Ne söz verdiysek yapıyoruz

Ne söz verdiysek yapıyoruz

Tüm projelerinin alt yapısını tamamladıktan sonra bir bir hayata geçirmeye başlayan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, basın mensupları ve belediye meclis üyeleriyle inşaatı devam eden projeleri yerinde inceledi. Okay; “seçim çalışmalarında ne söz verdiysek hepsini bir bir yerine getiriyoruz.” Dedi.

30 Ağustos 2017 - 02:00 - Güncelleme: 30 Ağustos 2017 - 21:04

Bölgesindeki inşaatı devam eden dev projeleri Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, Belediye Meclis Üyeleri ve Basın Mensupları ile birlikte inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay gezi öncesi Doğukent Akdo’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Okay; “Yaklaşık 3 yıldır Dulkadiroğlu Belediyesi olarak vatandaşlarımıza hizmet etmekteyiz.  Geçen bu süre sonrasında söz verdiğimiz projeleri bir yerden bir yere getirdik. Hizmete açtığımız yerler var, inşaatı hızlı bir şekilde devam eden yerlerimiz var ve ihale aşamasında da bir iki tane yerimiz kaldı. Seçim çalışmalarında taahhütte bulunduğumuz ve sonrada eksikleri biz görerek proje yaptığımız yerleri bir bir gerçekleştiriyoruz.” Dedi.

Seçimlerde en büyük taahhütlerinin Kamu Külliyesi projesi olduğunu da hatırlatan Başkan Okay bu dev projenin üzerinde 3 yıl çalıştıklarını sıfırdan büyük bir eser meydana getirdiklerini söyledi. İmar çalışmamsıyla belediyenin cebinden hiçbir beden çıkmadan oluşturdukları 50 dönümlük alandaki inşaatın tüm hızıyla devam ettiğine de dikkat çeken Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay inşaatın süresi olan 365 günden geriye doğru sayımın başladığını belirtti.

Tüm hizmetleri hemşerilerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için yaptıklarına da değinen Okay, “bölgemizde kız öğrenci yurdu eksikliğini biliyorduk. Düğmeye bastık ve 60 kişilik standardı yüksek bir kız öğrenci yurdumuzun inşaatı sürüyor. Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezini Namık Kemal Mahallemize yapıyoruz, ihalesini yaptık. Diğer ihalesini yaptığımız gençlik merkezimizin birini de Gazipaşa Mahallesine 3’ncüsünü ise Karacasu bölgemize yapacağız. Biz yola çıkarken hemşerilerimize bir söz vermiştik ve o sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Dedi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak ise Meclisteki çalışmaların ardından her Kahramanmaraş’a gelişlerinde yoğun açılış programlarına katıldıklarını söyledi. Dilipak; “Bu kadar çok ve güzel yatırımları Kahramanmaraş tarihinde belki de çok görmedi. Şöyle bir düşünelim, çok değil 3 yıl geriye gittiğinizde bugünle kıyaslarsanız emin olun çevrenizin değiştiğini göreceksiniz” dedi.

 

DEV PROJELER HAYATA BİR BİR GEÇİYOR

Oluşturduğu projeleri ince eleyip sık dokuduktan sonra startı vererek uygulamaya Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ilçesini şantiyeye çevirdi. Kamu külliyesinden, gençlik merkezlerine, kız yurdundan kapalı Pazar alanlarına, yüzme havuzlarından dev mesire alanlarına, konak restorasyonlarından dağları eriterek yapılan yollara kadar birçok hizmeti Başkan Okay basın mensuplarına değerlendirdi.

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak, Belediye Meclis Üyeleri ve Basın Mensuplarıyla birlikte biten ve inşaatı devam eden projeleri yerinde inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay projelerle ilgili bilgiler verdi.

29 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçim öncesi sahadaki seçim çalışmalarında verdikleri taahhütleri bir bir yerine getirdiklerini açıklayan Okay, bir iki tane ihale aşamasına gelmiş projeler dışında tüm vaatlerini yerine getirdiğini ve bunun üzerinde de eksik olan projeleri uygulamaya soktuklarını söyledi.

Gezi öncesi Doğukent Akdo’da basın mensuplarına bilgiler veren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, seçim sürecinde en önemli taahhütlerinin kamu külliyesi olduğunu hatırlatarak; “Kamu külliyesi için tam 3 yıl çalıştık ve sıfırdan bir eser meydana getirdik. Kamu Külliyesi alanı Belediyemizin cebinden beş kuruş çıkartılmayarak yaklaşık 50 dönüm alanda inşaatının yapımı hızla devam ediyor. Bilindiği üzere ihalesini yaptık, yeri teslim ettik ve bitim süresi olan 365 günden geriye doğru sayım başladı. Hedefimiz inşaatı 1 yıl içerisinde tamamlamak, şuanda da diğer kamu binaları oraya yapılıyor.” Dedi.

