Okul çevreleri denetleniyor!

Okul çevreleri denetleniyor!

2018-2019 yılı Eğitim Öğretim döneminin başlaması dolayısıyla, çocuklarımızın her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim öğretim sürdürmelerinin sağlaması amacıyla Kahramanmaraş'ta da okul çevrelerinde denetimler sürüyor.

20 Eylül 2018 - 05:04

Kahramanmaraş İl merkezi ve ilçelerde Okul çevresi denetim uygulaması yapıldı. Okul çevrelerinde bulunan Umuma açık yerler, park ve bahçelerde, inşaat ve metruk binalarda ve Okul Öğrenci servisleri denetiminde, şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan Okul Çevresi Denetim uygulamasında  değişik suçlardan aranan 7 şahıs yakalandı.

Pazartesi günü 08.00-15.00 saatleri arasında  Kahramanmaraş il geneli polis sorumluluk bölgesinde yapılan Okul Çevresi Denetim uygulamasında;  Kahramanmaraş İl Genelinde 94 polis ekibinin ve 365 personelin katılımıyla Okul Çevresi Denetim Uygulaması yapıldı. Denetim uygulamasında okul çevrelerinde  985 şahıs sorgulanırken,201 araç kontrol edildi. 3 araca  değişik ihlallerden 324 TL ceza tatbik edildi. 1 araç trafikten men edildi. 143 Okul ve çevresi kontrol edildi. 65 Okul Servis aracı denetlendi. 181 umuma açık yer/park-bahçe kontrol edildi.

Değişik suçlardan aranan 7 şahıs yakalandı. 4 sahsa çevreyi rahatsız etmekten idari para cezası yazıldı. İki şahıs üzerinden kesici alet ele geçirildi ve men edildi. Okullarla ilgisiz 55 kişi okul önünden men edildi.

Huzur uygulaması kapsamında toplum destekli şube müdürlüğü ekipleri de velileri, öğrencileri ve çevre esnafı broşür dağıtarak bilgilendirdi. Gün boyunca okulların giriş çıkış ve dağılım saatleri polis ekipleri tarafından denetlendi. Huzur uygulamalarının devam edeceği belirtilirken, okul giriş ve çıkış saatlerinin her gün belli periyotta devam edeceği bildirildi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x