Öksüz, Aydın Valisi ve beraberindeki heyeti ağırladı
Reklam

Öksüz, Aydın Valisi ve beraberindeki heyeti ağırladı

Tekstil ve Çimento üretiminin ardından Kâğıt üretimiyle de adını dünya listelerine yazdıran Kipaş Holding’in, Aydın’ın Söke İlçesine konuşlandırdığı inşası devam eden Avrupa’nın en büyük Kâğıt Fabrikası tesisini, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığındaki heyet yerinde inceledi.

07 Ağustos 2019 - 00:46

Ambalaj sektöründe Türkiye’nin büyük bir açığını kapatacak olan Söke’deki Kipaş Kağıt tesisi faaliyete geçtiğinde, 300 milyon dolar ithalatı önlediği gibi 200 milyon doların üzerinde de ihracat yapacak. 2020’nin ilk çeyreğinde faaliyete geçecek olan tesisi yerinde inceleyen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve beraberindeki heyet çalışmalarda gelinen son nokta hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Türkiye’nin stratejik yatırımlarından biri olan Kipaş Kağıt Türkiye ekonomisinin cari açığının kapanmasına vereceği destek gibi 4 bin kişiye de iş sahaları açacak. İnşası tüm hızıyla devam eden tesisi Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke İlçe Jandarma Komutanı Jan. Yüzbaşı Gökhan Kurgan ve diğer ilgililer tesiste incelemelerde bulundu.

Tamamlandığında Türkiye’nin ambalaj sektöründe büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan tesisi gezdiren Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hanefi Öksüz, Türkiye’nin bu tür yatırımlara ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Öksüz; “yaptığımız bu yatırım; tamamen bazı kağıt türlerinde ülkemizin dışa bağımlılığını sona erdireceği gibi ihracatta yapacak. Bin kişiye doğrudan istihdam 3 bin kişiye de iş kolları açılacak. Teknolojinin son ürünlerini kullandığımız tesisimiz tam bir çevre dostu olacak.” Dedi.

Kahramanmaraş’ta ve Bozüyük’teki kağıt ve kutu fabrikası yatırımlarından da söz eden Öksüz, yerli üretime yapılan yatırımın önemine dikkat çekerek, yatırım aşamasında devletin tüm kademelerinden gördüğü desteğin ise bir yatırımcı olarak kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Aydın Valisi Köşker ve beraberindeki heyete ziyaretleri için teşekkür eden Öksüz, tesislerini 2020’nin ilk çeyreğinde faaliyete geçirmeyi hedeflediklerinin de altını çizdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x