Mucizenin adı: Yeşil Çay

Mucizenin adı: Yeşil Çay

Diyetisyen Sevgi Sevmez, yeşil çayın insan üzerinde rahatlatıcı bir etki bıraktığını ve tüketilmesinin vücuda faydalı olduğunu söyledi.

05 Mayıs 2017 - 15:52

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yiyecek ve içeceklerinde değiştiğini belirten Diyetisyen Sevmez, Sağlıklı bir içecek tercih etmek, rahatlamak ve metabolizmanın hızını bir tık artırmak için yeşil çay tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Yeşil çayın aynı siyah çay bitkisinde oluştuğunu belirten Sevmez: “Çay (ıhlamur, adaçayı gibi bitki çayları dışında) Camellia sinensis adında bir bitkidir. Bildiğimiz siyah çay ve yeşil çay ve beyaz çay aslında aynı bitkiden elde edilmektedir” dedi.

Yeşil çay ile siyah çayın arasındaki farkın toplanma ve sonrasında geçtiği işlem olduğunu belirten Sevmez, şöyle konuştu: “Yeşil çay toplandıktan sonra okside olmasına neredeyse hiç izin verilmez ve bu yüzden hem daha açık renklidir hem de daha fazla antioksidan içerir. Beyaz çay ise toplanır toplanmaz buhara maruz bırakılır ve daha ilk başta oksidasyon işlemi durdurulmuş olur. Bu yüzden beyaz çay antioksidan miktarı en yüksek çaydır. Tabi bu faydalarıyla doğru orantılı olarak fiyatı da artmaktadır. Beyaz çay en yüksek antioksidan kapasiteye sahip olandır, sonra yeşil ve en az siyah çay antioksidan etki göstermektedir. Kafein oranlarına baktığımızda ise en düşük kafein oranıyla beyaz çay birinci sırada hemen ardından yeşil çay ikinci ve en yüksek kafein oranıyla siyah çay sonuncu sırada yer almaktadır.”

 

JASMİNE PEARLS

Çinlilerin hem zayıflamak hem de midelerini rahat tutması için sürekli Jasmine Pearls tükettiğini belirten Sevmez: “Çin kökenli yeşil çay yapraklarını ve yasemin çiçeğini çok özel bir formda buluşturan rahatlatıcı, lezzetli ve keyifli bir çay. Sadece özenle toplanan tomurcuk ve en üstteki iki taze yeşil çay yaprağının kullanıldığı bu çayda yapraklar yasemin çiçeği ile birlikte tek tek elle sarılarak inci şekline getirilir. Bu sayede yasemin çiçeği özel aroma ve kokusunu uzun süre korur. Yeşil çay bileşiminde bulunan ‘epi-gallo-kateşin-3-gallat’ vücuttaki yağ yakım hızını artırarak obeziteye karşı iyi bir savaşçı olabileceği düşünülüyor. Birçok çalışma yeşil çayda bulunan kateşinlerin yüksek oranda tüketiminin karın çevresi yağlanmasını azalttığını belirtiyor. Kateşinler kan basıncını düzenliyor ve kan lipid profilini iyileştirici etki gösteriyor.

Yeşil çay yine içerisinde bulunan kateşinler sayesinde anti-inflamatuar etki gösteriyor ve ülseratif kolit, chron hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterip, barsak fonksiyonlarını iyileştiriyor. İçerdiği polifenoller sayesinde antioksidan etki göstererek kansere karşı koruyucu etki gösteriyor. Yaseminse eşsiz aromasıyla yeşil çayı keyifli bir hale getiriyor ve sakinleştirici etki gösteriyor” dedi.

 

JASMİNE PEARLS TÜKETİM ŞEKLİ VE MİKTARI NEDİR?

Sevmez şöyle konuştu: “77 ºC – 85 ºC sıcaklıktaki 250 ml suya 1 çay kaşığı eklenerek 6-8 dakika demlenmesi önerilir. Aynı çay 2-3 defa demlenebilir. Günde 1-2 fincan Jasmine Pearls tüketerek yeşil çayın olumlu etkilerini vücudunuzda hissetmeniz mümkün” diye konuştu. (HABER-FOTO: ZEKİ DEMİR)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...