‘Mücadelemizin karşılığı katledilmek değil!’
Reklam

‘Mücadelemizin karşılığı katledilmek değil!’

Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül, Aksaray’da bürosunda saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden Av. İbrahim Ergin’e yapılan saldırıyı kınadı ve “Bürolarda, adliye koridorlarında, duruşma salonlarında, karakollarda, tapuda, nüfusta, kamu kurum ve kuruluşlarında verilen mücadelelerin, çekilen sıkıntıların karşılığı katledilmek değildir” dedi.

01 Mayıs 2019 - 16:40

Kahramanmaraş Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül öncülüğündeki avukatlar düzenlenen basın açıklamasında, Aksaray Barosu’na kayıtlı avukat İbrahim Ergin’in silahlı saldırıda hayatını kaybettiği olayı şiddetle kınadı.

Aksaray’da avukatlık yapan İbrahim Ergin’in bürosunda silahla vurularak öldürülmesinin ardından Kahramanmaraş Barosu’na kayıtlı avukatlar, Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül öncülüğünde toplanarak olayı kınadı. Kahramanmaraş Barosu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül ve çok sayıda avukat katıldı.

 “FİİLİ SALDIRILAR TOPLUMDA KABUL GÖRÜR BİR HAL ALDI”

Kahramanmaraş Barosu ve avukatlar adına basın açıklaması Baro Başkanı Av. Muhammed Burak Gül okudu. Gül, “Aksaray Barosu avukatlarından meslektaşımız Av. İbrahim Ergin’i ofisinde uğradığı silahlı bir saldırı sonucu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz” dedi.

Gül basın açıklamasına şu şekilde devam etti, “Şiddetin esir aldığı gözü dönmüş bir saldırgan, kendisinden boşanmak isteyen eşinin hak ve hukukunu savunan meslektaşımızı katlettikten sonra intihar etmiştir. Maalesef bu üzücü olayda meslektaşımız üstlendiği bir dosyanın tarafı gibi görülerek genç yaşında hayattan koparılmıştır.  Meslektaşımız, davacı vekili olarak mesleğini icra etmekte olduğu bir boşanma davası nedeniyle davalı şahıs tarafından bürosunda katledilmiştir. Vatandaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimdeki temsilcisi avukatlara duruşma salonlarında, keşif, haciz mahallinde, ofislerinde sözlü ve fiili saldırılar maalesef devam etmektedir. Bu tür sözlü ve fiili saldırılar sıradanlaşmış ve toplumda maalesef kabul gören bir hal almıştır. Bağımsız savunmanın sesi kısılmak istenmektedir. Avukat dosyanın ve uyuşmazlığın tarafı değildir. Avukatların dosya ve uyuşmazlık ile özdeşleştirilerek, ‘taraf gibi' görülüp, sözlü ve fiili saldırılarda bulunulması hiçbir şekilde kabul edilemez.

 “AVUKATLAR, ARKADAŞ VE SIRDAŞLIK YAPAN DERT ORTAKLARIDIR”

Bugün avukatlara, avukatlık kimliğinden ve üstlendikleri görevlerinden dolayı yapılan saldırılar son derece haksızdır. Bugüne kadar Türkiye'nin birçok yerinde görevlerini yaparken meslektaşlarımız uğradıkları saldırılar sonucu yaralanmış ve öldürülmüştür. Bilinmesini isteriz ki avukat kimsenin borcunun ve bu borcun ödenememesinin sebebi değildir! Bilinmesini isteriz ki avukat paylaşılamayan miras mallarının taraflar arasında yarattığı mal paylaşma hırsının sebebi değildir! Bilinmesini isteriz ki avukat boşanan ya da boşanmak isteyen tarafların kavgalarının sebebi değildir! Bilinmesini isteriz ki avukat gaspçının, katilin, hırsızın, tecavüzcünün iştirakçisi değildir! Avukat kanunların verdiği yetki ve görevler doğrultusunda görevini icra eden adalet savunucularıdır. Avukat herkesin bir gün mutlaka ihtiyaç duyacağı, haksızlığa uğradığında sığınacağı, canı yandığında gecenin bir yarısı da olsa çekinmeden aradığı, morali bozuk olduğunda psikolog yerine saatlerce derdini anlatabildiği,  yeri geldiğinde müvekkiline avukatlıktan öte arkadaş ve sırdaşlık yapan dert ortaklarıdır” ifadelerini kullandı.

 “ÇEKİLEN SIKINTILARIN KARŞILIĞI KATLEDİLMEK DEĞİLDİR”

Sözlerine, “Artık yeter diyoruz, artık yeter!” ifadeleriyle devam eden Gül, “Bürolarda, adliye koridorlarında, duruşma salonlarında, karakollarda, tapuda, nüfusta, kamu kurum ve kuruluşlarında verilen mücadelelerin, çekilen sıkıntıların karşılığı katledilmek değildir. Avukatlar, tarafların baş aktör olarak avukatı gördükleri ve husumet besledikleri dosyalarda en fazla hâkimler, savcılar ve kolluk güçleri kadar dosyanın içerisindedir. Herkesin bunu anlamasını bekliyoruz. Baromuz, her koşul altında avukata yapılan baskı, tehdit ve saldırının karşısında yer alacak, bu anlayış, yaklaşım ve davranışlarla mücadele edecektir. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik bu tür hain saldırılar, bizleri savunma mesleğini en iyi şekilde yerine getirme idealimizden döndürmeyecektir. Yaşanan bu son vahşet nedeniyle, daha önce de olduğu gibi bir kez daha yetkililere sesleniyoruz! Lütfen bu olayı artık kınamayla, taziye mesajları ile geçiştirmeyelim. Tüm yetkili kurumlarımız, Barolarımız ve Barolar Birliğimizle birlikte bu hastalıklı zihniyetin ortadan kaldırılması için bir araya gelerek ortak akıl ile bir yol haritası belirleyelim.  Kahramanmaraş Baro Başkanlığı olarak bu olayın ve bundan sonra olabilecek en küçük ya da en büyük bir olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı bildiriyor; Avukat İbrahim Ergin meslektaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü duyuyor, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine Aksaray Baromuza ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x