Öğrenciler hayatı Çeleğen’nden dinledi

Öğrenciler hayatı Çeleğen’nden dinledi

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen Ekinözü Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Kariyer Günleri” programına katıldı.

23 Şubat 2018 - 14:32

Ekinözü Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Kariyer günlerine katılan Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, öğrencilere hayat tecrübelerinden örneklerle başarıya giden yolu anlattı.

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen şunları dile getirdi: “Bilimsel düşüncenin temel nitelikleri, önyargıdan uzak olacaksınız. Bir şeyi genellemeyeceksiniz. Kesinlikle ifadesini kullanmayacaksınız. Yani kesinlik ifadesinden mümkün olduğu kadar uzak kalın. Mantıksız düşüncede mantık arayın. 4 temel koşulu bize bu şekilde anlattılar. O zaman böyle bir düşünce olursa zihniniz kendini idame etme yoluna gider. Aksi takdirde zihinlerinizi birilerine ipotek etmek ve onların düşündüğü gibi düşünmek, onların söylediği gibi söylemek sizin zihninize ters de olsa onları muhakeme etmeden, sorgulamadan olduğu gibi kabul edersiniz ki İslam bunu reddeder. Bilimsel düşünce de bunu reddeder. Sorgulamadan, muhakeme yapmadan hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etme olgusu içine girmeyin. Muhakkak sorgulayın. Bu sorgulama bir başkasını eleştirme veya onu incitme, onu aşağılama anlamına gelmez. Bu anneniz de olabilir, babanız da olabilir, öğretmeniniz de olabilir. Kesinlikle önyargı içinde hareket etmeyin. İdeolojik bakmayın. Hiçbir şeye taassup içinde bakmayın. Her düşünce de, her fikirde, muhakkak güzel bir şeyler vardır. Onlardan yararlanıp, ortak bir bileşke çıkarmaya çalışın.

 

“İYİ İNSAN OLMAK HEPİMİZİN ASLİ VAZİFESİDİR”

İnsanın kendisini sadece akademik alanda geliştirmemesi gerektiğine vurgu yapan Çeleğen, öğrencilere şu tavsiyeleri verdi: “Şu anda sizler üniversite sınavına odaklanmışsınız. Akademik başarı mutlak olarak gerekli fakat bir insan kendini sosyal olarak geliştirmemişse, akademik başarının da hiçbir manası yoktur. Şu anda sizlerin hayalleri, idealleri var, olması da lazım, büyük hedefler koymak lazım ama bu hedeflere koşarken, insani değerleri hiçbir zaman unutmamamız lazım. Akademik olarak hepimizin kendine göre bir kapasitesi var. Kimi matematikte iyidir, kimi fizikte iyidir, kimisi ise İngilizcede iyidir. Ama onun ötesinde iyi insan olmak hepimizin asli vazifesidir. Olmazsa olmazımızdır. Akademik çalışmaların yanında eğer iyi birey olursak, önümüz her zaman açıktır. Allah’ın izniyle ummadığınız yerden ummadık kapılar açılacaktır.

Sizler yarın ebeveyn olarak en önemlisi sizden sonraki nesli işleyeceksiniz, hepiniz birer eğitmensiniz. En baştaki eğitmen anne babadır. Önce kendimizi, evlatlarımızı eğitecek hale getirme zorunluluğumuz var. Hayatta işlemesi en zor olan şey ve bunları işleyip o noktaya getirebilmek birey olarak bizim elimizde. Bunun için çok çalışmamız ve çok okumamız gerekiyor.  Okullarınızda İşin aslı ve manevi değerleriyle ilgili ebedi hayata yönelik olarak bilgilerle donatılıyorsunuz. Buda sizin için çok büyük bir avantaj. İşin o boyutundan bakarak, yarın nitelikli bireyler, nitelikli şahıslar olarak en önemlisi olarak bizden sonraki nesilleri işleyebilmektir.”

 

 “HER DÜŞÜNCEYİ DİNLEYİN, HER GÖRÜŞE DE İTİBAR EDİN”

Öğrencilere her kitabı okumalarını öneren Başkan Çeleğen şu şekilde konuştu: "Her kitabı okuyun. Her düşünceyi dinleyin, her görüşe de itibar edin, onların hepsinin bileşkesi sizin yön pusulanız ve yol haritanız olsun diyorum. Taassup içinde olmayın, hangi kitap olursa olsun, hangi televizyon kanalı olursa olsun hepsini dinleyin. Tek kanaldan beslenmeyin. İnsanın yaratılışı zaten buna müsait değil. Şimdi siz her gün limon yerseniz olur mu? Her kes pekmez, bal yerse olur mu? Ayrı ayrı besinler yiyeceksiniz ki vücut tekamül etsin. Sosyal bilimciler insan bio sosyal ve kültürel bir varlıktır diyor. Sadece biyolojik özellikleriyle de insanı sağlıklı bir yapıya ulaştıramazsınız. Aynı zamanda sosyolojik anlamda ve manevi anlamda onu da tatmin edecek, duygularına hitap edebilecek, onları doyurabilecek gıdaları insanlar kendileri bulup, hem sosyal yönde, hem psikolojik yönde, hem de biyolojik yönden sağlıklı olması için, insan olması için bu gereklidir.”

 

ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ FEN LİSESİNDEN DAHA BAŞARILI

Okul Müdürünüz Ali Bey ve öğretmenlerimiz sizlerin gelecege yönlendirmek için ellerinden gelenin fazlasını veriyorlar sizlerin okuyup ülkemizde doktor, Hakim,Savcı, Öğretmen ,Mühendis ve benzeri mesleklerde başarılı olmanız için önünüzde tüm imkanlar var devletimiz eğitim ve öğretime verdiği desteği biliyorsunuz zamanında bizler kitap alacak para bulmazdık.  Onun için sevgili gençler, hanım kızlar öğretmenlerinizin değerini Ekinözü Çok Programlı Anadolu Lisesi bana göre Fen Liselerinden daha önde başarılı Okul Müdürünüz Ali Bey’le birlikte Sosyal faaliyet olarak hertürlü faaliyet düzenlendigi Akademik olarak Avrupa birliği projeleri gerçekleştirdiği LYS de  %50 oranında başarı yakalayan bir okulunuz var.

 

“BAŞARI ÖĞRENCİLERDEN, ÖDÜL BELEDİYEMİZ’DEN”

İlçe genelinde birçok okulun bakım ve onarım çalışmalarını üstlendiklerini belirten Başkan Çeleğen şunları ifade etti: “Ekinözü Belediyesi, eğitime destek çalışmaları kapsamında ilçe sınırları içerisinde bulunan tüm okulların ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyoruz. Basın Yayın Müdürlüğümüz koordinesinde bu yıl ‘Kalem Tutan Eller Üşmesin Projesi’ ile ilçemizde 3 binden fazla, çevre ilçelerimizin köy okullarında da 500’den fazla öğrencilerimizi giyindirdik. Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimize desteğimizi her zaman vermeye devam edeceğiz yine Basın Yayın Müdürlüğümüzün Projesi ile Sizleri ve ilçemizdeki diğer okulları Büyükşehir Belediyemizin de desteği ile turlar düzenleyerek gezilere götüreceğiz.”

Başkan Çeleğen, programın sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Ekinözü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ali Güzel, Başkan Çeleğen’e eğitime vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Çeleğen daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Etkinliğe,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Hanifi Öncül, Cuma Uykun, Okul Müdürü Ali Güzel, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Başkan Görgel: “Bayramımız Mübarek Olsun”
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü
Kahramanmaraş’ta ATV kazasında 13 yaşındaki çocuk öldü