Ne söz verdiysek yapıyoruz
Reklam

Ne söz verdiysek yapıyoruz

Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasının ardından yeni kurulan Dulkadiroğlu ilçesine belediye başkanı seçilen Okay, 3 kişi ile başladıkları görevlerine 10 gün içerisinde ekibini düzerek 2 ay sonra asfalt dökmeye başladıklarını belirtti. Başkan Okay, Seçimlerde verdikleri sözün arkasında durduklarını ve seçim vaatlerinin yüzde 95’ini hayata geçirdiklerini de ifade etti.

07 Ocak 2018 - 20:27

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Başkan Yardımcıları Mehmet Akif Kahveci ve Sebük Tekin Alparslan’la birlikte göreve geldikleri günden bugüne kadar olan devam eden, biten ve planlanan projelerde gelinen son noktayı basın mensuplarına değerlendirdi.

 

BÖLGEMİZİ İYİ ANALİZ ETTİK

Kervan Han’da düzenlenen toplantıda ilk göreve 3 kişi ile başladıklarını ve 10 gün içerisinde ekiplerini oluşturarak 2 ay sonra bölgesinin en acil ihtiyacı olan yol sorununa neşter vurmaya başladıklarını belirten Okay; “Siyasetten geldiğimiz için bölgemizin eksiklerinin haberdardık. Özellikle kırsal mahallelerimizin en öncelikli sorunun yol olduğunu biliyorduk. Şuana kadar hem ilçe merkezimize hem de kırsal mahallelerimize 3 milyon Metreküp parke (600 km), 450 km’de asfalt dökerek yol sorunun öncelikli sorun olmaktan çıkardık” dedi.

 

VAATLERİMİZİN YÜZDE 95’İNİ HAYATA GEÇİRDİK

2014’te gerçekleşen yerel seçimlerde vatandaşlarımıza bir takım proje vaatlerinde bulunduklarını hatırlatan Okay, verdikleri vaatlerin yüzde 95’ini hayata geçirdiklerini, bunların bazılarının inşaatının bittiğini bazılarının ise toplu konut dışında bir yıl içerisinde tamamlanacağını dile getirdi. Seçim vaatlerinin dışında da ilçelerine devasa projeler kazandırdıklarına da dikkat çeken Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, en büyük vaatlerinden biri olan kamu külliyesinin Ağustos ayında tamamlanacağına işaret etti.

 

AĞUSTOS AYI BİTMEDEN KÜLLİYEMİZE TAŞINACAĞIZ

Kamu külliyesinin alanıyla ilgili de belediye bütçesinden para çıkmadığını hatırlatan Başkan Okay şöyle konuştu; “Tamamen gönüllülük esasına göre yaptığımız imar planı değişikliğiyle kamu külliyelimizin yapılacağı alanı belediyemizin bütçesinden hiç para çıkarmadan oluşturduk. Şuan inşası devam eden 5 binadan 2’sinin kaba inşaatı bitti. Belediye binamızın inşaatının birinci katının tablası döküldü 2,5 ay içerisinde kaba inşaatı bitecek. Kaymakamlık binamızın ise tüm çalışmaları tamamlandı önümüzdeki günlerde TOKİ veya Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi ihalesini yapacak. Ağustos ayı bitmeden külliyemize taşınacağız. Hem şehir içindeki trafiği rahatlatacağız hem de vatandaşlarımın şehre gelmeden işlerini o bölgede çözeceğiz.”

 

ALT VE ÜST YAPIYI GENÇLERİMİZİ DÜŞÜNEREK YAPIYORUZ

Alt yapı ve üst yapı planlamalarını gençlerimizi düşünerek yaptıklarını ifade eden Okay, “Her zaman gençlerimizi düşünen bir belediye başkanı olarak onları kötü alışkanlıklardan koruyarak spora, kültüre yönlendirecek gençlik merkezleri kuruyoruz. İlçemizin kuzeyine Gazi Paşa Mahallesine, güneyine Namık Kemal Mahallesine ve birde özellikle yapılaşmanın çok olduğu Karacasu bölgesine gençlik merkezi yapıyoruz. Karacasu bölgemize yapacağımız gençlik merkezimizden üniversite öğrencilerimizde yararlanacak.”

 

HER KESİMİN BEKLENTİSİNE CEVAP VERDİK

Bölgemizde altyapı sorunlarını çözünce mahallelerimizden sosyal tesis beklentisi oluştuğunu da belirten Başkan Okay sözlerine şöyle devam etti: “Bizde bu beklentilere cevap verdik.  Özelikle kırsalda sosyal tesis projelerimiz devam ediyor. Bunlar 15 tane idi, bunlardan 6 tanesi bitti. 3 tanesi hizmete açılacak, 3’ünün inşaatı sürüyor. Bulanık ve Küçük Nacar’da da inşaatlar başlayacak. Şehir merkezine de, Aksu ve Karşıyaka Mahalleleri ile İstasyon ve Sümer Mahallesinin ortak kullanacağı bir sosyal tesisi yapacağız. Bunlar kamuoyunda taziye evi gibi algılanıyor. Bizim yaptığımız tesislerde, muhtarlık ofisi, 2 büyük salon, düğün yapıla bilecek geniş alanlar var. Çok amaçlı tesis bunlar. Buralarda eğitim ve öğretim faaliyetleri veriliyor. Kadınlarımıza yönelik eğitim programları bu mekanlarda yapmış olacağız.”

