Önceliğimiz şehrimiz olmalı

Önceliğimiz şehrimiz olmalı

Referandumun tamamlanmasının ardından Ankara’daki toplantılarına katılan İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş ve ilçelerine teşekkür gezisi düzenleyecek. Bu haftayı Kahramanmaraş’a ayıran Güvenç basın mensuplarıyla bir araya gelerek, güzel bir şehir olan Kahramanmaraş’ın öncelikleri olması gerektiğini söyledi.

26 Nisan 2017 - 15:28

İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı Muhammet Şirikçi ve Rıfat Kantarcı’nın organizesiyle kentte görev yapan medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Kahramanmaraş basınına övgüler yağdıran Güvenç, “Kentte her alanda olduğu gibi medya alanında da kardeşlik var, sağduyu var. Türkiye’nin bu tarihi seçiminde Kahramanmaraş bir kere daha üzerine düşeni yaptı. Bu tarihi sonuçta, bu tarihi zaferde şehrimizin Türkiye çapında büyük yeri var, Büyükşehirlerde Erzurum’dan sonra yüzde 74’lük oy oranı ile 2’nci sıradayız. Tüm ilçelerimizden iyi sonuçlar aldık. Buda ayrıca sevindiricidir. Sorumluluğumuzun farkındayız. Bize yüklenen görevin bilincindeyiz. İnşallah bu güzel insanlara, bu güzel şehre layık oluruz. 16 Nisan’dan sonra kaldığımız yerden ibadet aşkıyla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş basınına gösterdiği sağduyudan dolayı teşekkür eden ve kentte her alanda olduğu gibi medya alanında da bir kardeşliğin olduğunu belirten Güvenç; “Tüm Kahramanmaraş’a minnettar olduğumuz gibi kentimizin basınına da minnettarız. Birçok ilin medyası ile beraber çalışmış bir insan olarak Kahramanmaraş medyasının sağduyusuna, ferasetine, ileri görüşlülüğüne, gazetecilik anlayışına gerçekten büyük saygı gösteriyorum ve gurur duyuyorum. Basınımızın nasıl bir mücadele verdiğini biliyoruz, ‘söz konusu vatansa gerisi teferruat’ diyen bir anlayışı var.’ Dedi.

Toplantıda Kahramanmaraş basının sorularını da cevaplayan Güvenç Kahramanmaraş’ın bir marka şehir olduğunu ve bu şehre herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Güvenç; “Önceliğimiz şehrimiz olmalı. Hep beraber şehrimizin üzerinde titremeliyiz. Gerek bu yıl gerek gelecek yıl inşallah şehrin sorunları ile ilgili yeni yatırımlara imza atacağız.” diye konuştu.

Yapımı süren Kahramanmaraş Göksun karayoluyla ilgili sorulan soruya da cevap veren İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç Karayolları Genel Müdürü ile görüştüğünü Göksun yolunun bu yıl 200 milyon TL ödeneğinin olduğunu belirtti. Çağlayan Tünellerinde orman arazisi üzerinde kurulu bulunan 7-8 ev sahibinin mağdur olmaması için çeşitli yollar üzerinde çalıştıklarını da belirten Güvenç 200 milyon ödenekle Göksun yolunun artık belinin kırıldığını belirtti.

Emniyet Müdürlüğünün yeni binasıyla ilgili de 23 Nisan Resepsiyonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü dile getiren Güvenç, Bakan Soylu’nun hafta içerisinde kendisine hatırlatmasını istediğini ve Bakan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle görüşerek binaya bir an önce başlatılmasını sağlayacağını söylediğini belirtti.

Kahramanmaraş’taki diğer hizmetlerle ilgili de gerek belediyelerle gerekse teşkilatlarla sürekli görüştüğünü alış-veriş içerisinde olduklarını dile getiren Güvenç şöyle konuştu, “İnşallah istediğimiz şeyleri gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin göz bebeği olan bu kenti korumamız lazım. Türkiye’nin Kahramanmaraş’a ihtiyacı var. Çünkü ekonomide, sanayide, ihracatta önemli bir yerimiz var. Bu şehri büyütmemiz lazım. Artık iş adamlarımız dünya çapında rekabet edebilecek durumdalar ki bu çok gurur vericidir. 100 binin üzerinde sanayide istihdam sağlayan bir şehiriz.”

Cumhuriyet Halk Partisinin referandum sonuçlarına takındığı tavrı da eleştiren Güvenç konuşmasını şöyle sürdürdü; “Referandumla birlikte güven tazeledik ve 16 Nisan’ın zaferi, kahramanı millettir. Çok az bir oy farkının olmasını başka yönlere çekmenin bir anlamı yok. Birçok gelişmiş ülkelerde ki referandumlarda çıkan sonuç aynıdır. Görüşlere saygı duymak lazım. Ama elbette ki iktidar partisi olarak bizim bundan önemli dersler çıkarıp, analizlerini iyi yapıp, halkımıza neyi anlatamadık bunun çabası içerisinde olmamız lazım. Zaten muhalefette aynı yönde ilerliyor. Dün CHP sokaklara çağrısından vazgeçti. Mecliste muhalefet yapacağız dedi. Bu demokrasimiz adına çok önemli bir adımın olduğunu düşünüyorum. Ana muhalefet partisi eski huylarından vazgeçip, marjinal gruplarla sokağa inme yerine demokratik muhalefeti seçmiştir. Umarım bu çizgiden sapmazlar. CHP’nin sorunu zikzak yapmasıdır. Zaman zaman demokratik muhalefeti yaparken, zaman zamanda marjinal gruplarla hareket ediyor. CHP bundan kurtulduğu gün ülkemizde kazanır, demokrasimiz de kazanır, sivil siyasette kazanır, siyasetin saygınlığı da artar.”

Güvenç son olarak referandumla ülkenin açılan önünün daha da açıldığını belirterek, “bu sonucu başka yerlere çekmeye gerek yok. Partiler arası diyalog eksik olmamalı, partiler demokratik yapının ayrılmaz bir parçasıdır.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x