MTG’de Azuka Sesleri

MTG'de Azuka Sesleri

Kahramanmaraşspor’un PTT 1.Ligde mücadele ettiği sezonda formasını giyen Nijeryalı forvet Izu Azuka Mağusa Türk Gücü ile anlaşmaya vardı.

30 Ağustos 2017 - 00:03 - Güncelleme: 30 Ağustos 2017 - 21:09

Kahramanmaraşspor ile olan sözleşmesini tek taraflı fesih ettikten sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Yeni Malatyaspor’da forma giyen Nijeryalı forvet Izu Azuka Yeni sezona iddialı hazırlanan Mağusa Türk Gücü ile el sıkışmak üzere.

Fenerbahçe Topuk Yaylası kampını tamamlayarak Yeni sezona iddialı hazırlanan Mağusa Türk Gücü hız kesmedi. Bir taraftan lige yönelik hazırlıklarını sürdüren MTG, transfer çalışmalarına da devam ediyor. Sarı-yeşilli ekipte Topuk Yaylası kampına katılan ve beğenilen Nijeryalı forvet Izu Azuka’yla ilgili karar, bu hafta verilecek. Tamamlanan kampın ardından takımla birlikte önceki gün ülkemize gelen Azuka’yla bugün görüşme yapılacak. 1989 doğumlu, 28 yaşındaki, 1.83 boyundaki Nijeryalı forvet, son olarak Kazakistan Süper Lig takımlarından Irtysh Pavlodar takımında görev yaptı. Nijeryalı futbolcu, daha önceki sezonlarda da Türkiye’de Kahramanmaraşspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Yeni Malatyaspor'da forma giydi.

 

GAZİANTEPTE VE MALATYA’DA 46 NUMARA GİYDİ

Kahramanmaraşspor ile yolları ayıran İzu Azuka Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile anlaşarak Büyükşehirin kadrosuna dahil olmuştu. Komşu ilin Mavi – beyazlı ekibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kahramanmaraşspor’da forma giyen Nijeryalı Azuka İbobo İzu'yu renklerine bağlaması ile birlikte İzu Azuka Türkiye’ye gelmesinde öncülük eden Kahramanmaraş’ın Plaka numarası 46’yı sırtında taşıdı. Bilindiği gibi Bonservisi Nijerya Süper Lig ekiplerinden Sunshine Stars takımında olan futbolcu, Kahramanmaraşspor ile olan sözleşmesini tek taraflı fesih ettikten sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile bir buçuk yıllık sözleşmeye imza atmıştı. Sezon sonuna kadar Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da kiralık olarak anlaşan Nijeryalı’nın satın alma opsiyonu mavi – beyazlı takımda oldu. Burada 1 sezon forma giyen Nijeryalı Forvet Izu Azuka 2015-2016 Sezonunda PTT 1. Ligde mücadele eden Yeni Malatyaspor ekibi ile anlaşan Nijeryalı Forvet Izu Azuka Malatya temsilcisinde de 46 Numaralı formayı sırtında taşıdı.   

AZUKA IBOBO IZU’DAN KAHRAMANMARAŞ SEVGİSİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesispor ile yollarını ayıran ve Yeni Malatyaspor'da transferde anlaşma sağlanan Nijeryalı orta saha oyuncusu Azuka Ibobo Izu, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’daki gibi Yeni Malatyaspor’da da Kahramanmaraş sevgisini formasına yansıttı. Kahramanmaraşspor’un PTT 1. Ligde iken Kazakistan'ın Irtysh Pavlodar takımında forma giyen Nijeryalı futbolcunun Kahramanmaraşspor’dan ayrıldıktan sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile anlaşarak Büyükşehir’in kadrosuna dahil olmuştu. Komşu ilin Mavi – beyazlı ekibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile 1,5 dönem forma giyen Nijeryalı Azuka İbobo İzu'yu şimdi de diğer komşu ilimiz Yeni Malatyaspor yönetimi ile görüşmesi sonrası renklerine bağladı. İlk maçına çıkan Nijeryalı futbolcu, Kahramanmaraşspor formalarını giymesi ile 46 numaralı forma ile PTT 1. Lig maçına çıktı.

Orta saha ve forvet bölgelerinde görev yapabilen Azuka Ibobo Izu ile her konuda anlaşma sağlayan Yeni Malatyaspor yönetimi, 27 yaşındaki Nijeryalı futbolcu Azuka, PTT 1.Lig'de toplamda 28 karşılaşmaya çıktı ve 9 gol kaydedebildi. Kahramanmaraşlı birçok futbolcunun kendi memleketinin formasını giymezken Nijeryalı futbolcunun 46 numarayı taşıması Kahramanmaraş sevgisini ön plana çıkartmıştı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak