapılan görüşmede, ikili işbirliğine ilişkin bir dizi konu ele alındı. Meclis Başkanı Cumabekov, görüşmede, Kırgızistan ve Türkiye'nin stratejik ortaklar olduğunu vurguladı.

Cumabekov, “Ülkelerimiz arasında yapılan her konudaki anlaşmaların iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğine inanıyorum. Türk dostlarımızla çok fazla bir araya geliyoruz. Bu dostluğun artmasını ve ilişkilerin daha güçlenmesini istiyoruz. İleri zamanlarda ülkelerimize fayda sağlayacak, karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini de arttırmalıyız.” diye konuştu.

Cumabekov ayrıca, Habibe Öçal’ın Türk Dili Konuşan Ülkeler arasındaki işbirliğini güçlendirmedeki çalışmalarına dikkat çekerek tebrik etti.

Öte yandan, Habibe Öçal, iki ülkenin milletvekillerinin çeşitli mekânlardaki etkileşimlerini daha da güçlendirmenin gerekli olduğunu ve eğitim alanında daha yakın işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Öçal, sempozyumların düzenlenmesinin ve eğitim alanındaki bilimsel ve pratik konferansların insanı bir araya getirdiğini söyledi. Ayrıca kendi mesleğinin öğretmen olduğuna işaret eden Öçal, dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un yaratıcı mirasına hayran olduğunu belirtti.

Habibe Öçal, Dastanbek Cumabekov’dan iki ülkenin eğitim alanında işbirliğinin geliştirilmesine yardımcı olmasını istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
Başkan Okay, Konteyner Kent Sakinleriyle İftarda Bir Araya Geldi
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”
“Tekir’in potansiyelini ortaya çıkaracağız”