Öğrenci meclisinde gündem "Organ Bağışı"

Öğrenci meclisinde gündem "Organ Bağışı"

Pazarcık'ta 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet Orta Okulu öğrencileri tarafından farkındalık yaratmak amacıyla Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ'ı makamında ziyaret etti.

16 Kasım 2017 - 12:52 - Güncelleme: 16 Kasım 2017 - 13:01

Cumhuriyet Orta Okulu öğrencileri, Başkan Bozdağ’ı Belediye makamında ziyaret etmesinin ardından Belediye Meclis Salonunda toplanarak organ bağışıyla ilgili istişarelerde bulundular.

Pazarcık Cumhuriyet Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencileri, Okul Müdürü Ali Serttaş ve Fen Bilimleri Öğretmeni Cihan Arslan öncülüğünde organ bağışına dikkat çekmek amacıyla Pazarcık Belediye Başkanımız Yakup Hamdi Bozdağ’ı ziyaret ettiklerini belirterek; “Organ bağışının ülkemizde ki oranının diğer ülkelere göre yeterli düzeyde olmadığını, bunun sebebinin ise vatandaşlarımızın organ bağışı konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmamalarından kaynaklandığını ilettiler. Bu sebeple organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak ve vatandaşlarımıza organ bağışının ne derece önemli olduğuna vurgulamak amacıyla Pazarcık Belediye Başkanımızın da desteğini almak istediklerini belirttiler.”

Ziyaretten dolayı konuyla ilgili açıklama yapan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ; “Organ bağışının milli birlik ve beraberliğin bir gereği olduğunu, bu sebeple vatandaşlarımızın organ bağışı konusunda daha duyarlı olması gerektiğini belirtti. Bir organın bazen bir insanın hayata tutunması anlamına gelebileceğini dile getirdi. Ayrıca millet olarak birlikteliğimizi, paylaşımımızı arttıracak böyle bir çalışmadan dolayı öğrencilere teşekkür ederek, vatandaşlarımızın organ bağışı ile ilgili bilgilendirilmeleri esnasında gerekli olabilecek her türlü desteği de belediyemizin verebileceğini dile getirdi.

Ziyaret son olarak Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Pazarcık Cumhuriyet Ortaokulu 7/B sınıfı öğrencileri, Okul Müdürü Ali Serttaş ve Fen Bilimleri Öğretmeni Cihan Arslan eşliğinde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x