KIZ ÖĞRENCİ PANSİYONU HAYALİMDİ VE BUGÜN GERÇEKLEŞİYOR

Ak Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde de eksikliğini hissettiği ve hassasiyetle üzerinde durduğu kız öğrenci yurdu projesi için de adım attıklarını belirten Başkan Okay şöyle konuştu; “Kırsal alandan gelip öğrenim göreceği okullarda yurt sorunundan dolayı kalacak yer bulamayarak tekrar evlerine dönmek zorunda kalan kız öğrencilerimiz vardı. Bu sorunu çözmek amacıyla da hemen Doğukent yakınlarına büyük bir kız öğrenci yurdu yapıyoruz ve inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Hedefimiz 2017-2018 Eğitim sezonunun ikinci yarısına yetiştirmek. Yurdumuz şuan 60 kişilik ve standardı çok yüksek bir yurt olma özelliğini taşıyor. Yapılan bu yurdumuzda başarılı kız öğrencilerimizi konuk edeceğiz.

 

3 GENÇLİK MERKEZİMİZ HİZMETE GİRECEK

Bölgemizde 3 tane gençlik merkezi hedefimiz var. Bunlardan birisini Namık Kemal Mahallemizde yapıyoruz ve şuanda inşaat tüm hızıyla sürüyor. Namık Kemal Mahallemize yaptığımız gençlik merkezimiz bölgenin en büyüğü olacak. Hedefimiz Mart sonunda bu projeleri bitirmek.  5 bin 800 metre kapalı alanı ve içerisinde ev sineması, çok büyük toplantı salonu ayrıca gençlerimizin her türlü ihtiyacını görecek bir merkez olacak, İkinci gençlik merkezi ise Gazipaşa Mahallesi’nde olacak. İhalesini yaptık, çalışmalar devam ediyor ancak tanıtımını daha yapmadık. O bölgede gençlerimize hitap edecek gençlik merkezimizin yapımı tüm hızıyla devam ediyor.  Üçüncü gençlik merkezini ise Karacasu’ya yapacağız. Eylül ayı içerisinde de buranın ihalesini yapacağız.


BÖLGENİN EN BÜYÜK MESİRE ALANINI YAPIYORUZ

İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi de mesire alanıydı. Bölge insanının rahatça ulaşabileceği, yakın bir mesire alanı yoktu. Genellikle mesire alanları şehrimizin batı kısmındaydı. Biz de Yeşiltepe mahallemizde 400 dönüm alana bir proje yaptık. Bu mesire alanımızın yapımına da hızla devam ediliyor. Bu projenin ilk etaplık 100 dönümlük alanını bu bayramda vatandaşlarımızın kullanacağı seviyeye getirdik. Yaptığımız bu mesire alanı Kahramanmaraş’ın en büyük mesire alanı olacak. Yedi Kuyular bölesinde mesire alanımız daha vardı onun inşaatını da 7-8 ay içerisinde bitirmek istiyoruz.

Açık yüzme havuzlarımız vatandaşlarımızın hizmetinde ve bu açık yüzme havuzlarımızdan birkaç tane daha yapmak istiyoruz. Yüzme havuzu projesi çerçevesinde yine bölgenin en büyük Kapalı Yüzme havuzunu Doğukent Mahallimizin arka bölümüne yapacağız. Bu projemizin de ihalesini bayramdan sonra yapmayı düşünüyoruz. Bu kompleksimizin içinde olimpik yüzme havuzu, sauna, fitness, düğün salonu ve kafeler olacak. Külliyemiz bu bölgede, toplu konut çalışmaları bu bölgede ve kapalı yüzme havuz kompleksi ile bu bölgenin sosyal yaşamı daha da güçlenecek.

