Müftülükte Hac Kur’a sevinci yaşandı

Müftülükte Hac Kur’a sevinci yaşandı

2017 yılı Hac kuraları Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda (Kocatepe), kamuoyuna açık olarak bilgisayar ortamında çekildi. Kahramanmaraş İl Müftülüğünde canlı yayınla izleme imkânı bulan hacı adayları bu sevinci yerinde yaşadılar. İl Müftüsü Celal Sürgeç Kura çekimi sırasında vatandaşlarla birlikte aynı sevince ortak oldu.

26 Şubat 2017 - 04:56

2017 yılında Hacca gitmek için başvuru yapan 1 milyon 892 bin adayın katıldığı kura sonuçları bu geceden itibarıyla öğrenmiş oldular.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Muhammed Bin Salih Bin Tahir Benten arasında yapılan görüşme sonrasında imzalanan protokol ile Türkiye’nin 2017 yılı Hac kontenjanı 80 bine çıkarılmıştı. Ülkemizden kutsal topraklara geçen yıl 59 bin 200 vatandaşımız gitmişti, bu yıl ise 80 bin vatandaşımız hacı olmak için gidebilecek.

 

İLMÜFTÜSÜ SÜRGEÇ

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kura çekimi sırasında vatandaşlarla birlikte aynı sevince ortak oldu. Müftü Sürgeç gidemeyenlerin üzülmemesi gerektiğini ve bekledikleri sürece içlerindeki o aşk devam ettiği müddetçe de hayır kazanacaklarını söyledi. Müftü Süzgeç, hac ibadetini zevkli ve meşakkatli bir ibadet olduğunun altını çizdi, Hac mevsiminin İslam âlemine hayırlı olmasını diledi. İl Müftüsü Celal Sürgeç bu yıl Şehit yakınlarının da kurasız hacca gideceklerini kaydetti.

Kahramanmaraş’tan 32 bin Hacı adayının kayıt yenilediği belirtilirken, geçen yıl 840 olan İl kontenjanının bu yıl binin üzerin olacağı belirtiliyor.

2017 yılı Hac kurasında ismi çıkan hacı adaylarının kesin kayıtlarını 3 Mart - 13 Mart 2017 tarihleri arasında yaptırmaları gerekiyor. Kesin kayıt yaptırabilmek için internetten ya da müftülüklerden kesin kayıt yaptırabilir belgesi almak gerekiyor. Bu süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16 - 24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak. Şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarına 2017 yılında ilk defa kurasız hacca gitme imkânı verildi.

Başvuru yapan adayların kayıtlarını il müftülüklerine 16 - 24 Mart 2017 tarihleri arasında yaptırabilecekler. İlk Hac kafilesi 31 Temmuz 2017 tarihinde, son kafile ise 26 Ağustos 2017 tarihinde yola çıkacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...