Okul servisleri daha güvenli olacak

Okul servisleri daha güvenli olacak

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, Öğrencilerin Güvenli Taşımacılığı konulu çalışma toplantısı düzenlendi.

27 Şubat 2017 - 14:18

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, Çocukların servis araçlarında huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmalarını, ebeveynlerin çocuklarını her hangi bir endişe duymaksızın okula göndermelerini ve aynı şekilde eve geri dönüşlerini sağlamak, daha güvenli okul yolu oluşturma, trafik güvenliğinin artırılmasına yönelik tedbirlerin alınmasını ve bunların sürdürebilirliğinin sağlanması amacıyla “Okul Servis Araçlarının daha güvenilir hale getirilmesine yönelik geniş katılımlı çalışma toplantısı” düzenlendi.

Mehmet Akif Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlenen toplantı da Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde faaliyet gösteren taşımalı eğitim şoförleri ve kent merkezinde faaliyet gösteren Okul Servis Araçları şoförlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı da Okul Servis Araçlarının daha güvenilir hale getirilmesine yönelik konular ele alındı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü’nün yazılı olarak yaptığı açıklama şu ifadelere yer verildi: “Trafik Güvenliği konusundaki konuşmaların yapıldığı toplantıda, Trafik kaza, denetim, okul ve taşınan öğrenci sayılarının istatistiği, trafik kazalarını önlemeye yönelik sürücülerin uyması gereken kurallar, öğrencilerin güvenliğine yönelik alınacak önlemler, okul taşıtı ve sürücü şartları konusunda görsel ve örnek kaza videolarını içeren sunum yapılarak katılımcılar bilgilendirildi.

Öğrencilerin trafik güvenliğini artırmaya yönelik katılımcıların talep ve önerileri alındı. Taşıtlara GPS takılması ve izlenmesi, çocukların taşınmaya başlandığı ve evlerine bırakıldıkları saatleri ailelere duyurmak amacıyla SMS mesajları gönderilmesi konusu, öğrenci servislerinin daha güvenli hale getirmeye yönelik alınacak kararların ve takibini yapacak uygulanacak kurumların belirlendi” ifadelerine yer verildi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantıda Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz’ün ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Taşımalı Eğitim Şube Müdürü birer konuşma yaptı. Daha sonra İl Genelinde okul servis araçları ve taşımalı eğitim servis araçlarının karıştığı trafik kaza ve ihlallere ilişkin istatistik, 2015-2016 tarihlerinde okul servis ve şoförlerine yapılan trafik denetim sonuçları ve ihlal edilen yasa maddeleri sunumu yapıldı. Hemen ardından Trafik kazası mağduru olan Fatma Türk ve Selahattin Muttalipoğlu birer konuşma yaptı.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz’ün Başkanlığında, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çeribaş, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Kısım Şube Müdürü Levent Özbek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Vekili Ümit Çatulay, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen İsmail Boyraz, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüni temsilen Ertal Göl, Karayolları 55. Şube Şefi Murat Çarpınlıoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Mehmet Demirel ve Öğrenci Servisleri Derneği Başkanı Fahri Tiyekli katıldı. Öte yandan Dulkadiroğlu ilçesinde görevli okul müdürleri Demir Kuştan, Abdulkadir Ergin, Bekir Güneşlice, Onikişubat ilçesinde görevli okul müdürleri Harun Ziyan, Ümit Göher, Hakan Vicdan, trafik kazası sonucu malul olan Fatma Türk,  ve Selahattin Muttalipoğlu, Engelliler Komisyonu Başkanı Muhammet Mustafa Doğru, Direksiyon Eğiticileri Derneği Başkanı Murat Yılmaz, Okul Aile Birliği Başkanları Elif Akpınar, Ahmet Karataş, Ökkeş Kahya, Yunus Caniş, Hasan Polat ve Hatice Demir katıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi
Başkan Cüce'nin Göksun'a İlk Müjdesi "Doğalgaz" Oldu
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü Belirlendi: Şüpheli Kuzeni Gözaltına Alındı
Kahramanmaraş'ta Kayıp 4 Yaşındaki Çocuğun Öldürüldüğü...