BÖLGEMİZDEKİ TARİHİ ESERLERİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ

Bizim bölgemiz Kahramanmaraş’ın eski yerleşim bölgeleri ve tarihi eserlerin bol bulunan bir bölgemiz. Biz bunun külfetini biliyoruz ve bunun ne derece önemli bir cevher olduğunun da farkındayız. Bu eski mahallelerimizi de gün yüzüne çıkartma ve Kahramanmaraş’ın turizmine katkı sağlaması için istifade etme hedefimiz var. Bunların birincisi Mutfak Müzesi’ydi. Mutfak Müzesinin gördüğü ilgi bizde de büyük şaşkınlığa yol açtı. Yoğun bir şekilde ziyaret edilmekte ve çevre illerden turla gelen yerli turistler mutlaka mutfak müzesini ziyaret ediyor. Biz hem tarihi bir değeri ortaya çıkarttık hem de Kahramanmaraş mutfağını tüm dünyaya tanıtıyoruz. Turizme katkı açısından tarihi sokak çalışmalarımız da var. Bu projeyi de Turizm ve Kültür Bakanlığımızdan destek aldık ve şuan inşaata başladık.

MODERN SOKAK SAĞLAMLAŞTIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tarihi sokak çalışmalarının yanı sıra tarihi olmayan diğer sokaklarımızı da modern sokak çalışmalarıyla geleceğe taşıyoruz. Sokaklarımızda ticaret potansiyelini yükseltmek için çalışmalar başlattık ve eskimiş sokaklarımızı modernleştiriyoruz. Bizim kırsal alanlarda çok yoğun bir çalışma yaptık. Kırsal alanlardaki altyapı çalışmalarını yüzde 95’lere getirdik. Büyük kırsal alanlarımızı büyük sosyal yapılarla donatmak istedik ve buralara 12 tane sosyal tesisler yapıyoruz. Yaptığımız sosyal tesislerden ilkini Yusufhacılı Mahallemizde bayramdan sonra hizmete açacağız. Yusufhacılı’daki açılıştan kısa bir süre sonra Peynirdere, Kapıçam, Baydemirli ve Beşenli’deki sosyal tesislerimizin de yavaş yavaş açılını gerçekleştireceğiz.

BERTİZ YOLUMUZU BUGÜN ASFALTLIYORUZ

Kırsal mahallelerimizin yollarına da büyük önem veriyoruz. Bertiz bölgesine giden yolumuzun aşırı virajlı olması sebebiyle yöre halkımız sıkıntı çekiyordu. Uzun zamandır o virajların hepsini ortadan kaldırarak yolumuzu düz hale getirdik. Bunu getirirken de il yolu standartlarında yaptık. Yolumuzun alt yapı çalışmaları tamamlandı ve bugün asfalt dökmeye başlıyoruz. Bayrama yetiştireceğiz inşallah.”

Dulkadiroğlu Belediyesinin gezi etkinliğine katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili M. Uğur Dilipak ise 2014 yılı öncesinde Büyükşehir yasasını getirdiklerinde muhalefetten kırsal bölgelere hizmet gidemeyeceğiyle ilgili çok yoğun eleştiri aldıklarını fakat kendilerinin de büyükşehirle özellikle kırsal bölgelerde hizmetin katlanarak gideceğini belirttiklerini hatırlattı. Dilipak; “3 yıl gibi kısa bir sürede bu hizmetleri katlayarak tüm Kahramanmaraş genelinde yapılmış olduğunu gördük ve bunun bahtiyarlığını duyuyoruz. Bu büyükşehir yasasını bu vesile ile geçiren ve bunda emeği olan tüm insanlara ve teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

HER GELİŞİMDE AÇILIŞ YAPMAKTAN NEVRİMİZ DÖNÜYOR

Kahramanmaraş’a her gelişlerinde açılış yapmaktan nevrinin döndüğünü de dile getiren Milletvekili Dilipak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bu kadar çok ve güzel yatırımlar Kahramanmaraş tarihinde belki de çok görmedi. Şöyle bir düşünelim, üç yıl öncesine gidip belediye çalışmalarına baktığımızda emin olun çevremizde çok şeyin farklı bir şekilde değişmiş olduğunu göreceğiz. Tabi biz bu hizmetleri vitesi büyütmek için yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ MEYVESİNİ VERMEYE BAŞLADI

İşte o 16 Nisan referandumu bu ivmenin hızlanması için hükümet bazında yapılan ve bir sistem değişikliği olarak değiştirilen Cumhurbaşkanlığı sistemi hızla meyvesini vermeye başladı. Bugün için yüzde 5 büyüme hedeflerini ve Türkiye’de istikrarı gören yatırımcılarımız yatırımlarını yaparak yüzde 5 ve yüzde 6 büyüme ile dünyadaki en büyük büyüme refleksini gerçekleştireceğiz. Daha da hızlanacağız yani büyükşehir yasasındaki ivme değişikliği gibi 2023’e vitesimizi büyüterek gireceğiz.

