Mustafa Dağlı: Kapımız Açık

Mustafa Dağlı: Kapımız Açık

Basketbol başarısının her geçen gün daha fazla arttığı Kahramanmaraş’ta basketbolda hakemlik veya masa görevlisi olmak isteyenler için basketbol aday hakem ve masa görevlisi kursu açılacak.

20 Ekim 2017 - 15:40

Türkiye Basketbol Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilciliği tarafından düzenlenecek olan kurs, FIBA Hakemi Erşan Kartal tarafından verilecek. Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Kahramanmaraş’ta basketbol aday hakem kursu ve masa görevlisi kursu açılacak. Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Ekim ayı içerisinde Kahramanmaraş’ta basketbol aday hakem kursu ve masa görevlisi kursu açılacak. Basketbol İl Temsilciliği tarafından ön talep alınacak. Kursa katılmak isteyenlerin Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapmaları gerekiyor. Basketbol müsabakalarında aday hakem olarak görevlendirilecek kişilerin, Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılacak Aday Hakem Sınavlarında başarılı olmaları gerekiyor. Aday hakem olma şartlarına uygun olanlar arasından, Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılacak hakem sınavlarında başarılı olan adaylar, aday hakem olacak. Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılacak aday hakem sınavlarına katılacaklarda aşağıdaki koşullar aranmakta.

 

Aday Hakem Olma Şartları;

27-28-29 EKİM 2017 Tarihlerinde ilimizde Basketbol Aday Hakem kursu açılacaktır. Kurs için son başvuru tarihi 25.10.2017.

a) T. C. vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) 17 yaşından küçük, 30 yaşından büyük olmamak. (Masa Görevlileri için:17-40 yaş arası)

d) Yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hüküm giymemiş bulunmak,

e) Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü veya Federasyon tarafından altı ay veya daha fazla ceza verilmemiş olmak.

Son Başvuru Tarihi:  25.10.2017

İletişim:  Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü - Spor Servisi

Telefon: 0344 235 17 02-03     

Kurs Koordinatörü: 0507 415 97 93

 

“BASKETBOLUN BİR PARÇASI OLMAK İSTEYEN HERKESİ ARAMIZA BEKLİYORUZ”

Açılacak kurs ile ilgili bilgi veren Türkiye Basketbol Federasyonu Kahramanmaraş Temsilcisi Mustafa Dağlı, “Kahramanmaraş basketbol ailesi olarak her geçen gün daha da fazla büyüyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ailemizi daha fazla genişletebilmek ve basketbolu daha fazla kişiye ulaştırabilmek amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonumuzun onayı ile bir kurs düzenleyeceğiz. Bu sayede basketbolun bir parçası olmak isteyen herkesi aramıza bekliyoruz. Federasyonumuz her geçen gün her anlamda değişim ve gelişim adına farklı uygulamaları hayata geçirmekte olup önümüzdeki yıldan itibaren aday hakem ve masa görevlisi kurslarımız farklı bir sistemde düzenlenecektir. Umarım hep birlikte çok güzel bir kursu daha hep birlikte tamamlarız” dedi.

 

“SPORCU VE MAÇ SAYISINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Kahramanmaraş’ta her geçen gün Basketbolun ivme kazandığını ifade eden İl Temsilcisi Mustafa Dağlı, “Bu sezon basketbolda sporcu ve maç sayısını artırmayı hedefliyoruz. Hakem sıkıntımız var. Bu nedenle de hakemlik kursu açmayı planladık. Türk basketboluna ve ilimize kaliteli hakemler kazandırmayı hedefledik. Ayrıca Basketbol hakemliğinde üst klasmanlara ilimizden hakem göndermeyi amaçlıyoruz. Bu işe gönül veren, önemseyen ve sorumluluk bilincinde davranan hakemler mutlaka iyi bir yerlere gelecektir” dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...