 

KAHRARAMANMARAŞ’IN EN BÜYÜK SPOR KOMPLEKSİNİ YAPIYORUZ

“Yaz başında Yahya Kemal Mahallemizde açık yüzme havuzunu faaliyete geçirdik. Yaptığımız havuzlar olimpik standartlarda ve önümüzdeki dönemlerde uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapabilir. Külliyemizin hemen yanında Kahramanmaraş’ımızın en büyük yüzme spor kompleksini inşaatına başladık. 11 ayda bitirme hedefimiz var. İçerisinde yüzme havuzu, sauna, fitness, spor ürünleri çarşısı ve açık havuz, kafe gibi alanlar yer alacak.”

 

DULKADİROĞLU’NU CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Bilindiği üzere bölgemizde tescilli binalar çok. Bölgemizde arkeolojik sit alanları bulunuyor. Bu bölgedeki tescilli konaklarımıza yoğun ilgi gösterdiklerini söyleyen Okay; “Şuan bölgemizde restore edilecek cami kalmadı. Konağımızın birini restore ederek mutfak müzesi haline getirdik, bu müzemize çevre illerden bile yoğun bir ziyaretçi var. Hemen yanındaki konağı satın aldık ve somut olmayan değerler müzesi haline getireceğiz ve Şubat sonunda tamamlamayı düşünüyoruz. Bölgemizdeki 17 konağı Turizm Bakanlığımızla birlikte restore edip o bölgeyi turizmde cazibe merkezi haline getireceğiz.”


KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİNİ BAŞLATIYORUZ

Bölgemizde bulunan Germenicia antik kentinin gün yüzüne çıkması için yapılacak istimlak çalışmalarıyla ilgili bir yöntem değişikliğine gidilmesini bekliyoruz. Turizm bakanlığımızın böyle bir çalışması var. Kentsel dönüşüm alanında ise boş durmadık. Öncelikle Kahramanmaraş’ın birinci derece deprem bölgesi olduğunu biliyoruz. Bölgemizdeki yapı stoklarını çıkartarak en eksi mahallelerinden başlamak kaydıyla büyük bir kentsel dönüşüm hamlesini başlatıyoruz.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HEDEF 5 MAHALLE

Kentsel dönüşümle ilgili uzun süredir Divanlı mahallemizde çalışma yapıyorduk. Oradaki vatandaşlarımızla oturup konuştuk, anketler düzenledik. Divanlı mahallemizin birinci etabında yapacağımız kentsel dönüşümü önümüzdeki günlerde başlatacağız. Sonra Divanlı mahallemizin ikinci etabını yapacağız ardından ise Sakarya, Duraklı ile Senemaşye ve Aslanbey mahallelerimizin bir kısmında kentsel dönüşüm uygulayacağız. Burada hedefimiz vatandaşımızın cebinden para çıkmadan depreme dayanıklı, daha modern evlere kavuşturmak. Vatandaşlarımıza istedikleri tipte istedikleri evleri depreme dayanıklı yapıp vermeyi düşünüyoruz.

 

ÖĞRENCİLERE YÜKSEK STANDARTLI YURT

Gerek siyaset yaptığım gerekse belediye başkanı seçildiğim dönemden beri özellikle kız öğrencilerimizin barınmalarının yeterli olmayışı içimde bir uhdeydi. Hemen ekip arkadaşlarımızla oturup son derece standardı yüksek bir ortaöğretim kız öğrenci yurdu yaptık.

 

KONUT PROJELERİMİZ TALEP OLURSA DEVAM EDECEK

Seçim vaatlerimizden biri de toplu konut projesiydi. Bölgemizde 1404 konuttan oluşan uydu kentte içerisinde her şey olacak. Orada oturan vatandaşlarımızın dışardan hiçbir şeye ihtiyacı olmayacak. İçerisinde cami, okul, alışveriş merkezi, park, yüzme havuzu her şey olacak. Vatandaşlarımız bu tür toplu konut projelerini talep ederse belediye olarak yapmaya hazırız.”

 

MİKTAD BİN ESVED HAZRETLERİNE TÜRBE

KSÜ’nün Karacasu yerleşkesi içerisinde bulunan ve Karaziyaret olarak bilinen Miktad Bin Esved hazretlerinin makamının türbeye dönüştürülmesi ile ilgili bir soruya da cevap veren Okay, “Karaziyaret olarak bilinen Miktad Bin Esved Hazretlerinin makamıyla ilgili bir proje yaptık. O alanın ziyarete açılması için Orman’dan tahsisini istedik. Tahsisin tamamlanmasıyla projemizi uygulamaya koyacağız” diye konuştu.


FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...