YENİ ÇEVRE YOLUNUN İHALESİNİ BU YIL İÇERİSİNDE YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Ben burada yerel çalışmalarla alakalı yapılan çalışmaları anlatmaya devam edeceğim; Bizim Doğukent yolumuz Karayolları’na aitti. Daha sonra bu yol Büyükşehir’e devroldu ve Büyükşehir beton asfaltını attı. Bunun karşılığı olarak MADO kavşağının oradan Avyalı Barajı’na kadar bir çevre yolu yapımı ile alakalı Karayolları’na devir gerçekleştirdik. Bu yol bu yıl yetişirse bu yıl ihaleyi yapacağız, çünkü ödeneklerini ayırttık. Yetişmez ise önümüzdeki yılın ilk ihalelerinden birisi bu çevre yolu niteliğindeki çalışmamızın ihalesi olacak. Bizim 2015’de bir sözümüz vardı Çağlayancerit’in yolunun yapılması ile alakalı. Şu anda o konu ile alakalı ihalemiz devam ediyor. Biz ayriyeten bir söz daha verdik. Dedik ki, bu yolun devamını Gölbaşı’na bağlayacağız. Onunla ilgili de Ankara’da teknik çalışmalarımız devam ediyor. Tabi bu yollar olmayan yolları olduğu için bunun proje kapsamına girip ve devamında da ihalesinin yapılmasını sağlayacağız.

PROJESİ YAPILMAMIŞ HİÇ BİR ŞEYİN İHALESİ YAPILMIYOR

Bu yeni sistemde artık AK Parti’de projesi yapılmamış hiçbir işin ihalesi yapılmıyor. Çünkü projesi yapılmamış işlerin önünde ön görülemeyen engeller çıktığı zaman o işlem uzuyor. O işin uzamaması ve temininden önce bitmesi için proje ihalelerinin gerçekleşmiş olması gerekiyor. Bunu da yaptık ve proje ihalesine takiben bu yolun da yapımını sağlayacağız. Bu ayın 23’ünde Pazarcık çevre yolu ve Pazarcık’ın içinden geçen yolun ihalesini yaptık. Adana yolunun beton asfaltının yapılması için çalışmalarının sözünü verdik ve devam ediyor. Bu konuda Kahramanmaraş’ın Göksun yolu ile alakalı 2018’in sonuna doğru tamamen bu sorun bitmiş olacak. Bu yıl içerisinde de Andırın  yol ayrımı ile Göksun Çimenler çıkışına kadar olan kısım da bu yıl içerisinde beton asfaltı bitmiş olarak hizmete girecek. Şimdi bu çalışmaları hep birlikte görüyoruz. Devam eden süreçte de Kayseri yolunda da 3 tane köprülü kavşak yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. Bu yıl içerisinde 2 tane inşaat halinde olan köprülü kavşağımız da bitecek. Akabinde biz 3 tane kavşağın ihalesinin yapılması ve bunların yapılması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

KENTİN GÜNEY ÇEVRE YOLUNA ÜÇ KÖPRÜLÜ KAVŞAK DAHA YAPIYORUZ

Bu kavşaklarımız bu yıl olmazsa önümüzdeki yılın ilk başında ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu yeni yapılacak kavşaklar ise sanayi kavşağı, arsan kavşağı ve köy garajı girişi yani madalyalı kavşağın ilerisindeki yolların ihalesini hızlı bir şekilde yapıp Kahramanmaraş’a kazandıracağız. Bunun için çalışıyoruz ve ne yaptığımızı biliyoruz. Bundan sonra da yaptığımız ve yapmakta olduğumuz çalışmaları anlatacağız. Kahramanmaraş’a 3 bin 500 kişilik kapalı spor salonu çalışmaları bitti ve son rötuşlarını yapıyoruz. Bu kapalı spor salonu ise şu anki otogarın arkasında yer alan Vali Saim Çotur spor tesisinin arkasında yer alıyor. Spor salonumuz şu anda bitmiş durumda ve önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız Kahramanmaraş’a gelir ve onla birlikte açılışını yaparız. Burada yapılan çalışmalarımızı sizlere anlatmaya devam edeceğiz, sizler çevrenize anlatacaksınız ve sürekli anlatmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl tam kapasiteli kapalı yüzme havuzu projesini gerçekleştireceğiz. Kapalı yüzme havuzunun projeleri hazır ve bu proje de Kahramanmaraş’a hayırlı olsun.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu