Müzikle hayat buldular!

Müzikle hayat buldular!

Görme engelli karı kocadan oluşan 4 kişinin kurduğu Görme Engelliler Ayda Müzik Grubunun bu haftaki durağı Kahramanmaraş oldu. 25 Nisan Salı Günü Kahramanmaraş’a gelen grup, 30 Nisan’a kadar Kahramanmaraş sokakların istek parça almaya devam edecek.

27 Nisan 2017 - 13:53

Yaklaşık 1 yıl önce yolları kesişen görme engelli Durmuş Köroğlu ve Ahmet Kahraman, kendi müzik gruplarını kurmak istedi. Bu düşüncelerini kendileri gibi görme engelli olan eşlerine açan ikili, eşlerinin de desteği ile Görme Engelliler Ayda Müzik Grubunu kurdu. Köroğlu ve Kahraman’ın eşleri de vokallik yaparak gruba destek vermeye başladı. Hayatlarının önündeki en büyük engeli müzikle aşan grup, kısa zamanda tutuldu. Şimdi Türkiye’yi dolaşan grup, dilencilik yerine istek parça çalarak hayatlarını kazandıkları için toplumun her tabakasından destek görüyor.

Trabzon Caddesi üzerinde dün istek parça çalarak hayatlarını kazanmaya çalışan Görme Engelliler Ayda Müzik Grubu adına açıklama yapan Grubun Udisi Durmuş Köroğlu, başkaları için değil kendi adlarına çalıştıklarını kaydetti. Köroğlu, şöyle konuştu: “Bu grup 1 senedir var. Kendimiz kurduk. Hiç kimseye bağlı olmadan hiçbir derneğe bağlı olmadan böyle aile gibiyiz. Kendi adımıza çalışıyoruz. Orgcumuz Ahmet abi ile ben bir araya gelmiştim. Sonra görme engelli eşlerimizi de tanıştırdık. Müzisyen olduğumuz için de başkalarına çalışmaktansa kendi kendimize çalışalım diye bir karar aldık. Hakikaten de güzel oldu. Mutluyuz, huzurluyuz. İnsanlar çok beğeniyorlar. Olumlu tepkiler alıyoruz. Biz, Türkiye’nin aşağı yukarı her yerini gezebiliyoruz. Kahramanmaraş’ta hafta sonuna kadar kalacağız. Amacımız insanları sıkmak rahatsız etmek değil; bir nebze de olsa onları mutlu edebilmek. Amacımız onların gönlünde yer alabilmek.” Halkın arasında mutlu olduklarını ifade eden Köroğlu, “Biz, halkla iç içe olduğumuz için halkla mutluyuz. Biz, görme engelliler olarak oturup bir yerde beklemek yerine böyle bir mücadele başlattık. Halkın içinde daha mutluyuz. Yerel yönetimlerden de bizlere biraz daha müsamaha göstermelerini istiyoruz. Özellikle bizim müziğimizi icra etmemizde izin noktasında biraz daha esnek olmalarını istiyoruz” ifadelerine yer verdi. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...