‘O Gün bu gündür’

‘O Gün bu gündür’

Kahramanmaraş İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (KAMİMDER) tarafından Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “O Gün Bu Gündür” adıyla düzenlenen geleneksel İmam Hatip Mezunları buluşması etkinliğinde bir araya geldiler.

01 Haziran 2016 - 05:19

Düzenlenen Etkinliğe,Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer,Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Durmuş Deveci, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,Ticaret il Müdürü Ahmet Uçar,Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar ve STK'lar Dairesi Başkanı Adnan Alagöz, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Kurum Müdürleri, STK Başkan ve Yöneticileri,Sanayiciler ve İşadamları,KAMİMDER Dernek Başkanı Yunus Doğru ve 1958-2015 yılları arası İmam Hatip Lisesinde görev yapan emekli idareciler,Öğretmenler ve  mezunları katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma Türkiye ikincisi, Türkoğlu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bekir Büyükkurt’un okuduğu Kur' an tilavetiyle başladı. Okulun mehteran takımı söylediği çeşitli marşlarla misafirlere Coşku ve duygu dolu anlar yaşattı.

Etkinliğe katılan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptığı konuşmada, “İmam Hatip okullarının öneminden söz ederek, Bu tür mezuniyet buluşmalarını geçmiş ve geleceğin buluşması olarak görüyor ve çok önemsiyorum bu buluşma proğramını gerçekleştiren KAMİMDER ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAMİMDER) Başkanı Yunus Doğru, yaptığı konuşmada, “Asırlarca dünya milletleri arasında itibarlı ve güçlü bir millet olarak yaşamanın, milli ve manevi değerlerin üstünlüğüne bağlı olduğunu belirtti’’

Başkan Doğru, “Söz konusu değerlerin kazandırdığı, dünya görüşü, insanlara karşı sevgi, saygı, aile, komşu, devlet ve Allah'a karşı vazifelere gibi üstün hayat telakkilerin yeni yetişen nesillere kazandırılması gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti: “Bir milletin sahip olduğu değerler ne kadar yüce olursa olsun, hatta yetişkin nesiller bu değerlere ne kadar bağlı bulunursa bulunsun, yetişmekte olan nesillere bunları kazandıramazsak, geleceğimizi teminat altına alamayız” dedi.

Son olarak Öğretmenlere ve din görevlilerine de çağrıda bulunan Başkan Doğru’’ Bir ailenin en büyük teminatı iyi yetişmiş bir evlat olduğu gibi, milletinde en büyük teminatı iyi yetişmiş gençliktir, Başta zaman olmak üzere  Bunun için her türlü fedakârlığı bütün maddi ve manevi gücümüzü kullanmayı en büyük vazife kabul etmeliyiz ve fedakarlıkta bulunmalıyız,bu programa katkı ve katılımlarınızdan dolayı Büyükşehir Belediyemize,Dernek Yönetim Kurulumuza ve hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Dönmez’de yaptığı selamlama konuşmasında “İmam hatip Liseleri Türkiye de ayrıcalıklı okullundandır. İyi ki bu okullar var. Çünkü İmam Hatipler bu Ülkenin Ruhudur. Peygamberimiz diyor ya; “ Ben Ümmetimin şirke gitmesinden korkmuyorum. Ama öyle bir zaman gelecek ki tamamen dünyevileşecekler.” İşte Dünyevileşmenin önüne engel olan bu okullardır. Dirilişin temel taşlarıdır imam hatip liseleri.Bu organizasyonda emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum”

Yağmurun zaman zaman şiddetini artırdığı programda tüm misafirler programın sonuna kadar beklediler, misafirlere pilav-ayran ve irmik tatlısı ikramında bulunuldu.

Program Hocaların Hocası Hüseyin Bahar hocaefendinin yaptığı dua ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...