Müzik benim yaşamımın bir parçası

Müzik benim yaşamımın bir parçası

İlkokul 3’üncü sınıftan bu yana müzikle ilgilenen Düsaç Ümit Balta esinlendiği Arabesk Müziğinin Kralı Ferdi Tayfur’un izinden gittiğini söyledi. Tayfur’un tüm parçalarını ezbere bilen ve bu parçalara kendi tarzını da katarak seslendiren Düsaç, maddi imkansızlıklar olmasına rağmen 6’ıncı parçasına klip çektiğini söyledi.

23 Kasım 2016 - 07:22

30 yılı aşkın süredir müzikle ilgilendiğini dile getiren ve kendisine Düsaç ismini veren Ümit Balta, geçmişte Maraş Pavyonlarında sahneye çıkmak için teklif aldığını fakat babasının  ‘sen sarhoş mezesi misin’ diyerek karşı çıkmasının ardından vazgeçtiğini söyledi. Bu kararından da asla pişmanlık duymadığını belirten Düsaç tutucu ve milliyetçi bir yapıya sahip Kahramanmaraş’ta pavyonlarda sahneye çıkmaya göze alamayacağını dile getirdi.

Özel sektörde çalıştığını, tatil günleri ve mesai dışında müziğe zaman ayırdığını da dile getiren Düsaç, müzikle ilgilenen müzik adamlarının ilgisizliğinden şikâyetçi. Ayrıca Düsaç; “ben sesime güveniyorum. Buradaki yetkili ve idareci konumundaki ağabeylerin etkinliklerinde bize yer vermelerini istiyorum. Müzikle gönül bağım var ve bu memleketin çocuğuyum, bana yardımcı olunmasını istiyorum. Benim satıcım yok, bana sahip çıkacak kimsek yok.” Dedi.

Evde ve dış mekânlarda kendi imkanlarıyla çektiği klipleri sosyal medyada binlerce kişi takip ederken klipleri cebinde 1 TL olmadan çektiğini de dile getiren Düsaç şöyle konuştu; “şuana kadar 6 parçama klip çektim ve ilk defa son klipimde bir sanatçı oynattım. Mesleğimizi icra ederken bir taraftan da imkansızlıklarla mücadele ediyoruz. Kliplerimi cebimde 1 TL olmadan çekiyorum. Son klipimi Ferdi Tayfur’un ‘bende özledim bende’ parçasına çektim. Ünlü sanatçılar kliplerinde oynatacakları mankenlere binlerce TL para ödüyor, ben ise klipimde oynayan tiyatro sanatçısına 150 TL ödedim. Amatör gibi gözükse de bu tür klipleri de çekmek yine maliyet istiyor. Bu konuda da arkadaşlarım bana yardımcı oluyor” dedi.

Düsaç, “Bazı etkinliklerde, şenliklerde sahne alıyorum.  Kafumda, Atatürk Parkında, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde çeşitli derneklere 6 kez konser verdim. Bir çok konserden de ücret almıyorum. Hatta Atatürk Parkında verdiğim bir konserde söylediğim parçaları dinleyen bir vatandaş, ‘Ferdi Tayfur’un sesinin üzerine playback yapıyor’ demiş. Ben sesime güveniyorum.

Kahramanmaraş’a ünlü sanatçılar geliyor, bunların konseri öncesi mini bir konserde ben vermek isterim. Birkaç ses yarışmalarına da katıldım. Ben mesleğime ve sesime güveniyorum. İlk seçmelerde müzikten anlamayan jüri üyeleri nedeniyle fazla yol katedemedim. Ben bunun bir torpili olduğuna inanıyorum ve Acun Ilıcalı’ya sesleniyorum. Beni ses yarışmasına davet etse orada dereceye gireceğimden eminim.

Müzik bir parçam oldu asla bırakmayı düşünmüyorum. Düğünlerde, organizelerde söylüyorum. Evde cep telefonu ile çektiğim kliplerimi sosyal medya hesabımdan ve youtube’den yayınlıyorum. Binlerce görüntüleyen oluyor. Kahramanmaraş’ta bir hayran kitlem oluştu, çarşıda gezdiğimde artık halkımız beni göstererek sanatıma saygı duyduklarını söylüyorlar.” Diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 7 Kişi Yaralandı
Türkoğlu'nda Meydana Gelen Silahlı Kavga Sonucu 1 Kişi Hayatını...