Öçal: “Dünya 5’ten Büyüktür”

Öçal: “Dünya 5’ten Büyüktür”

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz aldı.

25 Ekim 2018 - 05:39

24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü sebebiyle TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal; “Dünya Beşten Büyüktür.” dedi

Yetmiş üç yıl önce 51 ülkeyle Birleşmiş Milletlerin kurulduğunu hatırlatan Öçal, Birleşmiş Milletler’in kuruluş amacının evrensel barışı, uluslararası güvenliği ve dayanışmayı sağlamak olduğunu söyledi.  Gelinen noktaya bakıldığında Birleşmiş Milletlerin amacına uygun davranmadığını ifade eden Öçal: “Bugün Birleşmiş Miletler veto hakkına sahip 5 üyenin çıkarlarına hizmet eden, zulümlere seyirci kalan bir yapıya bürünmüştür. Geçmişte Bosna'da, Ruanda'da, Somali'de; yakın tarihte Myanmar'da, Filistin'de, Suriye'de yapılan katliamlar Birleşmiş Milletlerin gözü önünde gerçekleşmiştir. Kınamanın ötesine geçmeyen, hatta teşvik edici açıklamalarla Birleşmiş Milletler kuruluş amacıyla çelişmektedir.” dedi.

Tüm dünyanın sırtını dönse bile, Türkiye olarak mazlumların yanında yer alacaklarını söyleyen Öçal; “Türkiye olarak bizler; diline, dinine, ırkına, rengine bakmadan, mazlumların yanında olmaya devam edecek, zulmün her türlüsüyle mücadele edeceğiz. Bu mücadelenin lideri, insanlığın ortak vicdanının sesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her platformda söylediği gibi; ‘Dünya Beş’ten Büyüktür.’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...