“Ne mutlu bizlere ki bu Kahraman şehrin fertleriyiz”

“Ne mutlu bizlere ki bu Kahraman şehrin fertleriyiz”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Habibe Öçal, Maraş’a Kahramanlık unvanının veriliş yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

07 Şubat 2019 - 22:34

Milletvekili Öçal, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün Kahramanmaraş’ımıza, Milli Mücadele’deki fedakârlığından ötürü Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “kahramanlık” payesiyle ödüllendirilmesinin 46. yıldönümüdür.

Fransızlar ve işbirlikçileri tarafından işgali kabullenemeyen Maraş halkı, “Maraş bize mezar olmadan düşmana gülizar olamaz.” diyerek topyekûn verdiği varoluş mücadelesinde tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.

Bu tarihi mücadele sonrasında Maraş’ın yöneticilerinden Millî Mücadele'ye katılan kahramanların listesi istenir. Şehrin ileri gelen yöneticileri toplanır ve bir durum tespiti yaparlar ve sonunda Ankara'ya şu mesajı gönderirler: "Maraş'ta Millî Mücadele'ye katılmayan tek fert bile yoktur." Bunun üzerine, 5 Nisan 1925 yılında toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisinde, İstiklal Madalyasının Maraş'ta fertlere değil, şehir halkına verilmesi kararlaştırılır ve akabinde Maraş bir adet kırmızı şeritli İstiklal Madalyası'yla ödüllendirilir.

Maraş şehri, Millî Mücadele'deki fedakârlığından ötürü Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 7 Şubat 1973 tarihinde "kahramanlık" payesiyle ödüllendirilir ve şehrin adı bundan sonra "Kahramanmaraş" olarak adlandırılır. Böylece, dünyanın sayılı madalyalı şehirlerinden olan Maraş, hem İstiklal Madalyası hem de kahramanlık unvanıyla taçlandırılmış olmaktadır.

Dualarla çıktıkları yolda, kalplerindeki imanla bağımsızlık için topyekûn savaşan, verdikleri mücadele ile kahramanlaşan, bizlere bu gün bu onur ve kıvancı yaşatan o kahraman ve mübarek insanların manevi huzuru önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Ne mutlu bizlere ki bu kahraman ecdadın varisleri, bu kahraman şehrin fertleriyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle kentimize ‘kahramanlık’ unvanının verilişinin 46. yıldönümünü kutluyor, 12 Şubat’ta idrak edeceğimiz Kurtuluş Bayramımızı tebrik ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bursalılar Türküye Doyacak
Bursalılar Türküye Doyacak
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL oldu, satışlar yüzde 12 arttı
Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL...