Nöbetçi eczanelere sıkı güvenlik geliyor
Reklam

Nöbetçi eczanelere sıkı güvenlik geliyor

Nöbetçi eczanelerin güvenliği için harekete geçen İç İşleri Bakanlığı, 81 ilin emniyet müdürlüğüne gönderdiği yazıyla tedbirlerin arttırılacağını belirti. Yapılacak olan uygulamalarla olası suçların önüne geçileceğini belirten Kahramanmaraşlı eczacılar, yeni düzenlemeyle nöbetçi eczacıların rahat bir nefes alacaklarını söyledi.

19 Ocak 2017 - 09:48

Nöbetçi eczacılara yönelik yapılan şiddet, hırsızlık gibi suçlarla ilgili geçtiğimiz yıl İç İşleri Bakanlığına müracaat eden eczacılar, güvenlik tedbirlerinin arttırılmasına yönelik talepte bulunmuşlardı.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası ve Türk Eczacılar Birliği yapmış olduğu talebinde, nöbetçi eczane çalışanlarına yönelik saldırılar nedeni ile nöbetçi eczanelerin bulunduğu bölgelerde devriye hizmetlerinin sıklaştırılması ve eczane çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını istemişti.

 

81 İLE YAZI GÖNDERİLDİ

Talebi değerlendiren İç İşleri Bakanlığı, 81 il Emniyet Müdürlüğüne yazı göndererek, gece-gündüz halka sağlık hizmeti sunmaya çalışan nöbetçi eczane çalışanlarına yönelik saldırılar nedeni ile nöbetçi eczanelerin bulunduğu bölgelerde devriye hizmetlerinin sıklaştırılması ve eczane çalışanlarına yönelik saldırıların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınacağını Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz imzasıyla paylaştı.

 

İŞİMİZİ DAHA RAHAT YAPACAĞIZ

Yapılacak olan güvenlik tedbirlerinin çalışanlara güven aşılayacağını belirten eczacı Burak Göl, “Önceki yıllarda nöbetçi eczanelere yapılan saldırıları ne yazık ki üzülerek izlemiştik. Şimdi devletimiz ve ilgili eczacı birliklerimiz bu konu ile ilgili yeni adımların atacağını söylediler. Gece yarısı nöbetçi eczanelerin bulunduğu yerlerde devriyelerin sıklaştırılacak olması, gerek çalışanları gerekse müşterileri olası suçlara karşı korumuş olacak. Biz bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o geliyor: Fırat Görgel
Kafanızdaki bütün siyasetçileri unutun! Beyefendi kişiliğiyle o...
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam ediyor”
“Sanayi sitemiz takviyelerle ayağa kalktı kalkmaya da devam...