Milletvekili Öçal; “Onlar konuşur, AK Parti icaraat yapar”
Reklam

Milletvekili Öçal; “Onlar konuşur, AK Parti icaraat yapar”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal TBMM Genel Kurulunda “ Kahramanmaraş’ın sosyo– ekonomik gelişmişliği” hakkında söz alarak AK Parti’nin Kahramanmaraş icraatlarını anlattı. Konuşmasında; “Onlar konuşur, AK Parti icaraat yapar” dedi.

28 Kasım 2018 - 16:21

Kahramanmaraş’ın yatırımlarla gelişme kaydettiğini ifade eden Milletvekili Öçal, tarım ve sanayi potansiyeli ile de ekonomik yönden bir cazibe merkezi olduğunu söyledi. Kahramanmaraş’ın AK Parti iktidarıyla değerine değer katığını belirten Öçal; “ AK Parti ile Kahramanmaraş’a son 15 yılda 30 milyar TL yatırım yaptık. Kahramanmaraş’ta yatırım ortamını iyileştirdik, ekonominin önünü açtık. Böylelikle ihracatını 9 kat attırdık. Ekonomik saldırılara rağmen, ekonomi ve istihdam alanındaki olumlu performansımızı önemli ölçüde devam ettirdik. 2002’den bugüne toplam 96 bin vatandaşımızı İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirdik. Eğitime 1,2 milyar yatırım yaptık. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde okul sayısını 1061’e çıkardık.  TOKİ öncülüğünde yaklaşık 3000 konut inşa ettik. Kahramanmaraş’taki karayolu ağını, 320 km’si bölünmüş yol olmak üzere 1.000 km’ye ulaştırdık. Kahramanmaraş – Ankara arası ulaşımını 80 kilometre kısaltan, toplam 47 kilometrelik Göksun tünellerinde sona yaklaştık. 11 Tünelin 6’sı kullanıma açıldı, 5’i de 2019 yılında İnşallah tamamlanarak hizmet vermeye başlayacaktır. Kahramanmaraş’ın turizm dinamiklerine yeni bir zenginlik katacak EXPO 2023 Projesinin startını 8 Kasım ‘da verdik. 747 bin metre kare alan içerisinde, 196 milyon maliyetiyle dünyanın en büyük sergi alanlarından biri olan, ana teması; “doğa dostu, şehir ve duyarlılık” EXPO 2023, yatırımcılarını ve ziyaretçilerini beklemektedir. “ dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltanları da sorumluluğa davet etti.  Yaptığı açıklamada; “22 Ekim’de açılışını yaptığımız Elbistan-Afşin doğalgaz’ını dün itibariyle de Elbistan’da 1054, Afşin’de 1440 abone evinde aktif olarak kullanmaktır. Hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmasında çiftçilere müjdeler de veren Öçal; “Geçen hafta Afşin - Elbistan ilçelerimizde iklimsel nedenlerden ötürü yaşanan şeker pancarı sorununu da çözüme kavuşturduk. Şuan Şeker pancarlarının üçte ikisi toplanmış bulunmaktadır. Geri kalan kısımları da 20 Aralığa kadar toplanacağı sözünü şimdiden çiftçilerimize buradan duyuralım. Yetkililerle yapılan pazarlık sonucu yüzde 19 küspe iadesinin geri verileceği müjdesi de tüm çiftçilerimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

30 Mart Yerel seçimlerde Kahramanmaraşı’ın tercihinin yeniden AK Parti’den yana olacağını söyleyen Habibe Öçal; “Bizlerde milletimizden aldığımız bu güçle milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla hizmet destanları yazmaya devam edeceğiz İnşaAllah. Kısacası; Onlar konuşur, AK Parti icaraat yapar.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x